معرفي وبلاگ
حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی
دسته
آرشيو
آمار وبلاگ
تعداد بازديد : 248541
تعداد نوشته ها : 140
تعداد نظرات : 11




چاپ اين صفحه  حمايت از توليد ملي

حمايت از توليد ملي کار و سرمايه ايراني

 حمايت از توليد ملي
Made In Iran

ما مي توانيم

حمايت از توليدات با كيفيت

Rss
ويرايش قالب
حمايت از توليد ملي

دكتر علي مرادزاده (معاونت سياسي بسيج مستضعفين كل كشور)

طرح موضوع

بديهي است مهم‌ترين عاملي كه موجب پيروزي انقلاب اسلامي گرديد دميدن روح خودباوري و اعتماد به نفس در آحاد مردم به ويژه جوان‌ها بود. رژيم طاغوت با داشتن سازمان مخوف ساواك و ارتش مجهز و مسلح از يكسو و حمايت قدرت‌هاي مادي جهان اعم از شرق و غرب از سوي ديگر بر اوضاع كشور مسلط بود و بسياري بر اين باور بودند كه براندازي چنين رژيمي در شرايط عادي امكان‌پذير نيست. امام خميني(ره) با تحقير ابرقدرت‌ها و با توكل بر خداوند متعال همگان را به اين باور رسانيد كه ما مي‌توانيم و پيروزي انقلاب اسلامي گواه صدق اين مدعاست.

اكنون پيشرفت اقتصادي معيار قدرت جهاني به شمار مي‌رود و ابرقدرت‌ها با فشار و تحريم اقتصادي رقباي خود را به زانو در مي‌آورند و يا به سازش و تسليم مي‌كشانند. ملت‌هايي كه مدعي استقلال و عزت و اقتدار هستند بايد در اين زمينه توانمند و پيشتاز باشند و امام خامنه‌اي با نامگذاري سال 91 به "توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني" اين ضرورت را برجسته كرده‌اند. توليد ملي نقشه راه كشور و چشم‌انداز كوتاه‌مدت نظام و راهبردي مناسب براي جهش اقتصادي كشور است.

واژگان كليدي:

واژه‌هاي كليدي اين نامگذاري عبارتند از: توليد، داخلي، حمايت، كار، سرمايه.

پشتوانه كارشناسي و اجماع ملي

يك بررسي اوليه و اجمالي نشان مي‌دهد كه همگان اين نامگذاري را تحسين كرده و كارشناسان، نخبگان و مسئولان كشور تقويت و افزايش توليد ملي را ضروري‌ترين نياز كشور در اين برهه حساس مي‌دانند و نوعي اجماع نخبگي و ملي در اين زمينه ديده مي‌شود.

چرايي و حكمت نام‌گذاري سال توليد ملي

در اين زمينه بحث‌هاي تبييني، تحليلي و علمي زيادي وجود دارد و به تدريج مي‌بايست گويندگان، نويسندگان، رسانه‌هاي ديداري، شنيداري و نوشتاري، رسانه‌هاي الكترونيك، مسئولان و هركسي كه نسبت به ايران و ايراني احساس مسئوليت كند، هر يك با تبيين و فرهنگ‌سازي و عمل سازنده در اين مرحله از جهاد بزرگ اقتصادي و توليدي به تكليف ملي و ديني و انقلابي خود عمل نمايند. همه بايد بيشتر كار بكنند، توليد فكر و توليد كار و خلاقيت را افزايش دهند و از سرمايه‌ها و دارايي‌هاي خود حداكثر استفاده را بكنند و افزايش بهره‌وري در اين سال بايد سرلوحه كارها قرار گيرد.

اكنون نظام جمهوري اسلامي در ميانه راه دهه چهارم انقلاب اسلامي قرار دارد كه موسوم به دهه پيشرفت و عدالت گرديده و در اثناي تحقق اهداف سند چشم‌انداز بيست ساله كشور حركت مي‌‌كند و در تحقق بسياري از اسناد بالادستي و سياست‌هاي كلان كشور به مرحله قابل قبولي از پيشرفت و عدالت رسيده است، لكن زمان آن فرا رسيده كه با عمق‌انديشي به ابتكار و خلاقيت بيشتر دست پيدا كند، كيفيت‌ها را بالا ببرد، به استانداردهاي مطرح در كيفيت كالاها و خدمات دست پيدا كند، به عرصه رقابت‌پذيري اقتصادي و صنعتي و توليدي ورود پيدا كند و اين نامگذاري مي‌تواند نظام را به يك جهش اساسي در همه زمينه‌ها سوق دهد. ايجاد وحدت رويه، هم‌افزايي و انسجام‌بخشي به حركت عمومي كشور در عرصه توليد، ضرورت ديگري است كه نظام اسلامي به دنبال آن مي‌باشد. بايد همه ظرفيت‌ها به كار گرفته شود، تمامي استعدادها شكوفا گردد، بسيج امكانات مادي و سرمايه‌هاي انساني تحقق پيدا كند، از اتلاف منابع مادي و سرمايه‌ها و فرصت‌هاي موجود پيشگيري و جلوگيري شود.

