عباسعلي نورا در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي فارس در خصوص وضعيت فعلي بازار ارز اظهار داشت: يكي از مسائل مطرح فرصت سوزيهايي است كه براي ما ايجاد شده و نتوانستيم از آن استفاده كنيم زيرا سالها است بحث كاهش وابستگي بودجه به درآمدهاي ارزي مطرح ميشود ولي هيچ اتفاقي رخ نميدهد.
وي ادامه داد: در سالهاي اخير اصرار به استفاده بيرويه از ارز براي مصارف داخلي موجب وابستگي بيشتر به ارز شد. همچنين پيش از اين از سوي مقام معظم رهبري و اقتصاددانان بر كاهش وابستگي بودجه به نفت تأكيد شده بود ولي مسئولان به آن توجهي نكردند، بنابراين بايد اين وابستگي كاهش يابد.
اين كارشناس اقتصادي تأكيد كرد: وقتي وضعيت اقتصاد نابسامان است براي رفع نيازهاي حداقلي خانوادهها مي توان سيستم كوپن را در اين مقطع مجدد اجرا كرد. ممكن است اين پيشنهاد از نظر برخي ناكارآمد باشد ولي در شرايط بحراني جوابگو خواهد بود.
وي افزود: نكته بعدي افزايش نقدينگي در كشور است و پيش از اين كارشناسان اعلام كردند كه افزايش نقدينگي روزي بحران آفرين خواهد بود ولي باز توجهي نشد زيرا افزايش نقدينگي مانند رودخانهاي است كه در پشت سد است و وقتي آزاد شود همه چيز را با خود خواهد برد.
وي گفت: به نظر ميرسد دولت قصد دارد نقدينگي را از طريق تزريق ارز در بازار جمع كند كه كار درستي نيست زيرا ميتوان از طريق اموال غيرمنقول نقدينگي را جمع كرد. همچنين يكي ديگر از اقداماتي كه بايد انجام داد كنترل بانكهاي خصوصي و مؤسسات اعتباري است كه نقش مهمي در سفته بازي دارند.
اين اقتصاددان بيان كرد: در چنين شرايطي بايد سفتهبازان و دلالان بازار سكه و ارز را جمع كرد.
نورا خاطرنشان كرد: مطالبات غير قابل وصول بانكها نيز اقدامي است كه بايد انجام شود زيرا 50 تا 60 هزار ميليارد تومان مطالبات معوقه غيرقابل وصول وجود دارد و بايد قوه قضائيه و مجريه نسبت به جمع آوري اين معوقات و وصول آن وارد عمل شوند.
وي با بيان اينكه اختلاف بين قوا نيز نبايد رسانهاي شود زيرا اين مسائل در آرامش اقتصادي كشور مؤثر است و باعث عدم اطمينان مردم شده است گفت: بنابراين بايد با فرهنگ سازي از مردم خواست اقدام به خريد نكنند و در مقابل شرايط اعتماد سازي را نيز فراهم كرد. دولت مي تواند از طريق سپردههاي بانكي به مردم اين اطمينان را بدهد كه ارزش پول آنها را حفظ ميكند.
منبع: خبرگزاري فارس
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، محمد ابراهيم مداحي در نخستين جشنواره ملي ايران خلاق اظهار داشت: در حال حاضر سازمانهاي خلاق شناسايي شده اند و بايد مديريت دانش و بانك اطلاعاتي براي بهره گيري از اين تجارب موفق ايجاد و راهكار انتقال ايده ها ديده شود.
وي اظهار داشت: اگر قرار باشد ايران خلاق را به ايران فردا متصل كنيم بايد براي استفاده از پتانسيل هاي كشور به سوي يك همگرايي ملي حركت كنيم.
مداحي با بيان اينكه جغرافياي فعلي آسيا نيازمند تغيير است، ادامه داد: واژه خاورميانه بايد به منطقه غرب آسيا تبديل شود و ما بايد نقش خود را در اين ناحيه بازآفريني كنيم.
رئيس كميسيون چشم انداز و نخبگان مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: در حال حاضر ايران، تركيه و عربستان از كشورهاي مهم اين منطقه به شمار مي روند و بايد ديد كه ايران اكنون از چه جايگاهي در بين اين كشورها برخوردار است.
