معرفي وبلاگ
حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی
دسته
آرشيو
آمار وبلاگ
تعداد بازديد : 248436
تعداد نوشته ها : 140
تعداد نظرات : 11




چاپ اين صفحه  حمايت از توليد ملي

حمايت از توليد ملي کار و سرمايه ايراني

 حمايت از توليد ملي
Made In Iran

ما مي توانيم

حمايت از توليدات با كيفيت

Rss
ويرايش قالب
حمايت از توليد ملي

 

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري فارس، سومين نمايشگاه ملي توانمندي‌هاي هوايي و فضايي در مركز نمايش‌هاي هوايي از 19 مهرماه تا 22مهرماه برپا شد.

اين نمايشگاه كه براي سومين سال متوالي برگزار شد، پيش از اين در سال‌هاي 89 و 90 نيز برپا شده بود.

بر اساس اين گزارش، در سال‌هاي گذشته 180 غرفه در نمايشگاه دست‌آوردهاي شركت‌هاي خصوصي داخلي و دانشگاهيان را به نمايش گذاشته بود و اين در حالي است كه امسال 186 غرفه با همكاري شركت‌هاي خصوصي، دولتي و دانشگاهي داير شده است.

در همين راستا، سردار مهدي فرحي رئيس ستاد توسعه فناوري هوا و فضا در مورد اهداف برگزاري اين نمايشگاه‌ها گفت: گسترش بازار هوا و فضاي كشور، اطلاع‌رساني شركت‌ها از دست‌آوردهاي يكديگر، فرهنگ‌سازي و آموزش عمومي هوافضا در سطح جامعه از جمله اهداف برگزاري  نمايشگاه ملي توانمندي‌هاي هوايي و فضايي است.

از ديگر نكات قابل توجه در اين نمايشگاه همكاري شركت‌هاي دانش بنيان زير مجموعه معاونت علمي و فناوري رئيس جمهور در برگزاري اين نمايشگاه ياد شده است.

تمامي موارد ذكر شده نشان از همكاري نهادها و دستگاه‌ها براي به نمايش گذاشتن توانمندي‌هاي كشورمان در حوزه هوافضا دارد؛ موضوعي كه نسرين سلطانخواه معاون علمي و فناوري رئيس جمهور هم به آن اشاره كرد و در آن خصوص گفت: «ستاد فناوري هوا و فضا با بخش‌هاي دفاعي و غيردفاعي همكاري مي‌كند و تاكنون از 140شركت دانش‌بنيان حمايت كرده است.»

شركت‌هايي كه در راستاي توليد ملي حركت كرده و ضعف‌هاي موجود در حوزه علم و فناوري را پوشش مي‌دهد؛ البته رئيس ستاد توسعه فناوري هوا و فضا در مورد همكاري شركت‌هاي دانش‌بنيان با نمايشگاه توانمندي‌هاي هوايي و فضايي گفت: «يكي از قسمت‌هاي مهم اين نمايشگاه بخش شركت‌هاي دانش‌بنيان خصوصي است.»

به جز به نمايش گذاشتن دستاوردهاي شركت‌هاي دانش بنيان در اين نمايشگاه ساير اقدامات انجام شده در حوزه هوافضا هم در نمايشگاه ياد شده به بازديد عموم گذاشته شده است؛ توانمندي‌هايي كه به گفته دانشگاهيان قابل مقايسه با سال‌هاي پس از انقلاب نيست.

توليد استارت زميني هواپيما تحت عنوان GPU از جمله دستاوردهاي محققان ايران است كه در اين نمايشگاه در بازديد عموم قرار داشت.

محمد نيازي مدير پروژه طراحي و ساخت دستگاه GPU در گفت‌وگو با فارس در مورد اين دستگاه اظهار داشت: اين دستگاه زير نظر ستاد توسعه فناوري هوا و فضا ساخته شده است.

نيازي در مورد كاربرد دستگاه GPU گفت: اين دستگاه براي استارت هواپيماي مسافربري و نظامي، كشتي‌هاي نظامي و تجاري، سايت‌هاي موشكي و راداري براي تامين برق اين سايت‌ها كاربرد دارد.

مدير پروژه طراحي و ساخت دستگاه GPU با تاكيد بر اينكه اين محصول جزء محصولاتي است كه اروپايي‌ها و آمريكا‌يي‌ها ايران  را طي تحريمي از داشتن آن محروم كردند، تصريح كرد: بحث تحريم‌ها از اول پيروزي انقلاب اسلامي مطرح بود و اين دستگاه نيز يك دهه است كه توسط كشورهاي غربي و توليدكننده آن براي جمهوري اسلامي ايران تحريم شده است.

وي با بيان اينكه كاربرد عمده اين دستگاه در صنعت نظامي كشور است، اظهار داشت: در تحريم‌هاي اخير كه كشورهاي غربي با شدت بيشتري كشورمان را تحريم كردند، سازمان‌هاي امنيتي اروپايي و آمريكايي حتي اجازه نمي‌دهند اسقاط اين دستگاه به كشور وارد شود.

نيازي با اشاره به اينكه اين پروژه با همكاري معاونت علمي و فناوري رئيس جمهور ساخته شده است، گفت: 50 درصد مبلغ پيشنهادي ساخت اين دستگاه توسط معاونت علمي و فناوري رئيس جمهور پرداخت شده است.

مدير پروژه طراحي و ساخت دستگاه GPU با بيان اينكه ساخت اين دستگاه به طور كامل در ايران انجام مي‌شود، تاكيد كرد: اين محصول با تكيه بر دانش بومي ساخته شده است و هيچ‌كدام از قطعات آن خارجي نيست.

