معرفي وبلاگ
حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی
دسته
آرشيو
آمار وبلاگ
تعداد بازديد : 238289
تعداد نوشته ها : 140
تعداد نظرات : 11




چاپ اين صفحه  حمايت از توليد ملي

حمايت از توليد ملي کار و سرمايه ايراني

 حمايت از توليد ملي
Made In Iran

ما مي توانيم

حمايت از توليدات با كيفيت

Rss
ويرايش قالب
حمايت از توليد ملي

 

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري فارس، سومين نمايشگاه ملي توانمندي‌هاي هوايي و فضايي در مركز نمايش‌هاي هوايي از 19 مهرماه تا 22مهرماه برپا شد.

اين نمايشگاه كه براي سومين سال متوالي برگزار شد، پيش از اين در سال‌هاي 89 و 90 نيز برپا شده بود.

بر اساس اين گزارش، در سال‌هاي گذشته 180 غرفه در نمايشگاه دست‌آوردهاي شركت‌هاي خصوصي داخلي و دانشگاهيان را به نمايش گذاشته بود و اين در حالي است كه امسال 186 غرفه با همكاري شركت‌هاي خصوصي، دولتي و دانشگاهي داير شده است.

در همين راستا، سردار مهدي فرحي رئيس ستاد توسعه فناوري هوا و فضا در مورد اهداف برگزاري اين نمايشگاه‌ها گفت: گسترش بازار هوا و فضاي كشور، اطلاع‌رساني شركت‌ها از دست‌آوردهاي يكديگر، فرهنگ‌سازي و آموزش عمومي هوافضا در سطح جامعه از جمله اهداف برگزاري  نمايشگاه ملي توانمندي‌هاي هوايي و فضايي است.

از ديگر نكات قابل توجه در اين نمايشگاه همكاري شركت‌هاي دانش بنيان زير مجموعه معاونت علمي و فناوري رئيس جمهور در برگزاري اين نمايشگاه ياد شده است.

تمامي موارد ذكر شده نشان از همكاري نهادها و دستگاه‌ها براي به نمايش گذاشتن توانمندي‌هاي كشورمان در حوزه هوافضا دارد؛ موضوعي كه نسرين سلطانخواه معاون علمي و فناوري رئيس جمهور هم به آن اشاره كرد و در آن خصوص گفت: «ستاد فناوري هوا و فضا با بخش‌هاي دفاعي و غيردفاعي همكاري مي‌كند و تاكنون از 140شركت دانش‌بنيان حمايت كرده است.»

شركت‌هايي كه در راستاي توليد ملي حركت كرده و ضعف‌هاي موجود در حوزه علم و فناوري را پوشش مي‌دهد؛ البته رئيس ستاد توسعه فناوري هوا و فضا در مورد همكاري شركت‌هاي دانش‌بنيان با نمايشگاه توانمندي‌هاي هوايي و فضايي گفت: «يكي از قسمت‌هاي مهم اين نمايشگاه بخش شركت‌هاي دانش‌بنيان خصوصي است.»

به جز به نمايش گذاشتن دستاوردهاي شركت‌هاي دانش بنيان در اين نمايشگاه ساير اقدامات انجام شده در حوزه هوافضا هم در نمايشگاه ياد شده به بازديد عموم گذاشته شده است؛ توانمندي‌هايي كه به گفته دانشگاهيان قابل مقايسه با سال‌هاي پس از انقلاب نيست.

توليد استارت زميني هواپيما تحت عنوان GPU از جمله دستاوردهاي محققان ايران است كه در اين نمايشگاه در بازديد عموم قرار داشت.

محمد نيازي مدير پروژه طراحي و ساخت دستگاه GPU در گفت‌وگو با فارس در مورد اين دستگاه اظهار داشت: اين دستگاه زير نظر ستاد توسعه فناوري هوا و فضا ساخته شده است.

نيازي در مورد كاربرد دستگاه GPU گفت: اين دستگاه براي استارت هواپيماي مسافربري و نظامي، كشتي‌هاي نظامي و تجاري، سايت‌هاي موشكي و راداري براي تامين برق اين سايت‌ها كاربرد دارد.