وي گفت: به نظر نمي رسد با سازو كار فعلي كشور بتوان به جايگاه نخست در منطقه دست يافت، بنابراين تجاري سازي علم و ثروت بايد از سرعت بيشتري برخوردار شود.
مداحي با بيان اينكه تعريف درستي از رابطه آموزش و پژوهش در دست نداريم، گفت: دانشگاه هاي ما نيز پژوهش محور نيستند.
وي پتانسيل هاي موجود در كشور را به مجمع الجزاير متعددي تشبيه كرد كه از هيچ ديدگاه مشتركي برخوردار نيستند و به همين دليل نيز نمي توانند موثر واقع شوند.
رئيس كميسيون چشم انداز و نخبگان مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به اينكه به طور قطع رشد امروز كشور از ديروز و امسال از سال گذشته بهتر است، تاكيد كرد: بايد ديد مسئولان چرا گذشته نگري را كنار نمي گذارند.
وي افزود: بايد ديد اين رشد از چه سرعتي برخوردار است و به چه شيوه اي انجام مي شود.
وي گفت: مرحله اول انقلاب مرحله دولت سازي بود كه انجام شد و مرحله دوم به بحث جامعه سازي و واگذاري اختيارات دولت به مردم اختصاص دارد كه هنوز به طور كامل انجام نشده است.
وي افزود: بنابراين اصل، حتي برگزاري انتخابات نيز نبايد در دست دولت باشد و در تمام حوزه ها تشكل ها بايد شكل گرفته و حاكميت بايد تنها عهده دار نقش نظارتي باشد.
مداحي ادامه داد: بعد از اين مراحل، نوبت به آينده سازي و تعيين چشم انداز براي پيشرفت كشور مي رسد يعني بايد با مهندسي معكوس به جلو رفته و راهكار پيشرفت جامعه را بيابيم.
وي با بيان اينكه امپراطوري عثماني مجدداً در حال شكل گيري است، گفت: اين در حالي است كه رشد شيعه فاصله زيادي از زمان اوج قدرت خود در دوره صفويه دارد، بنابراين ساز و كار امروز بايد در مزيت ها و بر مبناي بهره گيري از توان نخبگان و كارآفريني تعريف شود.
وي تاكيد كرد: در شرايط امروز كه تاريخ قدرت گيري همسايگان ما در حال تكرار است، آينده سازي شرط بقاي ما محسوب مي شود.
رئيس كميسيون چشم انداز و نخبگان مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: بعد از اين مرحله بايد به سمت تمدن سازي و تثبيت جايگاه كشور حركت كنيم.
وي ادامه داد: براي اين امر نيازمند تغيير نگرش ها و پرهيز از گذشته نگري و جايگزين كردن فرصت محوري به جاي مشكل محوري هستيم بنابراين بايد ظرفيت هاي غيرحاكميتي در تمام حوزه ها ورود كنند و سهم خود را در ايران 1404 تعريف نمايند.
منبع: خبرگزاري فارس
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، صمد آقايي در جشنواره ملي ايران خلاق با بيان اينكه تاكنون تعاريف بسياري از خلاقيت مطرح شده است، اظهار داشت: هيچگاه نمي توان از مقوله خلاقيت، تعريف دقيقي داشت و در اين شرايط پيچيده، تعريف عملي از آن در جشنواره ايران خلاق بر اساس برخي شاخص ها ارائه شده و سازمانها و مديران خلاق بر اساس آن رتبه بندي مي شوند.
وي افزود: دراين جشنواره داوريها بر اساس عملكرد سازمانها صورت گرفته و تنديسها به سازمان هاي پيشرو در ارائه ايده هاي خلاقانه تعلق ميگيرد و سعي شده تا تنديس فروشي نشود.
وي تصريح كرد: در اين جشنواره سازمانهاي شركت كننده شامل هر شخصيت حقوقي اعم از دولتي، نيمه دولتي و خصوصي فعال در زمينه هاي صنعتي،خدماتي و ورزشي است كه در سه گروه سازمان هاي نوپاي كمتر از دو سال سابقه، سازمان هاي در حال رشد بين دو تا پنج سال سابقه و سازمان هاي رشد يافته با بيش از پنج سال سابقه تقسيمبندي مي شوند.