نيازي با اشاره به اينكه اين محصول در برخي كشورهاي عربي به قيمت 260 ميليون تومان به فروش مي‌رسد، اضافه كرد: كشورهاي عربي و غربي حتي به اين قيمت، دستگاه را به ايران نمي‌دهند؛ زيرا كاربرد عمده اين دستگاه در صنعت نظامي است.

وي با اشاره به اينكه آلمان، آمريكا، انگليس، چين، فرانسه و روسيه صنعت ساخت دستگاه استارت زميني هواپيما را در اختيار دارند، اظهار داشت: ايران هفتمين كشور توليدكننده اين دستگاه است و مي‌تواند اين دستگاه را با قيمت 150 ميليون تومان به بازار عرضه كند.

ديگر دستاورد به نمايش گذاشته در اين نمايشگاه طرح هواپيماي 2 نفره تفريحي و تاكتيكي فوق سبك با بال‌ها تاشونده و دم چرخشي بود.

سيدمحمد صمداني‌اقدم رئيس دانشگاه فني‌وحرفه‌اي تبريز در در گفت‌وگو با فارس از طراحي اين هواپيما توسط اساتيد دانشگاهي خبر داد و گفت: اين هواپيما جزء دسته هواپيماهاي فوق سبك به شمار مي‌ايد كه طراح اين هواپيما بال‌هاي آن را به صورت تاشونده و دم آن را به صورت چرخشي طراحي كرده است.

رئيس دانشگاه فني و حرفه‌اي با بيان اينكه نمونه مشابه خارجي اين هواپيما 500 ميليون است، گفت: طراحي و ساخت اين هواپيما توسط دانشمندان ايراني و استفاده از توليدات داخلي به مبلغ 150 ميليون تومان قابل عرضه به بازار است.

به گزارش فارس، دستاوردهاي ماهواره‌اي از ديگر موضوعاتي بود كه در  نمايشگاه توانمندي‌هاي هوايي و فضايي، براي بازديد عموم به نمايش گذاشته شده بود.

در غرفه مربوط به دستاوردهاي ماهواره‌اي، ماكت ماهواره اميد قرار داشت و گام‌هاي برداشته شده در اين راستا براي بازديدكنندگان تشريح مي‌شد.

به گزارش فارس، دستاوردهاي علمي و فناوري و پيشرفت‌هاي كشورمان در بخش‌هاي مختلف اين حوزه نشان از «خيز بلند علمي» كشورمان دارد؛ موضوعي كه بارها از سوي دانشگاهيان و محققان مطرح شده و لزوم توجه بيشتر به اين حوزه را گوشزد مي‌كند.

موضوع مهمي كه بايد در سال توليد ملي براي تحقق شعار سال مورد توجه فراوان قرار گيرد تا با همت و كار مضاعف شاهد رشد بيشتر كشور در عرصه‌هاي علم و فناوري باشيم. 

منبع: خبرگزاري فارس

 

به گزارش خبرنگار جامعه فارس حسن عليزاده رئيس مركز توسعه فناوري اطلاعات و رسانه‌هاي ديجيتال وزارت ارشاد در مراسم افتتاحيه اين نمايشگاه، گفت:‌ ششمين نمايشگاه ديجيتال نسبت به نمايشگاه‌هاي گذشته داراي ويژگي خاصي است. اين نمايشگاه اولين نمايشگاهي است كه پس از تشكيل شوراي فضاي مجازي به دستور مقام معظم رهبري تشكيل شده است.

وي گفت: سعي كرده‌ايم براساس منويات مقام معظم رهبري اين نمايشگاه را برگزار كنيم.

عليزاده تصريح كرد: در نمايشگاه امسال نحوه ثبت‌نام و پذيرش به صورت ديجيتالي انجام شد و اميدواريم نمايشگاه و جشنواره هفتم نسبت به اين نمايشگاه پر بارتر برگزار شود.

وي سواد ديجيتالي و مصونيت فرهنگي را شعار ششمين نمايشگاه و جشنواره بين‌المللي رسانه‌هاي ديجيتال عنوان كرد.

منبع: خبرگزاري فارس

 

عباسعلي نورا در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي فارس در خصوص وضعيت فعلي بازار ارز اظهار داشت: يكي از مسائل مطرح فرصت سوزي‌هايي است كه براي ما ايجاد شده و نتوانستيم از آن استفاده كنيم زيرا سالها است بحث كاهش وابستگي بودجه به درآمدهاي ارزي مطرح مي‌شود ولي هيچ اتفاقي رخ نمي‌دهد.

وي ادامه داد: در سالهاي اخير اصرار به استفاده بي‌رويه از ارز براي مصارف داخلي موجب وابستگي بيشتر به ارز شد. همچنين پيش از اين از سوي مقام معظم رهبري و اقتصاددانان بر كاهش وابستگي بودجه به نفت تأكيد شده بود ولي مسئولان به آن توجهي نكردند، بنابراين بايد اين وابستگي كاهش يابد.

اين كارشناس اقتصادي تأكيد كرد: وقتي وضعيت اقتصاد نابسامان است براي رفع نياز‌هاي حداقلي خانواده‌ها مي توان سيستم كوپن را در اين مقطع مجدد اجرا كرد. ممكن است اين پيشنهاد از نظر برخي ناكارآمد باشد ولي در شرايط بحراني جواب‌گو خواهد بود.

وي افزود: نكته بعدي افزايش نقدينگي در كشور است و پيش از اين كارشناسان اعلام كردند كه افزايش نقدينگي روزي بحران آفرين خواهد بود ولي باز توجهي نشد زيرا افزايش نقدينگي مانند رود‌خانه‌اي است كه در پشت سد است و وقتي آزاد شود همه چيز را با خود خواهد برد.