مدير پروژه طراحي و ساخت دستگاه GPU با تاكيد بر اينكه اين محصول جزء محصولاتي است كه اروپايي‌ها و آمريكا‌يي‌ها ايران  را طي تحريمي از داشتن آن محروم كردند، تصريح كرد: بحث تحريم‌ها از اول پيروزي انقلاب اسلامي مطرح بود و اين دستگاه نيز يك دهه است كه توسط كشورهاي غربي و توليدكننده آن براي جمهوري اسلامي ايران تحريم شده است.

وي با بيان اينكه كاربرد عمده اين دستگاه در صنعت نظامي كشور است، اظهار داشت: در تحريم‌هاي اخير كه كشورهاي غربي با شدت بيشتري كشورمان را تحريم كردند، سازمان‌هاي امنيتي اروپايي و آمريكايي حتي اجازه نمي‌دهند اسقاط اين دستگاه به كشور وارد شود.

نيازي با اشاره به اينكه اين پروژه با همكاري معاونت علمي و فناوري رئيس جمهور ساخته شده است، گفت: 50 درصد مبلغ پيشنهادي ساخت اين دستگاه توسط معاونت علمي و فناوري رئيس جمهور پرداخت شده است.

مدير پروژه طراحي و ساخت دستگاه GPU با بيان اينكه ساخت اين دستگاه به طور كامل در ايران انجام مي‌شود، تاكيد كرد: اين محصول با تكيه بر دانش بومي ساخته شده است و هيچ‌كدام از قطعات آن خارجي نيست.

نيازي با اشاره به اينكه اين محصول در برخي كشورهاي عربي به قيمت 260 ميليون تومان به فروش مي‌رسد، اضافه كرد: كشورهاي عربي و غربي حتي به اين قيمت، دستگاه را به ايران نمي‌دهند؛ زيرا كاربرد عمده اين دستگاه در صنعت نظامي است.

وي با اشاره به اينكه آلمان، آمريكا، انگليس، چين، فرانسه و روسيه صنعت ساخت دستگاه استارت زميني هواپيما را در اختيار دارند، اظهار داشت: ايران هفتمين كشور توليدكننده اين دستگاه است و مي‌تواند اين دستگاه را با قيمت 150 ميليون تومان به بازار عرضه كند.

ديگر دستاورد به نمايش گذاشته در اين نمايشگاه طرح هواپيماي 2 نفره تفريحي و تاكتيكي فوق سبك با بال‌ها تاشونده و دم چرخشي بود.

سيدمحمد صمداني‌اقدم رئيس دانشگاه فني‌وحرفه‌اي تبريز در در گفت‌وگو با فارس از طراحي اين هواپيما توسط اساتيد دانشگاهي خبر داد و گفت: اين هواپيما جزء دسته هواپيماهاي فوق سبك به شمار مي‌ايد كه طراح اين هواپيما بال‌هاي آن را به صورت تاشونده و دم آن را به صورت چرخشي طراحي كرده است.

رئيس دانشگاه فني و حرفه‌اي با بيان اينكه نمونه مشابه خارجي اين هواپيما 500 ميليون است، گفت: طراحي و ساخت اين هواپيما توسط دانشمندان ايراني و استفاده از توليدات داخلي به مبلغ 150 ميليون تومان قابل عرضه به بازار است.

به گزارش فارس، دستاوردهاي ماهواره‌اي از ديگر موضوعاتي بود كه در  نمايشگاه توانمندي‌هاي هوايي و فضايي، براي بازديد عموم به نمايش گذاشته شده بود.

در غرفه مربوط به دستاوردهاي ماهواره‌اي، ماكت ماهواره اميد قرار داشت و گام‌هاي برداشته شده در اين راستا براي بازديدكنندگان تشريح مي‌شد.

به گزارش فارس، دستاوردهاي علمي و فناوري و پيشرفت‌هاي كشورمان در بخش‌هاي مختلف اين حوزه نشان از «خيز بلند علمي» كشورمان دارد؛ موضوعي كه بارها از سوي دانشگاهيان و محققان مطرح شده و لزوم توجه بيشتر به اين حوزه را گوشزد مي‌كند.

موضوع مهمي كه بايد در سال توليد ملي براي تحقق شعار سال مورد توجه فراوان قرار گيرد تا با همت و كار مضاعف شاهد رشد بيشتر كشور در عرصه‌هاي علم و فناوري باشيم. 

منبع: خبرگزاري فارس