آقايي افزود: سازمان خلاق و نوآور شخصيت حقوقي است كه علاوه بر توليد محصول جديد و به كارگيري روش هاي نوين در ورود به بازارهاي جديد، بستر سازماني خود را طوري طراحي كند كه تمام كاركنان در همه سطوح بتوانند ايدههاي خلاقانه خود را به طور عملي محقق كنند.
دبير علمي جشنواره ايران خلاق اظهار داشت: در سطح مديران نيز افرادي در سطح ارشد و مياني حضور دارند كه علاوه بر توانايي تفكرو رفتار خلاقانه، صاحب ايده هاي نوين باشند و تلاش موثر و كارساز جهت استقرار و نهادينه كردن بستر مناسب براي جذب افراد كارآفرين در سازمان خود فراهم كرده باشند.
وي ادامه داد: در اين جشنواره 32 شاخص در حوزه بسترسازي سازمانها و 20 شاخص در حوزه دستاوردهاي سازمان ها تعيين شده كه براساس آن، سازمانهاي موفق شناسايي و معرفي خواهند شد.
وي تصريح كرد: در بخش مديران نيز 50 شاخص در حوزه مدير خلاق تعيين شده است.
آقايي گفت: در اين جشنواره سه نشان طلايي،نقره و برنز در دو سطح مديران و سازمانهاي خلاق اختصاص خواهد يافت.
منبع: خبرگزاري فارس
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس طي چند ماه گذشته كارخانههاي لبني اعلام كردند قيمت شير خام دامداران بين 1000 تا يك هزار و 100 تومان خريداري ميشود، اما هفته گذشته در جلسه ستاد تنظيم بازار، قيمت شير خام 930 تومان تصميمگيري شد. به رغم كاهش قيمت شيرخام اما سازمان حمايت از مصرف كننده و توليد كننده قيمت شير و فرآوردههاي لبني را 22 الي 27 درصدي افزايش داد.
رئيس هيئت مديره اتحاديه سراسري دامداران درپاسخ به چرايي افزايش شير مصرف كننده گفت: ما هم به دنبال اين چراها ميگرديم،اگر واقعا دامداران شير خام را طبق گفته كارخانهها گران ميفروختند حالا كه قيمت بر اساس مصوبه پايين آمده چرا بايد شير براي مردم گران عرضه شود.
روستا گفت: همچنين قرار شد در قبال شير خام 930 توماني نهادههاي ارزانقيمت از سوي مركز پشتيباني امور دام تحويل داده شود كه هنوز محقق نشده است.
روستا افزود: معمولا اگر براي دام علوفهاي داده ميشود، بعد از 20 روز نتيجه آن در توليد شير مشخص ميشود اما با وجود اينكه دامدار شير خام را به نرخ مصوب تحويل كارخانهها ميدهد،هنوز خبري از علوفه نيست.
وي افزود: از سوي ديگر دامداران تمام شير توليدي را به كارخانهها تحويل ميدهند و بعد از 45 روز پول آن را دريافت ميكنند در حالي كه طبق مصوبه قرار بود پول دامداران به صورت نقدي و بلافاصله پرداخت شود.
رئيس هيئت مديره اتحاديه سراسري دامداران تأكيد كرد: براي پايان دادن به اين ابهامات و اختلافات كميتهاي تشكيل شود و به اين مسائل نظارت كند تا همه موارد براساس مصوبات و تفاهمنامههاي منعقد شده پيش برود.
منبع: خبرگزاري فارس
قاسم نوده فراهاني در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس اظهار داشت: بازارها و كليه صنوف كشور روز دوشنبه از ساعت 8 تا 10 صبح در پاسخ به اهانت به ساحت مقدس پيامبر اسلام تعطيل است.
منبع: خبرگزاري فارس
به گزارش خبرگزاري فارس، بازي رايانهاي «نبرد آلواتان» كه از مضمون حماسي برخوردار بوده با حمايت بنياد ملي بازيهاي رايانهاي و موسسه تبيان در هفته دفاع مقدس توزيع شد. ازي «نبرد آلواتان» با همكاري اين بنياد و موسسه تبيان براي گروه سني بالاي 18 سال توليد شده است .