وي گفت: به نظر مي‌رسد دولت قصد دارد نقدينگي را از طريق تزريق ارز در بازار جمع كند كه كار درستي نيست زيرا مي‌توان از طريق اموال غيرمنقول نقدينگي را جمع كرد. همچنين يكي ديگر از اقداماتي كه بايد انجام داد كنترل بانك‌هاي خصوصي و مؤسسات اعتباري است كه نقش مهمي در سفته بازي دارند.

اين اقتصاددان بيان كرد: در چنين شرايطي بايد سفته‌بازان و دلالان بازار سكه و ارز را جمع كرد.

نورا خاطرنشان كرد: مطالبات غير قابل وصول بانك‌‌ها نيز اقدامي است كه بايد انجام شود زيرا 50 تا 60 هزار ميليارد تومان مطالبات معوقه غيرقابل وصول وجود دارد و بايد قوه قضائيه و مجريه نسبت به جمع آوري اين معوقات و وصول آن وارد عمل شوند.

وي با بيان اينكه اختلاف بين قوا نيز نبايد رسانه‌اي شود زيرا اين مسائل در آرامش اقتصادي كشور مؤثر است و باعث عدم اطمينان مردم شده است گفت: بنابراين بايد با فرهنگ سازي از مردم خواست اقدام به خريد نكنند و در مقابل شرايط اعتماد سازي را نيز فراهم كرد. دولت مي تواند از طريق سپرده‌هاي بانكي به مردم اين اطمينان را بدهد كه ارزش پول آنها را حفظ مي‌كند.

منبع: خبرگزاري فارس

 

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، صمد آقايي در جشنواره ملي ايران خلاق با بيان اينكه تاكنون تعاريف بسياري از خلاقيت مطرح شده است، اظهار داشت: هيچ‌گاه نمي توان از مقوله خلاقيت، تعريف دقيقي داشت و در اين شرايط پيچيده، تعريف عملي از آن در جشنواره ايران خلاق بر اساس برخي شاخص ها ارائه شده و سازمانها و مديران خلاق بر اساس آن رتبه بندي مي شوند.

وي افزود: دراين جشنواره داوري‌ها بر اساس عملكرد سازمانها صورت گرفته و تنديس‌ها به سازمان هاي پيشرو در ارائه ايده هاي خلاقانه تعلق مي‌گيرد و سعي شده تا تنديس فروشي نشود.

وي تصريح كرد: در اين جشنواره سازمانهاي شركت كننده شامل هر شخصيت حقوقي اعم از دولتي، نيمه دولتي و خصوصي فعال در زمينه هاي صنعتي،خدماتي و ورزشي است كه در سه گروه سازمان هاي نوپاي كمتر از دو سال سابقه، سازمان هاي در حال رشد بين دو تا پنج سال سابقه و سازمان هاي رشد يافته با بيش از پنج سال سابقه تقسيم‌بندي مي شوند.

آقايي افزود: سازمان خلاق و نوآور شخصيت حقوقي است كه علاوه بر توليد محصول جديد و به كارگيري روش هاي نوين در ورود به بازارهاي جديد، بستر سازماني خود را طوري طراحي كند كه تمام كاركنان در همه سطوح بتوانند ايده‌هاي خلاقانه خود را به طور عملي محقق كنند.

دبير علمي جشنواره ايران خلاق اظهار داشت: در سطح مديران نيز افرادي در سطح ارشد و مياني حضور دارند كه علاوه بر توانايي تفكرو رفتار خلاقانه، صاحب ايده هاي نوين باشند و تلاش موثر و كارساز جهت استقرار و نهادينه كردن بستر مناسب براي جذب افراد كارآفرين در سازمان خود فراهم كرده باشند.

وي ادامه داد: در اين جشنواره 32 شاخص در حوزه بسترسازي سازمانها و 20 شاخص در حوزه دستاوردهاي سازمان ها تعيين شده كه براساس آن، سازمانهاي موفق شناسايي و معرفي خواهند شد.

وي تصريح كرد: در بخش مديران نيز 50 شاخص در حوزه مدير خلاق تعيين شده است.

آقايي گفت: در اين جشنواره سه نشان طلايي،نقره و برنز در دو سطح مديران و سازمانهاي خلاق اختصاص خواهد يافت.

منبع: خبرگزاري فارس

 

به گزارش خبرگزاري فارس، بازي رايانه‌اي «نبرد آلواتان» كه از مضمون حماسي برخوردار بوده با حمايت بنياد ملي بازي‌هاي رايانه‌اي و موسسه تبيان در هفته دفاع مقدس توزيع شد.  ازي «نبرد آلواتان» با همكاري اين بنياد و موسسه تبيان براي گروه سني بالاي  18 سال توليد شده است .

بازي رايانه‌اي «نبرد آلواتان» به صورت اكشن اول شخص براي تك نفره طراحي شده و داستان آن روايت آزاد سازي «آلوتان» است كه در تصرف اشرار و ضد انقلاب مورد حمايت رژيم بعث عراق قرار دارد.

داستان بازي ياد شده در قالب هشت مرحله درگيري سخت تيپ ويژه شهدا به فرماندهي شهيد محمود كاوه طراحي شده است و در هشتمين مرحله از اين درگيري‌ها قله آلواتان كه پايگاه اصلي ضدانقلاب است به وسيله رزمندگان اسلام فتح مي‌شود.

منبع: خبرگزاري فارس

 

به گزارش خبرگزاري فارس از قم دومين جشنواره صنعت كفش پيش از ظهر امروز با حضور فعالان اين عرصه از سراسر كشور و مسئولان ارشد استان قم در مجتمع وتوس قم آغاز شد.

در اين مراسم از پيشكسوتان عرصه صنعت كفش قم و توليدكنندگان و صادركنندگان برگزيده با اهداي تنديس جشنواره تجليل شد.

مديركل امور اقتصادي استانداري قم در اين مراسم با اشاره به اهميت صنعت كفش استان قم، همبستگي ميان فعالان اين صنعت را از ضروريات موفقيت در اين عرصه دانست.