بي‌اثر ساختن فشارها و تحريم‌هاي ظالمانه غرب در سايه رشد اقتصادي و شكوفايي توليد و افزايش صادرات امكان‌پذير خواهد بود. تحريم اقتصادي، تحريم بانكي، تحريم تجاري، فشارهاي سياسي و رواني براي به تسليم كشاندن نظام و خسته كردن افكار عمومي و مرعوب ساختن مردم و مسئولان با اهرم اقتصادي در دستور كار نظام سلطه قرار دارد، اتاق‌هاي فكر نظام سلطه و استكبار جهاني تحريم‌هاي فلج‌كننده را كارآمدترين اهرم براي توقف نظام اسلامي قلمداد مي‌كنند. در شرايط اخير اختلاف در استراتژي و تحليل ميان رژيم جعلي صهيونيستي كه بر ضرورت حمله هسته‌اي يا موشكي به جمهوري اسلامي تأكيد مي‌ورزد با رئيس‌جمهور آمريكا كه بر تأثير تحريم‌هاي فلج‌كننده در متوقف ساختن جمهوري اسلامي اصرار مي‌ورزد ناظر بر همين واقعيت است.

در اين نامگذاري نيازهاي اصلي و اساسي كشور برجسته گرديد تا غفلت‌ها زدوده شود و مسئولان و مردم با تمركز بر نيازهاي كاذب به غفلت يا انحراف نيفتند، مصالح و اقتضائات و اولويت‌هاي اصلي كشور تعيين گرديده، راهكار تحقق استقلال همه‌جانبه و مسير بازدارندگي همه‌جانبه از تهديدات و فشارهاي دشمن روشن و شفاف شده است.

در مجموع مي‌توان گفت يكسري دلايل و عوامل داخلي و ملي سبب نامگذاري سال 91 به سال توليد ملي گرديده‌اند و يكسري عوامل نيز كه به تحولات منطقه‌اي و بين‌المللي معطوف مي‌باشد و ناظر بر پيشگيري و جلوگيري از تأثير تحريم‌ها و فشارهاي بين‌المللي هستند در اين نامگذاري دخالت دارند و دسته سوم از عوامل نامگذاري به ارائه يك سيستم الگويي مناسب براي بيداري اسلامي و ارائه طريق براي ملت‌هاي مسلمان و مستضعفين جهان براي كسب استقلال و ايستادگي در برابر نظام ظالمانه و سلطه‌گرانه كاپيتاليستي و ليبرال سرمايه‌داري مي‌باشد كه نظام جمهوري اسلامي اينك رهبري آنها را بر عهده گرفته است.

ارتباط شعار سال 91 با سال‌هاي گذشته

عناوين شعار سال‌هاي گذشته بيانگر اين واقعيت است كه شعار بيش از ده سال در گذشته معطوف به مسايل اقتصادي و افزايش كار و تلاش مي‌باشد، لكن در 5 سال اخير به طور مستقيم ابعاد مختلف پيشرفت اقتصادي اولويت اول كشور قلمداد شده است، سال 87 سال نوآوري و شكوفايي، سال 88 سال اصلاح الگوي مصرف، سال 89 سال همت مضاعف و كار مضاعف، سال 90 سال جهاد اقتصادي و سال 91 سال حمايت توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني ناميده شده است.

نوعي ارتباط منطقي و سلسله مراتبي در نامگذاري پنج سال اخير ديده مي‌شود، شعار سال‌هاي گذشته مقدمه و بسترساز توليد ملي است. نوآوري، اصلاح الگوي مصرف، كار مضاعف و همت مضاعف و جهاد اقتصادي، همگي زمينه‌ساز توليد ملي و پيش‌نيازهاي تقويت توليد و بالا بردن كيفيت توليد داخلي هستند. اين روند از نظم منطقي و فكري بيانات و تدابير مقام معظم رهبري حكايت مي‌كند.

