وزير نيرو جزييات جديد از تازهترين تحولات در راهاندازي سامانه آب كارتي در كشور را تشريح كرد.
مجيد نامجو در گفتوگو با خبرنگار ايسنا اعلام كرد: با وجود فروش آب كارتي در تهران براي مخاطبان خاص، توزيع عادي آب به صورت كارتي نميشود.
وزير نيرو با تاكيد بر اينكه تاكنون فروش آب كارتي در قم و ساوه انجام شده، گفت: امكان اين كار در تهران نيز وجود دارد، ولي آيا آب تهران و مصرف حجيمي كه وجود دارد چنين چيزي را ديكته ميكند؟ ما تا به حال به چنين جمعبندي نرسيدهايم.
نامجو با اشاره به مشاركت بخش خصوصي در فروش آب به صورت كارتي اظهار كرد: در قم و ساوه به بخش خصوصي آب تحويل ميدهيم، آنها با استفاده از سيستمها و آب شيرينكن خود كيفيت آب را بالا ميبرند، لولهكشي كرده و مخازن مورد نياز را نصب ميكنند.
وي افزود: مردم از مخازن نصب شده آب خريداري ميكنند كه طبق ضابطه است و اين موضوع مساله جديدي نيست.
وزير نيرو همچنين با تاكيد بر مطلوببودن كيفيت آب تهران تصريح كرد: آب تهران يكي از بهترين آبهايي است كه در كشور مصرف و به طور مرتب توسط سازمانهاي آب و فاضلاب كشور كنترل ميشود. در مورد آب تهران نگراني نداشته باشيد؛ بخوريد.
** آغاز فروش آب كارتي از سال گذشته
به گزارش ايسنا، طبق ماده هشت هدفمندسازي يارانهها بخشي از درآمدهاي ناشي از اين قانون به پروژههاي كاهش مصرف، با هدف بالابردن كيفيت، دقت عمل و كاهش خطا در خدماترساني، كاهش هزينههاي خدماتي، كاهش رفتوآمدهاي درون شهري، پرهيز از ورود به اماكن مشتريان و در نهايت افزايش رفاه مشتريان تعلق مييابد و سامانه نوين آب كارتي براساس اين ماده قانون راهاندازي شده است.
براساس گفتههاي معاون درآمد و امور مشتركان آبفاي كشور تا اوايل سال گذشته حدود چهار هزار انشعاب در استان تهران در حال استفاده از روش فروش كارتي آب يا همان روش هوشمند بودند.
از سوي ديگر مديرعامل شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور در تيرماه سال گذشته با اعلام خبر مجهز شدن تمام نواحي امور مشتركان در آبفاي استان تهران به دستگاه شارژ آب كارتي، مزاياي اين روش را توزيع آب، پرداخت نقد و سريع وجوه آب، كاهش مصرف آب، كاهش هزينههاي وصول مطالبات و در نتيجه حذف پيمانكار وصول مطالبات، كاهش كارمزدهاي بانكي، كاهش ارسال اخطاريه به مشتركان و تقويت منابع خواند.
اين درحالي است كه فروش آب كارتي براي انشعابهاي عمومي، انشعابهاي در حال ساختوساز و آب تانكري در نظر گرفته شده است و استفاده ديگر مشتركان عادي از اين سامانه بستگي به درخواست و استقبال آنها دارد.
براين اساس مهمترين ويژگي استفاده از كنتورهاي آب كارتي مديريت خريد و مصرف آب ذكر شده است.
به گفته سيد مهدي ثمرههاشمي، مديرعامل شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور، مزيتهاي شارژ كارتهاي آب بعد از واقعيشدن قيمت آن در كمتر از پنج سال آينده مشخص ميشود، چرا كه سامانه آب كارتي روش خوبي براي مديريت مصرف آب است.
درحالي كه براي نخستين بار در منطقه چهار تهران در ارديبهشتماه سال گذشته 10 دستگاه كنتور آب كارتي در منطقه چهار تهران نصب شد، در بهمنماه سال گذشته نيز فقط در محدوده آبفاي منطقه يك تهران 500 دستگاه كنتور كارتي نصب شده بود.
به گزارش ايسنا، باوجود خبر مشاركت بخش خصوصي در سامانه آب كارتي توسط وزيرنيرو، در خبرهاي منتشرشده توسط معاونان آبفا در سال گذشته تاكنون خبري از مشاركت بخش خصوصي بيان نشده است.
همچنين در خبرهاي مربوط به حوزهي آب شهرستانهايي كه از سامانه آب كارتي استفاده ميكنند از جمله قم مشاهده ميشود كه كيفيت اين آبها از آب شيرينشده در لولهكشيها مطلوبتر است، به گونهاي كه همچنان مردم آن نواحي از سامانه آب كارتي خريد ميكنند.
منبع: ايسنا