عبدالسعيد حقيقي‌مقدم با اشاره به تحريم‌هاي يك جانبه غرب عليه ايران خاطر نشان كرد: اين تحريم‌ها مي‌تواند فرصتي براي خودباوري بخش صنعت باشد.

مديرعامل شركت شهرك‌هاي صنعتي استان قم نيز از سخنرانان اين همايش بود كه به تبيين راه‌هاي ارتقاي صنعت كفش در استان قم پرداخت.

جعفر فرشچي با اشاره به اشتغال سه هزار نفر در صنعت كفش استان قم اظهار كرد: مدتي اين صنعت مهم در استان قم رو به فراموشي بود اما در سال‌هاي اخير براي احياي آن فعاليت‌هاي خوبي صورت گرفته است.

رئيس هيئت مديره مجمع مديران و متخصصان صنعت كفش ايران نيز در اين مراسم با اشاره به مشكلات صنعت‌گران اين عرصه گفت: كشور ما در يك پيچ بزرگ اقتصادي قرار دارد و صنعت‌گران بايد شرايط جديد اقتصادي را براي خود هموار كنند.

علي لشكري با تجليل از فعالان صنعت كفش در استان قم، به ضرورت تقويت تشكل‌هاي صنفي براي مقابله با مشكلات اقتصادي تاكيد كرد.

عامل توسعه خوشه كفش استان قم ديگر سخنران اين همايش بود كه گزارشي از فعاليت‌هاي دفتر توسعه خوشه كفش قم ارائه كرد.

عادل ربيعي با اشاره به راه‌هاي ارتقاي جايگاه اين صنعت در قم عنوان كرد: بايد با گسترش آموزش‌ها در اين زمينه و خلق نام تجاري براي كفش قم، اين صنعت را در سطح جهاني مطرح كنيم.

در پايان اين مراسم جلسه پرسش و پاسخي با حضور مديران ارشد استان قم برگزار شد و فعالان صنعت كفش استان سئوالات خود را در زمينه مسائلي مانند ماليات، گمرك و بيمه صنعت‌گران با مديران مطرح كردند.

منبع: خبرگزاري فارس

 

محمدصادق مفتح در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس درخصوص تاثير اجراي طرح انتزاع در صنايع تبديلي گفت: زماني كه از يك پيكره اندامي را جدا مي‌كنيم، بزرگ‌ترين ظلم را به آن اندام كرده‌ايم كه نمونه آن جدا شدن صنايع تبديلي از چرخه صنعت و تجارت است.

وي با بيان اين‌كه اندام خارج‌شده رشد ميرايي خواهد داشت، به سرنوشت تلخ چاي اشاره كرد و گفت: بهتر است نمايندگاني كه با اجراي طرح انتزاع موافقت كرده‌اند، مذاكره‌اي با نمايندگان استان گيلان سال‌هاي قبل داشته باشند تا از تجربه پيوستن چاي به وزارت جهاد كشاورزي آگاه شوند.

وي ادامه داد: با جدا شدن موضوع چاي از وزارت بازرگاني سابق و پيوستن آن به وزارت جهاد كشاورزي، چاي تبديل به معضلي براي كشور شد. اين در حالي است كه پيش از اين و قبل از پيوستن به اين وزارتخانه مشكلي از لحاظ توليد و واردات اين محصول وجود نداشت و توليدكننده و واردكننده به راحتي و بدون تداخل، كار خود را انجام مي‌دادند.

قائم‌مقام وزير صنعت، معدن و تجارت در تشريح مخالفت دولت با اجراي اين طرح گفت: دولت معتقد است صنعتي كه رو به رشد بوده و افزايش صادرات، كاهش واردات و اتكايي بيشتر به توليدات داخلي دارد را نبايد متوقف كرد و به سمت قهقرا برد.

منبع: خبرگزاري فارس

 

صمد كريمي در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبري فارس «توانا» با بيان اينكه هنوز آمار خريد و فروش‌هاي مربوط به امروز استخراج نشده اظهار داشت: مقرر شد به صورت روزانه ميزان مبادلات ارز، سيستم قيمت‌گذاري و بخشنامه‌هاي مورد نياز بررسي و تصميم‌گيري شود.

وي ادامه داد: ثبت‌سفارش‌ها از قبل توسط سازمان توسعه تجارت صورت گرفته و نوع ارز و مبلغ مورد نياز براي افراد مشخص شود و در مجموع بايد گفت كه سيستم بانكي يك پورتره ارزي دارد و اين ارز‌ها محل‌هاي مشخصي دارد.

سخنگوي مركز معاملات ارزي تصريح كرد: با همكاري سازمان توسعه تجارت و بانك‌هاي عامل حواله براساس پورتره ارزي و نوع ارز‌ها از طريق بانك ملت كشاورزي انجام مي‌شود و به صورت روزانه، عرضه و تقاضاي ارز نظارت مي‌شود و طبق آن براي روزهاي بعد برنامه‌ريزي مي‌شود.

به گفته وي، اطلاعات تخصيص و دريافت ارز در پايان روز كاري هر روز به دست مي‌آيد و ما با هماهنگي بانك مركزي و مسئولان مربوطه ميزان معاملات روزانه را اعلام مي‌كنيم.

منبع: خبرگزاري فارس

 

علي مظفري در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس با بيان اينكه برداشت پنبه از مناطق مغان، سرخس و خراسان به پايان رسيده و در گرگان هم آغاز شده است گفت: امسال پيش‌بيني مي‌شود توليد پنبه 50 الي 60 هزار تن باشد.

رئيس هيئت مديره اتحاديه پنبه و دانه‌هاي روغني كشور با بيان اينكه نياز كشور به پنبه محلوج حدود 170 هزار تن است گفت: حدود 100هزار تن سالانه از كشورهاي ازبكستان، تاجيكستان و بخشي هم از تركمنستان وارد مي‌شود.