الزامات توليد ملي

تحقق آرمان‌ بزرگ توليد ملي نيازمند الزامات، قواعد و مقدمات فراواني است، در اين نوشتار اگرچه نمي‌توان به همه ابعاد آن پرداخت لكن تلاش مي‌كنيم مهم‌ترين الزامات اين آرمان را مورد اشاره قرار دهيم.

1ـ احساس مسئوليت عمومي و عزم ملي: همه در اين جهاد بزرگ وظيفه دارند، هركس در هر موقعيت كاري و شغلي بايد كيفيت كارش را بالا ببرد، بيشتر كار بكند، بهتر كار بكند و به عنوان يك جهاد مقدس به اين مقوله نگاه كند. بنابراين افراد نبايد همواره ديگران را مخاطب اين شعار بدانند بلكه خود را در حيطه كاري‌اش توانمندتر و كارآمدتر سازد و با دغدغه بيشتري تلاش نمايد.

2ـ فرهنگ‌سازي: فرهنگ كار و توليد و كيفيت بايد به فرهنگ عمومي كشور و حتي به مطالبه ملي تبديل گردد. ادارات، نهادها، مسئولان، اهل قلم، اهل بيان، اهالي رسانه و آحاد مردم همه تلاش نمايند تا توليد ملي و افزايش كار و تلاش و استفاده بهينه از سرمايه‌هاي مادي و انساني جوانان ايراني تحقق يابد.

3ـ هم‌افزايي ظرفيت‌ها، بسيج استعدادها و سرمايه‌هاي انساني و مادي: توليدمحوري تنها از يك نهاد مشخص ساخته نيست بلكه همه ظرفيت‌هاي كشور بايد بسيج شوند، فكرها و عقل‌ها روي هم ريخته شود، امكانات كشور در اين زمينه تمركز پيدا كنند و با نظم و انسجام و وحدت رويه توأم با شور و شعور به فرمان ولي امر مسلمين لبيك بگوييم.

4ـ ايجاد و تقويت زيرساخت‌ها: يكسري زيرساخت‌هاي ضروري و الزامي جديد بايد ايجادگردد و زيرساخت‌هاي موجود نيز تقويت و بازسازي شوند، توليد كيفي بايد نهادينه شود و بسترهاي ماندگاري و دوام و قوام آن فراهم گردد و در اين زمينه بخش‌هاي دولتي و خصوصي و آحاد مردم مسئوليت پيدا مي‌كنند.

5ـ انگيزه ديني و تكليف شرعي: بر اساس آموزه‌هاي ديني عمل كردن به فرمان امام و رهبري امت اسلامي تكليف شرعي همگان است، اگر تمامي عناصر و دستگاه‌هاي ذيربط و صاحبان سرمايه و دارندگان نفوذ كلام به عنوان يك وظيفه شرعي بدان اهتمام بورزند شتاب توليد چند برابر خواهد شد.

6ـ رقابت‌پذيري: بازار جهاني با يك رقابت نفس‌گير و تنگاتنگ مواجه است و قدرت‌هاي مطرح و يا مدعي بايد توانمندي‌ها و ظرفيت‌هاي خود را براي رقابت در چنين عرصه‌اي مضاعف سازند و پا به پاي استاندارهاي جهاني حركت كنند، بنابراين كيفيت كالاها و خدمات توليدي و كار و سرمايه بايد بتواند از رقباي جهاني و منطقه‌اي خود پيشي بگيرد. در سند چشم‌انداز بيست ساله نيز گفته شده جمهوري اسلامي در صحنه‌هاي مختلف به قدرت اول در منطقه آسياي جنوب غربي تبديل مي‌گردد، طبيعي است توليد و اقتصاد و تجارتي كه در آن رقابتي نباشد از ميدان مسابقه حذف خواهد شد.