بازي رايانهاي «نبرد آلواتان» به صورت اكشن اول شخص براي تك نفره طراحي شده و داستان آن روايت آزاد سازي «آلوتان» است كه در تصرف اشرار و ضد انقلاب مورد حمايت رژيم بعث عراق قرار دارد.
داستان بازي ياد شده در قالب هشت مرحله درگيري سخت تيپ ويژه شهدا به فرماندهي شهيد محمود كاوه طراحي شده است و در هشتمين مرحله از اين درگيريها قله آلواتان كه پايگاه اصلي ضدانقلاب است به وسيله رزمندگان اسلام فتح ميشود.
منبع: خبرگزاري فارس
به گزارش خبرگزاري فارس از قم دومين جشنواره صنعت كفش پيش از ظهر امروز با حضور فعالان اين عرصه از سراسر كشور و مسئولان ارشد استان قم در مجتمع وتوس قم آغاز شد.
در اين مراسم از پيشكسوتان عرصه صنعت كفش قم و توليدكنندگان و صادركنندگان برگزيده با اهداي تنديس جشنواره تجليل شد.
مديركل امور اقتصادي استانداري قم در اين مراسم با اشاره به اهميت صنعت كفش استان قم، همبستگي ميان فعالان اين صنعت را از ضروريات موفقيت در اين عرصه دانست.
عبدالسعيد حقيقيمقدم با اشاره به تحريمهاي يك جانبه غرب عليه ايران خاطر نشان كرد: اين تحريمها ميتواند فرصتي براي خودباوري بخش صنعت باشد.
مديرعامل شركت شهركهاي صنعتي استان قم نيز از سخنرانان اين همايش بود كه به تبيين راههاي ارتقاي صنعت كفش در استان قم پرداخت.
جعفر فرشچي با اشاره به اشتغال سه هزار نفر در صنعت كفش استان قم اظهار كرد: مدتي اين صنعت مهم در استان قم رو به فراموشي بود اما در سالهاي اخير براي احياي آن فعاليتهاي خوبي صورت گرفته است.
رئيس هيئت مديره مجمع مديران و متخصصان صنعت كفش ايران نيز در اين مراسم با اشاره به مشكلات صنعتگران اين عرصه گفت: كشور ما در يك پيچ بزرگ اقتصادي قرار دارد و صنعتگران بايد شرايط جديد اقتصادي را براي خود هموار كنند.
علي لشكري با تجليل از فعالان صنعت كفش در استان قم، به ضرورت تقويت تشكلهاي صنفي براي مقابله با مشكلات اقتصادي تاكيد كرد.
عامل توسعه خوشه كفش استان قم ديگر سخنران اين همايش بود كه گزارشي از فعاليتهاي دفتر توسعه خوشه كفش قم ارائه كرد.
عادل ربيعي با اشاره به راههاي ارتقاي جايگاه اين صنعت در قم عنوان كرد: بايد با گسترش آموزشها در اين زمينه و خلق نام تجاري براي كفش قم، اين صنعت را در سطح جهاني مطرح كنيم.
در پايان اين مراسم جلسه پرسش و پاسخي با حضور مديران ارشد استان قم برگزار شد و فعالان صنعت كفش استان سئوالات خود را در زمينه مسائلي مانند ماليات، گمرك و بيمه صنعتگران با مديران مطرح كردند.
منبع: خبرگزاري فارس
محمدصادق مفتح در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس درخصوص تاثير اجراي طرح انتزاع در صنايع تبديلي گفت: زماني كه از يك پيكره اندامي را جدا ميكنيم، بزرگترين ظلم را به آن اندام كردهايم كه نمونه آن جدا شدن صنايع تبديلي از چرخه صنعت و تجارت است.
وي با بيان اينكه اندام خارجشده رشد ميرايي خواهد داشت، به سرنوشت تلخ چاي اشاره كرد و گفت: بهتر است نمايندگاني كه با اجراي طرح انتزاع موافقت كردهاند، مذاكرهاي با نمايندگان استان گيلان سالهاي قبل داشته باشند تا از تجربه پيوستن چاي به وزارت جهاد كشاورزي آگاه شوند.