وي افزود: عدم حمايت‌ها از محصول استراتژيك پنبه طي سال‌هاي گذشته باعث عدم افزايش توليد و نگراني از كاهش توليد شده است.

مظفري گفت: در حالي كه پنبه در سال‌هاي 1354 توليد 340 هزار تني داشت در حال حاضر به يك هفتم كاهش يافته است.

وي افزود: هزينه توليد پنبه به دليل كشت در قطعات كوچكتر و نياز به كارگر زياد، بالا بوده و به دليل عدم حمايت‌هاي دولت به ويژه در مورد خريد‌هاي تضميني كشاورزان تمايلي به كشت اين محصول ندارند.

مظفري گفت: واردات پنبه با تعرفه 10 درصد نيز انجام مي‌شود كه در زمان توليد محصول داخلي انگيزه كشاورزان را براي كشت در سال آينده كمتر مي‌كند.

رئيس هيئت مديره اتحاديه پنبه و دانه‌هاي روغني كشور با بيان اينكه اين صنعت نيازمند تأمين و حمايت مالي است، گفت: صندوق‌هاي مادر تخصصي كشاورزي بايد نيازهاي كشاورزان را تامين كند.

رئيس هيئت مديره اتحاديه پنبه و دانه‌هاي روغني كشور معتقد است، بخش دلالي و واسطه‌گري بايد حذف شود و كارخانه‌ها و تعاوني‌ها مستقيم با كشاورزان قرارداد ببندند.

منبع: خبرگزاري فارس

 

علي اصغر انصاري در گفت‌وگو با خبرنگار فناوري اطلاعات خبرگزاري فارس، از رونمايي قريب‌الوقوع از نرم افزار جديد و ارتقاء يافته سنجش سرعت اينترنت خبر داد.

معاون توسعه و مديريت شبكه سازمان فناوري اطلاعات ايران در توضيح امكانات نسخه ارتقا يافته اين نرم‌افزار، افزود: نرم افزار جديد، از زبان هاي فارسي، انگليسي و عربي پشتيباني مي‌كند و از قابليت هاي جديدي از جمله امكان تست‌هاي پيشرفته در محيط‌هاي جاوا و فلش، استفاده آسان و ارائه گزارش‌هاي آماري و مقايسه اي در بخش نتايج برخوردار است.

وي تصريح كرد: نرم‌افزار جديد در سايت متما (matma.ir) قرار داده خواهد شد.

معاون مديريت و توسعه شبكه سازمان فناوري اطلاعات ايران تاكيد كرد: هدف مركز متما از ايجاد اين نرم‌افزار، ايجاد مرجعي مناسب براي پايش و آناليز پارامترهاي ارتباطي است كه براي تمام كاربران اينترنت با هر دسترسي و ارائه كننده خدمات اينترنت، مورد استفاده خواهد بود.

وي در توضيح نرم‌افزار جديد اضافه كرد: نقشه شبكه سنجش سرعت كه براي كاربر نمايش داده مي‌شود، نقشه‌اي تعاملي است و كاربر مي تواند با zoom و pan بر روي آن جابجا شود.

انصاري ادامه داد: براي انتخاب سرور آزمون، كاربر يك شهر را انتخاب مي‌كند و سپس ليست سرور ها به نمايش داده مي شود.

وي تاكيد كرد: نتايج و گزارش‌ تست‌ها به شكل ساده ارائه خواهند شد تا براي تمام كاربران قابل فهم باشد.

انصاري گفت: راهنماي كاربري جامع و ارائه گزارش‌هاي آماري و مقايسه‌اي از ارائه كنندگان خدمات اينترنت از ديگر امكانات اضافه شده به اين نرم‌افزار است.

منبع: خبرگزاري فارس

 

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، براساس بند «ج» ماده 81 قانون برنامه پنجم توسعه جمهوري اسلامي، نظام ارزي كشور شناور مديريت شده است كه نرخ ارز با توجه به حفظ دامنه رقابت‌پذيري در تجارت خارجي و با ملاحظه تورم داخلي و جهاني و با توجه به شرايط اقتصاد كلان از جمله تعيين جد مطلوبي از ذخاير خارجي تعيين خواهد شد.

با توجه به اينكه براساس آمار رسمي بانك مركزي حجم نقدينگي موجود در جامعه به مرز بي‌سابقه 387 هزار ميليارد تومان رسيده و از طرفي زمينه مناسبي براي ورود به بخش توليد و سرمايه‌گذاري واقعي فراهم نشده است، بنابراين سيل نقدينگي سرگردان به سمت بازارهايي مانند ارز و سكه سرازير مي‌شود.

به اعتقاد كارشناسان، گرچه تحريم اقتصادي از سوي كشورهاي غربي و استعمارگر اعمال مي‌شود، اما عده‌اي به بهانه تحريم و مشكلاتي كه بر سر راه نقل و انتقال ارز به چشم مي‌خورد، از اين آشفته بازار سوء استفاده كرده و به اميد كسب سودهاي آني به خريد و فروش ارز‌هاي خارجي روي آورده‌اند.

به گزارش فارس، از طرفي نرخ دلار در قانون بودجه 91 كل كشور هزار و 150 تومان تعيين شد، اما پس از تصويب قانون نرخ مرجع براي ارز  1226 تومان تعيين شد و همچنين يك نرخ در بازار آزاد براي ارز وجود دارد كه براساس عرضه و تقاضا از جمله تقاضاي سفته‌بازي و دلالي در كنار تقاضاي واقعي ارز تعيين مي‌شود.