7ـ دانايي‌محوري و توليد دانش: در سال‌جاري تكليف بسيار سنگيني بر دوش دانشگاه‌ها، نخبگان، مراكز تحقيقاتي و دستگاه‌هاي ذيربط قرار گرفته است، افزايش توليد نيازمند ارائه الگوها و نظريه‌ها و تئوري‌هاي كارآمد و علمي خواهد بود. افزايش آگاهي و دانش و مهارت تخصصي به جهش در توليد منجر مي‌شود، بنابراين توليدگران و كارگران و صاحبان سرمايه بايد پشتوانه علمي و توجيه علمي لازم را براي افزايش و كيفي‌سازي توليد پيدا كنند. اين مهم حلقه مفقوده دانشگاه و صنعت را مرتفع مي‌سازد. دانشگاه‌ها مي‌بايست بر اساس نياز جديد به جذب دانشجو و ايجاد يا گسترش رشته‌هاي دانشگاهي بپردازند، رسانه‌ها و نخبگان نيز در اين زمينه آگاهي‌هاي لازم را در اختيار افكار عمومي قرار دهند.

8ـ عمليات رواني: تحريك و تشجيع نيروي كار و صاحبان سرمايه و ترغيب آحاد مردم، نيازمند عمليات رواني و رسانه‌اي گسترده‌اي مي‌باشد كه مي‌تواند بهار رسانه‌ها و نخبگان قلمداد شود. بايد بار ديگر شعار و آرمان بزرگ "ما مي‌توانيم" نقل مجالس و محافل گردد و توليد ملي به باور عمومي تبديل شود.

9ـ تلقي جهاد در برابر تهاجم اقتصادي دشمن: نظام جمهوري اسلامي و ملت ايران در سه دهه اخير همواره مشغول جهاد بوده است، در يك برهه به جهاد سياسي، در برهه‌اي ديگر به جهاد دفاعي، زماني به جهاد فرهنگي پرداخته و امروز در يك جهاد اقتصادي و نبرد فشرده در رويارويي با استكبار جهاني قرار گرفته است. دشمن تنها اميد خود را در تحريم‌ها و فشاري فلج‌كننده مي‌بيند و ملت ايران با جهاد خود اميد دشمن را نااميد خواهد ساخت.

10ـ غفلت‌زدايي: در سال 90 كه به جهاد اقتصادي موسوم گشت، برخي اقتضائات و تحولات سياسي از جمله انتخابات و يا اختلاف قواي سه‌گانه و برخي مواضع سياسي منطقه‌اي شعار سال را تحت‌الشعاع خود قرار داد و عليرغم پيشرفت‌هاي بسيار خيره‌كننده دچار غفلت‌هايي نيز بوديم. در سال 91 بايد تلاش كرد هيچ حاشيه‌اي بر متن غلبه نكند، دچار غفلت نشويم و توليدمحوري اولويت اصلي تمامي دستگاه‌ها و مسئولان و نخبگان قرار گيرد.

11ـ ايجاد تعادل و تناسب بين توليد و توزيع و مصرف: بايد تلاش كرد توليد در تمامي عرصه‌ها افزايش يابد، اعم از توليد صنعتي، كشاورزي، دامي، توليد علمي و توليد در عرصه‌هاي مختلف، اصلاح و كارآمد ساختن سيستم توزيع عادلانه و نيز كاهش مصرف به فرهنگ ملي تبديل شود.

12ـ عزم ملي در مصرف كالاهاي داخلي: اهتمام به مصرف كالاهاي داخلي مهم‌ترين راز و رمز تحقق توليد ملي است. بديهي است قواي سه‌گانه به ويژه دستگاه‌ها و ادارات دولتي در سراسر كشور نقش بي‌بديلي در اين زمينه دارند. از يكسو حجم خريد آنها بسيار زياد است و از سوي ديگر بر اساس قاعده "الناس علي دين ملوكهم"، الگوي عملي و عيني مردم قرار مي‌گيرند. اگر در ادارات و وزارتخانه‌ها و قواي سه‌گانه هيچ كالاي خارجي خريداري نشود، توليد ملي افزايش مي‌يابد. خانواده‌ها تنها كالاهاي ايراني مصرف نمايند، افراد تنها كالاي ايراني خريداري كنند.

توليد و عدالت توزيعي

در ميان صاحبان فكر و انديشه در طول تاريخ همواره اين ايده محل نزاع بوده است كه تمركز بر توليدگرايي مانع پرداختن به عدالت اجتماعي مي‌شود و ما را از مراعات عدالت در توزيع ثروت و ضرورت‌هاي شغلي باز مي‌دارد، حتي در برخي دولت‌هاي جمهوري اسلامي نيز اين ديدگاه غالب بوده است، لكن بررسي‌هاي انجام شده و نتايج به دست آمده از واقعيات اجتماعي و برخي عملكردها نشان مي‌دهد پرداختن به توليد و استفاده از سرمايه‌هاي پويا و بالنده هيچ منافاتي با عدالت در توزيع ندارد، بلكه قدرت توليدي و عدالت توزيعي دو بال يك اقتصاد بالنده و عادلانه و پويا هستند.