وي ادامه داد: با جدا شدن موضوع چاي از وزارت بازرگاني سابق و پيوستن آن به وزارت جهاد كشاورزي، چاي تبديل به معضلي براي كشور شد. اين در حالي است كه پيش از اين و قبل از پيوستن به اين وزارتخانه مشكلي از لحاظ توليد و واردات اين محصول وجود نداشت و توليدكننده و واردكننده به راحتي و بدون تداخل، كار خود را انجام ميدادند.
قائممقام وزير صنعت، معدن و تجارت در تشريح مخالفت دولت با اجراي اين طرح گفت: دولت معتقد است صنعتي كه رو به رشد بوده و افزايش صادرات، كاهش واردات و اتكايي بيشتر به توليدات داخلي دارد را نبايد متوقف كرد و به سمت قهقرا برد.
منبع: خبرگزاري فارس
صمد كريمي در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبري فارس «توانا» با بيان اينكه هنوز آمار خريد و فروشهاي مربوط به امروز استخراج نشده اظهار داشت: مقرر شد به صورت روزانه ميزان مبادلات ارز، سيستم قيمتگذاري و بخشنامههاي مورد نياز بررسي و تصميمگيري شود.
وي ادامه داد: ثبتسفارشها از قبل توسط سازمان توسعه تجارت صورت گرفته و نوع ارز و مبلغ مورد نياز براي افراد مشخص شود و در مجموع بايد گفت كه سيستم بانكي يك پورتره ارزي دارد و اين ارزها محلهاي مشخصي دارد.
سخنگوي مركز معاملات ارزي تصريح كرد: با همكاري سازمان توسعه تجارت و بانكهاي عامل حواله براساس پورتره ارزي و نوع ارزها از طريق بانك ملت كشاورزي انجام ميشود و به صورت روزانه، عرضه و تقاضاي ارز نظارت ميشود و طبق آن براي روزهاي بعد برنامهريزي ميشود.
به گفته وي، اطلاعات تخصيص و دريافت ارز در پايان روز كاري هر روز به دست ميآيد و ما با هماهنگي بانك مركزي و مسئولان مربوطه ميزان معاملات روزانه را اعلام ميكنيم.
منبع: خبرگزاري فارس
علي مظفري در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس با بيان اينكه برداشت پنبه از مناطق مغان، سرخس و خراسان به پايان رسيده و در گرگان هم آغاز شده است گفت: امسال پيشبيني ميشود توليد پنبه 50 الي 60 هزار تن باشد.
رئيس هيئت مديره اتحاديه پنبه و دانههاي روغني كشور با بيان اينكه نياز كشور به پنبه محلوج حدود 170 هزار تن است گفت: حدود 100هزار تن سالانه از كشورهاي ازبكستان، تاجيكستان و بخشي هم از تركمنستان وارد ميشود.
وي افزود: عدم حمايتها از محصول استراتژيك پنبه طي سالهاي گذشته باعث عدم افزايش توليد و نگراني از كاهش توليد شده است.
مظفري گفت: در حالي كه پنبه در سالهاي 1354 توليد 340 هزار تني داشت در حال حاضر به يك هفتم كاهش يافته است.
وي افزود: هزينه توليد پنبه به دليل كشت در قطعات كوچكتر و نياز به كارگر زياد، بالا بوده و به دليل عدم حمايتهاي دولت به ويژه در مورد خريدهاي تضميني كشاورزان تمايلي به كشت اين محصول ندارند.
مظفري گفت: واردات پنبه با تعرفه 10 درصد نيز انجام ميشود كه در زمان توليد محصول داخلي انگيزه كشاورزان را براي كشت در سال آينده كمتر ميكند.
رئيس هيئت مديره اتحاديه پنبه و دانههاي روغني كشور با بيان اينكه اين صنعت نيازمند تأمين و حمايت مالي است، گفت: صندوقهاي مادر تخصصي كشاورزي بايد نيازهاي كشاورزان را تامين كند.
رئيس هيئت مديره اتحاديه پنبه و دانههاي روغني كشور معتقد است، بخش دلالي و واسطهگري بايد حذف شود و كارخانهها و تعاونيها مستقيم با كشاورزان قرارداد ببندند.
منبع: خبرگزاري فارس