در طي يك ماه گذشته با توجه به اينكه بانك مركزي اعلام كرده بود، ارز 1226 تومان با نرخ مرجع فقط در اختيار كالاهاي اولويت يك و دو مانند غذا و دارو و همچنين گندم و جو اختصاص مي‌يابد و از اختصاص ارز مرجع به ساير ثبت‌ سفارش‌ها خودداري مي‌شود، قيمت ارز در بازار به صورت روزانه و حتي به صورت ساعتي افزايش مي‌يافت؛ به گونه‌اي كه آثار اين افزايش قيمت بر روي كالاهايي كه مواد اوليه آن وارداتي بوده اثر گذاشت و باعث اعتراض نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي شد.

بر اين اساس جلسات هماهنگي بين نمايندگان مجلس و دولت برگزار شد و در آخرين جلسه تصميم بر اين شد كه اولا از تك‌نرخي بودن ارز حمايت شده چون ارز چند نرخي باعث رانت و مفسده براي عده خاص مي‌شود، ثانيا مقرر شد ارزي كه براي غير اولويت‌هاي اول و دوم وارداتي اختصاص مي‌يابد، توسط برخي بانك‌هاي مورد اعتماد بانك مركزي و نيز صرافي‌هاي زير نظر بانك‌ها با تفاوت دو درصد زير قيمت بازار آزاد عرضه شود و در اين بازار متقاضيان و عرضه كنندگان ارز براساس تقاضاي واقعي و براي ثبت‌ سفارش واردات كالا اقدام كنند.

در اين زمينه حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحي مقدم رئيس كميسيون برنامه و بودجه با اشاره به نشست نمايندگان مجلس با اعضاي اقتصادي دولت كه خود وي نيز در جلسه حضور داشته گفت: در اين نشست مقرر شد، ارز به تقاضاهاي واقعي اختصاص داده شود و براي كارخانه‌هايي كه نياز به واردات مواد اوليه و واسطه‌ توليد دارند و ثبت سفارش انجام داده‌اند، ارز با دو درصد زير قيمت بازار آزاد اختصاص پيدا كند.

وي افزود: همچنين متقاضيان واقعي ارز مانند مسافران و يا دانشجويان با ارائه بليت سفر خارجي و ويزا نسبت به دريافت ارز در گيت خروجي فرودگاه‌ها ارز مورد نياز خود را دريافت كنند.

رئيس كميسيون برنامه و بودجه تأكيد كرد: همچنين مقرر شد، براي رهگيري تقاضا و عرضه ارز يك كد رهگيري در نظر گرفته شود و براساس ثبت سفارش و جريان دريافت و مخارج ارز از طريق اين كد پيگيري و رهگيري شود.

وي تأكيد كرد: اين اقدام دولت و مجلس به عنوان زمينه‌اي براي تشكيل بورس ارز و واقعي شدن قيمت ارز تلقي مي‌شود، از طرفي باعث مي‌شود، ارز به تقاضاهاي واقعي اختصاص پيدا كند و تقاضاي سفته‌بازي براي افزايش قيمت از بين برود.

به گزارش خبرگزاري فارس، كارشناسان اقتصادي معتقدند، اختلاف قيمت بين ارز بازار آزاد و ارز مرجع باعث ايجاد رانت براي عده خاصي مي‌شود كه به ارز ارزان قيمت دسترسي دارند و كالاهايي مانند خوراك دام و يا گندم و يا مواد غذايي وارد كشور مي‌كنند، اما همان كالاها را براساس ارز آزاد محاسبه و به مردم عرضه مي‌كنند.

همچنين طي ماه گذشته بحث راه‌اندازي بورس ارز موافقان و مخالفان جدي داشته كه از جمله موافقان جدي وزارت اقتصاد و بانك مركزي و مهمترين مخالف تشكيل بورس ارز اتاق بازرگاني و وارد‌كنندگان بوده‌اند.

به گزارش فارس، براساس گفته محمد پاريزي معاون اقتصادي وزير اقتصاد با راه‌اندازي بورس ارز اولا قيمت واقعي ارز به عنوان يك ثروت ملي كه از محل صادرات نفت خام به دست آمده كشف مي‌شود، ثانيا از رانت اختلاف نرخ بازار آزاد و مرجع ارز جلوگيري مي‌شود و ثالثا همه تقاضا كنندگان ارز از يك سو و عرضه كنندگان ارز مانند دولت، صندوق توسعه ملي و صادركنندگان خدمات فني و مهندسي و صادركنندگان كالا مي‌توانند ارز به دست آمده را در بورس ارز ارائه كرده و از طرف ديگر همه خريداران مانند واردكنندگان كالاهاي واسطه‌اي و يا حتي كساني كه براي سفته‌بازي تقاضا دارند، به اين بازار مراجعه مي‌كنند كه البته در دراز مدت تقاضاي سفته‌بازي و غيرواقعي ارز به دليل يكسان شدن نرخ ارز از بين مي‌رود.

اما در مقابل اعضاي اتاق بازرگاني از جمله نهاونديان و واردكنندگان عضو اتاق بازرگاني معتقدند بورس ارز لازم نيست، زيرا دولت به عنوان تنها دارنده عمده ارز كشور داراي انحصار بوده و بازار عرضه ارز به هيچ وجه رقابتي نيست و انحصار دولت در آن وجود دارد.

همچنين برخي از كارشناسان مانند عبدالناصر همتي استاد دانشگاه تهران معتقد است، ارز يك كالاي رقابتي نيست كه در بازار بورس عرضه شود.

 به نظر مي‌رسد با توجه به سياست چشم‌انداز 20 ساله كشور كه بخش خصوصي كم‌كم در صادرات كالا و خدمات بايد فعال شده و از اين محل درآمد ارزي كسب مي‌كند، بخش خصوصي با درآمد ارزي كم‌كم به عنوان رقيبي براي عنوان دولت بايد تلقي شود.