توليدمحوري مكمل عدالت اجتماعي و عدالت توزيعي است، اين بيان، تفسير ديگري از جهت‌گيري همزمان پيشرفت و عدالت است كه امام خامنه‌اي همواره بر آن تأكيد داشته‌اند. رهبر معظم انقلاب از عبارت "توسعه" استفاده نمي‌كنند زيرا توسعه مفهوم وجهت‌گيري سكولار و غربي دارد اما پيشرفت و عدالت را برجسته مي‌سازند و مفهوم آن اين است كه در انديشه مقام معظم رهبري هيچ منافاتي بين پيشرفت و توليد و عدالت وجود ندارد.

پيامدهاي توليد ملي

تمركز كشور بر توليد ملي به تقويت و تحكيم زيرساخت‌هاي كشور منتهي مي‌شود، استقلال كشور را افزايش مي‌دهد، زمينه‌ها و بسترهاي اشتغال را گسترش مي‌دهد و بدين واسطه مي‌تواند راهكارهاي منطقي و عيني براي حل معضل بيكاري قلمداد گردد، از سرمايه‌هاي موجود كه در برخي موارد در شغل‌ها و عرصه‌هاي كاذب هزينه مي‌گردند و معيشت مردم را به درآمدهاي نامشروع آلوده مي‌سازد استفاده مطلوب و بهينه صورت خواهد گرفت و مشروع‌سازي ثروت محقق مي‌شود.

طبيعي است آخرين تير در تركش استكبار جهاني و شيطان بزرگ براي مهار انقلاب اسلامي، تحريم و فشار اقتصادي و تجاري و بانكي است. با تمركز بر توليد ملي مي‌توان كشور را از وابستگي به خارج نجات داد و در اين مرحله از عمر پربركت انقلاب اسلامي نيز استكبار جهاني را به بن‌بست كشانيد.

نظام جمهوري اسلامي و ملت ايران كه كانون توجه ملت‌هاي مسلمان و مستضعفين جهان به شمار مي‌روند با استانداردسازي و افزايش كيفيت كالاها و خدمات مي‌توانند جهان سرخورده از نظام سرمايه‌داري ظالمانه را در عرصه اقتصادي نيز رهنمود گردد و طرحي نو دراندازد و راه جديدي به روي بشريت بگشايد كه عاري از سلطه و استثمار و چپاول‌گري باشد و اقتصادهاي ملي را توانمند سازد.

در سايه همت مضاعف و كار مضاعف و توجه مضاعف به توليد ملي همه اسناد بالادستي نظام اعم از اهداف دهه پيشرفت و عدالت، چشم‌انداز بيست ساله، اهداف اقتصادي در قانون اساسي، آرمان‌هاي امام خميني(ره) و افكار و تدابير امام خامنه‌اي تحقق خواهند يافت.

از سوي ديگر سفره توليد علم در كشور پهن خواهد شد، توليدمحوري به دانايي‌محوري و توليد دانش در زمينه‌ها و عرصه‌هاي مختلف منتهي خواهد شد، نشاط علمي در كشور افزايش مي‌يابد و بدين واسطه ارتباط دانشگاه با اقتصاد و صنعت و بازار كار و سرمايه بيش از پيش تقويت مي‌شود، چنين آرزويي مي‌تواند ملت ايران را به قله‌هاي جهاني برساند.
در سايه توليدمحوري مي‌توان فقر و محروميت را كاهش داد، آبادي و آباداني را توسعه بخشيد، شور و نشاط كار و تلاش را افزايش داد، بيكاري كاهش مي‌يابد، مهارت‌هاي افراد افزايش مي‌يابد.

يكي از آرمان‌هاي امام راحل(ره) و مقام معظم رهبري خارج ساختن بودجه كشور از وابستگي به نفت و اقتصاد تك‌محصولي است، با تحقق شعار توليد ملي به اين آرمان نزديك خواهيم شد، جنب و جوش زايدالوصفي در سراسر كشور براي كار و تلاش پديد مي‌آيد.

منبع: رجانيوز