معرفي وبلاگ
حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی
دسته
آرشيو
آمار وبلاگ
تعداد بازديد : 248516
تعداد نوشته ها : 140
تعداد نظرات : 11




چاپ اين صفحه  حمايت از توليد ملي

حمايت از توليد ملي کار و سرمايه ايراني

 حمايت از توليد ملي
Made In Iran

ما مي توانيم

حمايت از توليدات با كيفيت

Rss
ويرايش قالب
حمايت از توليد ملي

جزئيات صعود تاريخي ايران به رتبه 16 توليد علم

بر اساس آمار پايگاه استنادي اسكوپوس، ايران از اول سال ميلادي تا اوت 2012 برابر با 21 مردادماه 1391 با توليد 19 هزار و 559 مقاله در جايگاه شانزدهم توليد علم جهان ايستاد.

دكتر جعفر مهراد، سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) در گفت‌وگو با ايسنا، با اعلام آخرين آمار توليد علم توسط دانشگاه ها وموسسات پژوهشي و فناوري كشور گفت: ثبت و نمايه سازي مقالات دانشمندان و پژوهشگران ايران در پايگاه استنادي اسكوپوس از اول سال ميلادي تا اوت 2012 برابر با 21 مردادماه 1391 نشان مي دهد كه ايران در اين بازه زماني 19 هزار و 559 مقاله توليد كرده كه از نظر طول زمان يعني تقريبا هفت ماه و 10 روز در تاريخ آموزش عالي ايران بي نظير و منحصر به فرد است.

وي ادامه داد: سياست هاي موثر دولت باعث ايجاد انگيزه قوي در اعضاي هيات علمي و پژوهشگران دانشگاه ها و موسسات تحقيقاتي و فناوري شده و اكنون دانشگاه ها با علاقه وافر در جهت توسعه علمي از نظر كمي و كيفي گام هاي بلندي را به جلو بر مي دارند كه تبلور آن در تربيت بيش از چهار ميليون دانشجو در دانشگاه هاي دولتي و غير دولتي، افزايش دوره هاي تحصيلات تكميلي و پرداختن به پديده هاي نوين علمي در قلمرو نانوفناوري، بيوتكنولوژي، هوا و فضا، سلول هاي بنيادي و توليد علم است.

سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) تصريح كرد: رتبه توليد علم ايران در پايگاه اسكوپوس در سال 2011، هفدهم بود كه با تلاش هاي بي وقفه مجموعه عوامل شامل اعضاي هيات علمي، مديريت ها و سرمايه گذاري در عرصه آموزش عالي طي هفت ماه نخست سال 2012 به شانزدهم ارتقا يافته است.

مهراد با تبريك اين موفقيت غرور آفرين به جامعه علمي گفت: تركيه كه همواره از نظر توليد علم در سال هاي مختلف بر ايران پيشي داشت نه تنها در سال 2011 ميلادي از جمهوري اسلامي ايران عقب افتاده، بلكه در سال جاري نيز با اختلاف سه رتبه پس از ايران قرار گرفته است. رتبه توليد علم تركيه در حال حاضر 19 است كه همين رتبه را در سال 2011 ميلادي نيز بدست آورده بود.

به گفته مهراد، طي دوره هفت ماهه ياد شده، ايالات متحده با حدود 282 هزار و 665 مقاله در رتبه اول جهان است و رتبه هاي دوم تا پنجم به ترتيب به چين (197 هزار و 537 مقاله)، انگلستان (81 هزار و 853 مقاله)، آلمان (75 هزار و 635 مقاله) و ژاپن (60 هزار و 446 مقاله) تعلق دارد.

سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) افزود: هندوستان از قاره آسيا، پس از ژاپن در جايگاه هفتم توليد علم جهان نشسته است و ميزان توليدات علمي اين كشور 47 هزار و 82 مقاله است. رتبه هاي ششم، هشتم، نهم و دهم جهان نيز مربوط به فرانسه، كانادا، ايتاليا و اسپانيا مي باشد. كره جنوبي، سومين كشور قاره آسيا است كه از نظر توليد علم بعد از ژاپن و هندوستان با توليد 350 هزار و 9 مقاله، مقام دوازدهم توليد علم را از آن خود كرده است. از ساير كشورهاي نوظهور علمي مي توان به برزيل و تايوان اشاره كرد كه به ترتيب با توليد 24 هزار و 951 و 212 هزار و 18 مقاله، رتبه هاي چهاردهم و پانزدهم جهان را كسب كرده اند.

مهراد در گفت‌و‌گو با ايسنا افزود: نگاه اجمالي به توليدات علمي ساير كشورها نشان مي دهد كه بسياري از كشورهاي پيشرفته و در حال توسعه جهان رتبه اي بعد از جمهوري اسلامي ايران به دست آورده اند؛ مثلا كشورهاي سوئيس، روسيه و سوئد به ترتيب با 19 هزار و 242 مقاله، 18 هزار و 156 مقاله و 16 هزار و 552 مقاله بعد از جمهوري اسلامي ايران در رتبه هاي 17، 19 و 20 قرار دارند.

وي تصريح كرد: مالزي كه به دلايل مختلف موفق شده جمعيت زيادي از كشورهاي جهان را به عنوان دانشجو در دانشگاه هاي خود بپذيرد و سهم قابل توجهي از اين دانشجويان به دانشجويان ايران تعلق دارد، تنها هشت هزار و 837 مقاله توليد كرده و رتبه 27 جهان را احراز كرده است. رتبه رژيم اشغالگر قدس هم با توليد 9 هزار و 149 مقاله، بيست و ششم جهان است.

رييس مركز منطقه‌يي اطلاع رساني علوم و فناوري در گفت‌و‌گو با ايسنا خاطرنشان كرد: عربستان سعودي و مصر به ترتيب با پنج هزار و 787 مقاله و پنج هزار و 629 مقاله داراي رتبه هاي 38 و 40 توليد علم جهان مي باشند.

مهراد خاطرنشان كرد: ارتقاي مرتبه ايران در توليد علم در شرايطي حاصل شده است كه تحريم هاي مختلف نه تنها بر كليت جمهوري اسلامي ايران بلكه بر دانشگاه ها و موسسات پژوهشي و فناوري كشور نيز تحميل شده، طوري كه كشورهاي غربي حتي از فروش برخي مجلات به دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي امتناع مي ورزند، با اين حال از آنجا كه دانشمندان جمهوري اسلامي ايران راه ترقي و پيشرفت علمي را با توجه به سند چشم انداز ايران 1404 و نقشه جامع علمي كشور به خوبي شناخته اند اكنون هيچ حركتي نمي تواند روند پيشرفت هاي علمي ايران را كند كرده و به تاخير اندازد.

سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) تاكيد كرد: با اصلاح آئين نامه ارتقا كه در آن به موازات توليد علم به شكل انتشار مقالات در مجلات معتبر بين المللي به كاربردي كردن علم نيز توجه ويژه اي شده، مي توان انتظار داشت كه در آينده نه چندان دور بخش مهمي از مقاله هاي علمي دانشمندان كشور در عرصه هاي تجاري جنبه كاربردي پيدا كرده و بخش صنعت كشور نيز از اين حركت مهم علمي استقبال و در تجاري سازي يافته هاي علمي به نحو مطلوب بهره جويي كند.

منبع: رجانيوز