از طرفي طبق قانون در حال حاضر 23 درصد درآمد فروش نفت و گاز و ميعانات گازي  صندوق توسعه ملي به عنوان يك صندوق غيردولتي و صندوق بين‌ نسلي واريز مي‌شود و طبق قانون سالي 3 درصد به اين سهم اضافه مي‌شود، بنابراين در آينده منابع قابل توجهي ارز متعلق به نسل‌هاي مختلف كشور در صندوق توسعه ملي قرار مي‌گيرد كه بخشي از اين منابع براي تبديل شدن به ريال نياز به بازاري براي عرضه دارد.

 

ارزي كه در واقع حواله‌اي از فروش مواد معدني مانند نفت و گاز و يا كالا و خدمات به دست آمده است و دلار ناشي از يك معامله واقعي بوده است، بنابراين ارز به عنوان يك ثروت ملي محسوب شده و دولت حق ندارد، آن را به نرخ غيرواقعي به صورت ارزان‌فروشي و يا گران فروشي عرضه كند، همان گونه كه حواله‌هاي خريد و فروش آتي سكه و يا ساير حواله‌ها در بورس كالا خريد و فروش مي‌شود، ارز نيز به عنوان حواله‌اي از ميزان صادرات كالا و خدمات، بايد در بورس ارز ارائه و كشف قيمت شود و حق نداريم، ارز را به صورت غير واقعي ارزان و يا گران تر بفروشيم.

به گزارش فارس، اقتصاددانان معتقدند ارزي كه آمريكا بدون پشتوانه چاپ مي‌كند باعث افزايش بدهي بانك مركزي آمريكا يا همان فدرال رزرو مي‌شود كه اين بدهي به مرز بي‌سابقه 16 تريليون دلار رسيده كه هيچ پشتوانه‌اي جز قبول كشورهاي در حال توسعه ندارد؛ بنابراين ارز شايد براي آمريكايي‌ها به عنوان يك برگه بدون پشتوانه باشد اما براي ما به عنوان نمادي از يك ثروت ملي كه با صدور نفت، گاز و يا كالا بدست آمده تلقي مي‌شود و بايد به نرخ واقعي و رقابتي عرضه شود.

اميد است طرحهايي كه دولت و مجلس براي ساماندهي ارز ارائه مي‌كنند، مقطعي نبوده و به صورت بادوام با سياست گذاري درستي اجرا شود.

منبع: خبرگزاري فارس

 

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري، حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح امروز(سه‌شنبه) در جمع فرماندهان ارتش و دست اندركاران نمايشگاه دستاوردهاي ارتش با ابراز خرسندي از پيشرفت مشهود در سراسر ارتش، «توأم شدن علم و عمل» را مهمترين عامل تحقق اهداف و انجام شدن صحيح كارها برشمردند و نيروهاي مسلح را به توجه كامل به اين عامل اساسي و پيش برنده فراخواندند.

حضرت آيت الله خامنه‌اي با اشاره به توصيه‌هاي مكرر معارف اسلامي درباره «جايگاه رفيع علم و عمل و ضرورت توأم شدن اين دو عامل»، افزودند: همانگونه كه از سالها قبل تأكيد شده است مراكز علمي و آموزشي در نيروهاي مسلح، بايد بطور مستمر رشد و ارتقا يابند.

حضرت آيت الله خامنه‌اي زنده نگه داشتن روح اعتماد به نفس، و «ابتكار و نوآوري» را موجب استمرار پيشرفت نيروهاي مسلح دانستند و خاطرنشان كردند: كشف و بكارگيري حتي گوشه‌هايي از استعدادهاي پيچيده، فراوان و ناشناخته انسان، مي تواند هر محيطي از جمله محيطهاي نظامي را متحول سازد، بنابراين سقف پرواز استادان و دانشجويان را بسيار بلند قرار دهيد.

فرمانده كل قوا مقررات حاكم بر محيطهاي نظامي از جمله نظم و انضباط را مهم خواندند و در عين حال افزودند: در محيط هاي آموزشي نيروهاي مسلح، حالت تحرك و انعطاف نيز مورد توجه قرار گيرد.

ايشان، نيروهاي مسلح مستحكم و متناسب با اهداف و آرمانهاي جمهوري اسلامي را هدف بلندمدت نيروهاي مسلح برشمردند و افزودند: آرمانهاي نظام اسلامي، فراگير و مربوط به همه جامعه بشري است البته ما براي تحقق اين آرمانها، تعرض و تجاوز به حيثيت هيچ كشور و ملتي را جايز نمي‌دانيم اما نيروهاي مسلح بايد به قابليتهايي برسند كه هيچ كس نتواند حصار مستحكم كشور و ملت عزيز ايران را مورد تعرض قرار دهد.

توجه به دانش هاي جديد، استمرار ساخت تجهيزات، شتاب بخشيدن به نهضت قطعه‌سازي، به روزرساني و خلق پديده‌هاي جديد علمي، استفاده از اساتيد مجرب، گسترش همكاري با مراكز علمي، دانشگاهي و توجه جدي به معنويات از ديگر توصيه هاي رهبر انقلاب اسلامي به فرماندهان ارتش بود.

در ابتداي اين ديدار امير دريادار سياري فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران، در گزارشي افزايش روحيه معنوي پرسنل، نوسازي تجهيزات، ايجاد امنيت پايدار و گسترش همكاري با كشورهاي دوست و همسايه را از جمله اقدامات اين نيرو در سالهاي اخير اعلام كرد.

دريادار سياري همچنين خودكفايي در تأمين و ساخت تجهيزات و اقلام دفاعي، ساخت انواع شناورهاي سطحي و زيرسطحي، تقويت توان موشكي و گسترش ساماندهي دفاعي – رزمي را از جمله اهداف نيروي دريايي خواند.

