عباسعلي نورا در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي فارس در خصوص وضعيت فعلي بازار ارز اظهار داشت: يكي از مسائل مطرح فرصت سوزيهايي است كه براي ما ايجاد شده و نتوانستيم از آن استفاده كنيم زيرا سالها است بحث كاهش وابستگي بودجه به درآمدهاي ارزي مطرح ميشود ولي هيچ اتفاقي رخ نميدهد.
وي ادامه داد: در سالهاي اخير اصرار به استفاده بيرويه از ارز براي مصارف داخلي موجب وابستگي بيشتر به ارز شد. همچنين پيش از اين از سوي مقام معظم رهبري و اقتصاددانان بر كاهش وابستگي بودجه به نفت تأكيد شده بود ولي مسئولان به آن توجهي نكردند، بنابراين بايد اين وابستگي كاهش يابد.
اين كارشناس اقتصادي تأكيد كرد: وقتي وضعيت اقتصاد نابسامان است براي رفع نيازهاي حداقلي خانوادهها مي توان سيستم كوپن را در اين مقطع مجدد اجرا كرد. ممكن است اين پيشنهاد از نظر برخي ناكارآمد باشد ولي در شرايط بحراني جوابگو خواهد بود.
وي افزود: نكته بعدي افزايش نقدينگي در كشور است و پيش از اين كارشناسان اعلام كردند كه افزايش نقدينگي روزي بحران آفرين خواهد بود ولي باز توجهي نشد زيرا افزايش نقدينگي مانند رودخانهاي است كه در پشت سد است و وقتي آزاد شود همه چيز را با خود خواهد برد.
وي گفت: به نظر ميرسد دولت قصد دارد نقدينگي را از طريق تزريق ارز در بازار جمع كند كه كار درستي نيست زيرا ميتوان از طريق اموال غيرمنقول نقدينگي را جمع كرد. همچنين يكي ديگر از اقداماتي كه بايد انجام داد كنترل بانكهاي خصوصي و مؤسسات اعتباري است كه نقش مهمي در سفته بازي دارند.
اين اقتصاددان بيان كرد: در چنين شرايطي بايد سفتهبازان و دلالان بازار سكه و ارز را جمع كرد.
نورا خاطرنشان كرد: مطالبات غير قابل وصول بانكها نيز اقدامي است كه بايد انجام شود زيرا 50 تا 60 هزار ميليارد تومان مطالبات معوقه غيرقابل وصول وجود دارد و بايد قوه قضائيه و مجريه نسبت به جمع آوري اين معوقات و وصول آن وارد عمل شوند.
وي با بيان اينكه اختلاف بين قوا نيز نبايد رسانهاي شود زيرا اين مسائل در آرامش اقتصادي كشور مؤثر است و باعث عدم اطمينان مردم شده است گفت: بنابراين بايد با فرهنگ سازي از مردم خواست اقدام به خريد نكنند و در مقابل شرايط اعتماد سازي را نيز فراهم كرد. دولت مي تواند از طريق سپردههاي بانكي به مردم اين اطمينان را بدهد كه ارزش پول آنها را حفظ ميكند.
منبع: خبرگزاري فارس