منبع: خبرگزاري فارس

 

به گزارش خبرگزاري فارس از مشهد، علي ثابت‌نيا عصر امروز در جمع خبرنگاران در ارتباط با معرفي اين اثر هنري اظهار كرد: با توجه به اينكه كتيبه‌هاي هنري به كار رفته در مسجد گوهرشاد از بر‌ترين آثار هنري به كاررفته در آستان قدس رضوي و حرم مطهر است، بر آن شديم ضمن ارائه اثري تحليلي ـ پژوهشي، گزارشي كامل از هنرمندي و ارادت هنرمندان به ساحت قدسي امام رضا (ع) براي پژوهشگران و عموم علاقه‌مندان تهيه كنيم.

وي ادامه داد: كتيبه‌هاي مسجد گوهرشاد، جلد سوم مجموعه «شاهكارهاي هنري در آستان قدس رضوي» خواهد بود كه حاوي 250 تصوير و مقالات متعدد پژوهشي است، همه مراحل پيش از چاپ شامل تحقيق، تاليف، ويرايش، اخذ فيپا و مجوز نشر طي شده و اكنون در مرحله صفحه آرايي است و به همت واحد هنرپژوهي رضوان وابسته به موسسه آفرينش‌هاي هنري آستان قدس رضوي راهي بازار مي‌شود.

اين مدير هنري تصريح كرد: پژوهش اين اثر فاخر را مهدي صحراگرد و جمعي از كار‌شناسان هنري موسسه آفرينش‌هاي هنري برعهده داشته‌اند و عكس‌هاي اين كتاب به صورت اختصاصي با كيفيت بالا توسط علي حسينيان‌نسب تهيه شده است.

در ادامه مهدي صحراگرد، پژوهشگر كتاب "كتيبه‌هاي مسجد گوهرشاد"  نيز درباره مشخصات اين اثر گفت: براي اين پروژه، مجموعه‌اي از معيارهاي هنري تعيين و هر كتيبه جداگانه بررسي شده است و ويژگي‌هاي هر مورد را در جدولي آورده‌ايم، در واقع سعي شده با نگاهي علمي‌تر، كتيبه‌هاي مسجد گوهرشاد را بررسي كنيم.

منبع: خبرگزاري فارس

 

به گزارش خبرگزاري فارس از آمل، يدالله اكبرزاده عصر امروز در آئين افتتاح بزرگ‌ترين و سي‌ويكمين پارك محله اين شهرستان بيان داشت: بعد از پيروزي انقلاب اسلامي هر روز شاهد رشد، پيشرفت و آباداني كشورمان هستيم.

وي با اعلام اينكه همه مردم جامعه در راستاي انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل حاضر مسئول هستند، افزود: در سالروز گراميداشت ايام دفاع مقدس بايد دليرمردي و رشادت مردم اين سرزمين براي بيان اهداف و انگيزه حضور در جبهه‌ها بازگو شود.

اكبرزاده با اعلام اينكه در اين شهرستان دو پروژه بسيار مهم را در دست اقدام داريم، تصريح كرد: 30 متري بافت فرسوده به نام خيابان سردار شهيد احمد امين طبرسي بزرگ‌ترين پروژه سال 91 در اين شهرستان محسوب مي‌شود كه با اعتباري بالغ بر 180 ميليارد ريال در ششم بهمن سال جاري به مناسبت هفته گراميداشت حماسه اسلامي مردم آمل به بهره‌برداري مي‌رسد.

وي با اشاره به اينكه اين بلوار يك هزار و 200 متر طول دارد، گفت: در گزارش‌هايي كه داده شده تاكنون بيش از 85 درصد پيشرفت كار را در آن شاهد هستيم.اين خيابان با آزادسازي بافت‌هاي فرسوده پل ششم بهمن را به خيابان طالب آملي متصل مي‌كند

نماينده عالي دولت در آمل با اعلام اينكه در مدت 9 ماهه باقي مانده از عمر دولت دهم بايد با تلاش مديران پروژه‌هاي نيمه تمام را به سرانجام برسانيم، يادآور شد: از بين پروژه‌هاي مهر ماندگار استان مازندران كه بايد تا پايان دولت دهم به اتمام برسد نيز دو پروژه بيمارستان 160 تختخوابي و بخشي از مسير چهاربانده محور مواصلاتي هراز متعلق به اين شهرستان است.

وي با اشاره به آغاز مهر ماه و فصل بازگشايي مدارس بيان داشت: با تلاش همه مسئولان آمادگي كامل را داريم تا با آماده كردن شرايط لازم به استقبال دانش‌آموزان اين شهرستان برويم.

اكبرزاده يادآور شد: در مهر ماه امسال 60 هزار دانش‌آموز آملي در سه مقطع ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان به سر كلاس‌هاي درس مي‌روند.

منبع: خبرگزاري فارس

 

محمد حسن كرباسيان در گفت‌وگو با خبرنگار فناوري اطلاعات خبرگزاري فارس، از طراحي سايتي براي معرفي و فروش مستقيم محصولات روستائيان خبر داد.

مدير عامل شركت پست تصريح كرد: سايت فروش مستقيم محصولات روستائي به آدرس ict.agahi.post.ir قرار است، پس از پايان آموزش نحوه كاركردن با سامانه، رونمايي شود.

وي افزود: از فردا كار آموزش مجموعه اجرايي و كارشناسان ICT شركت پست در تهران آغاز مي‌شود و تا پايان هفته جاري نيز آموزش در تمام استان‌ها به پايان خواهد رسيد.

كرباسيان ادامه داد: پس از آن، آموزش هاي لازم كار با سامانه، توسط مجموعه اجرايي پست به كارگزاران ICT روستايي منتقل خواهد شد.

منبع: خبرگزاري فارس