معرفي وبلاگ
حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی
دسته
آرشيو
آمار وبلاگ
تعداد بازديد : 239112
تعداد نوشته ها : 140
تعداد نظرات : 11




چاپ اين صفحه  حمايت از توليد ملي

حمايت از توليد ملي کار و سرمايه ايراني

 حمايت از توليد ملي
Made In Iran

ما مي توانيم

حمايت از توليدات با كيفيت

Rss
ويرايش قالب
حمايت از توليد ملي

 

علي مظفري در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس با بيان اينكه برداشت پنبه از مناطق مغان، سرخس و خراسان به پايان رسيده و در گرگان هم آغاز شده است گفت: امسال پيش‌بيني مي‌شود توليد پنبه 50 الي 60 هزار تن باشد.

رئيس هيئت مديره اتحاديه پنبه و دانه‌هاي روغني كشور با بيان اينكه نياز كشور به پنبه محلوج حدود 170 هزار تن است گفت: حدود 100هزار تن سالانه از كشورهاي ازبكستان، تاجيكستان و بخشي هم از تركمنستان وارد مي‌شود.

وي افزود: عدم حمايت‌ها از محصول استراتژيك پنبه طي سال‌هاي گذشته باعث عدم افزايش توليد و نگراني از كاهش توليد شده است.

مظفري گفت: در حالي كه پنبه در سال‌هاي 1354 توليد 340 هزار تني داشت در حال حاضر به يك هفتم كاهش يافته است.

وي افزود: هزينه توليد پنبه به دليل كشت در قطعات كوچكتر و نياز به كارگر زياد، بالا بوده و به دليل عدم حمايت‌هاي دولت به ويژه در مورد خريد‌هاي تضميني كشاورزان تمايلي به كشت اين محصول ندارند.

مظفري گفت: واردات پنبه با تعرفه 10 درصد نيز انجام مي‌شود كه در زمان توليد محصول داخلي انگيزه كشاورزان را براي كشت در سال آينده كمتر مي‌كند.

رئيس هيئت مديره اتحاديه پنبه و دانه‌هاي روغني كشور با بيان اينكه اين صنعت نيازمند تأمين و حمايت مالي است، گفت: صندوق‌هاي مادر تخصصي كشاورزي بايد نيازهاي كشاورزان را تامين كند.

رئيس هيئت مديره اتحاديه پنبه و دانه‌هاي روغني كشور معتقد است، بخش دلالي و واسطه‌گري بايد حذف شود و كارخانه‌ها و تعاوني‌ها مستقيم با كشاورزان قرارداد ببندند.

منبع: خبرگزاري فارس

 

علي اصغر انصاري در گفت‌وگو با خبرنگار فناوري اطلاعات خبرگزاري فارس، از رونمايي قريب‌الوقوع از نرم افزار جديد و ارتقاء يافته سنجش سرعت اينترنت خبر داد.

معاون توسعه و مديريت شبكه سازمان فناوري اطلاعات ايران در توضيح امكانات نسخه ارتقا يافته اين نرم‌افزار، افزود: نرم افزار جديد، از زبان هاي فارسي، انگليسي و عربي پشتيباني مي‌كند و از قابليت هاي جديدي از جمله امكان تست‌هاي پيشرفته در محيط‌هاي جاوا و فلش، استفاده آسان و ارائه گزارش‌هاي آماري و مقايسه اي در بخش نتايج برخوردار است.

وي تصريح كرد: نرم‌افزار جديد در سايت متما (matma.ir) قرار داده خواهد شد.

معاون مديريت و توسعه شبكه سازمان فناوري اطلاعات ايران تاكيد كرد: هدف مركز متما از ايجاد اين نرم‌افزار، ايجاد مرجعي مناسب براي پايش و آناليز پارامترهاي ارتباطي است كه براي تمام كاربران اينترنت با هر دسترسي و ارائه كننده خدمات اينترنت، مورد استفاده خواهد بود.

وي در توضيح نرم‌افزار جديد اضافه كرد: نقشه شبكه سنجش سرعت كه براي كاربر نمايش داده مي‌شود، نقشه‌اي تعاملي است و كاربر مي تواند با zoom و pan بر روي آن جابجا شود.

انصاري ادامه داد: براي انتخاب سرور آزمون، كاربر يك شهر را انتخاب مي‌كند و سپس ليست سرور ها به نمايش داده مي شود.

وي تاكيد كرد: نتايج و گزارش‌ تست‌ها به شكل ساده ارائه خواهند شد تا براي تمام كاربران قابل فهم باشد.

انصاري گفت: راهنماي كاربري جامع و ارائه گزارش‌هاي آماري و مقايسه‌اي از ارائه كنندگان خدمات اينترنت از ديگر امكانات اضافه شده به اين نرم‌افزار است.

منبع: خبرگزاري فارس

 

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، براساس بند «ج» ماده 81 قانون برنامه پنجم توسعه جمهوري اسلامي، نظام ارزي كشور شناور مديريت شده است كه نرخ ارز با توجه به حفظ دامنه رقابت‌پذيري در تجارت خارجي و با ملاحظه تورم داخلي و جهاني و با توجه به شرايط اقتصاد كلان از جمله تعيين جد مطلوبي از ذخاير خارجي تعيين خواهد شد.

با توجه به اينكه براساس آمار رسمي بانك مركزي حجم نقدينگي موجود در جامعه به مرز بي‌سابقه 387 هزار ميليارد تومان رسيده و از طرفي زمينه مناسبي براي ورود به بخش توليد و سرمايه‌گذاري واقعي فراهم نشده است، بنابراين سيل نقدينگي سرگردان به سمت بازارهايي مانند ارز و سكه سرازير مي‌شود.

به اعتقاد كارشناسان، گرچه تحريم اقتصادي از سوي كشورهاي غربي و استعمارگر اعمال مي‌شود، اما عده‌اي به بهانه تحريم و مشكلاتي كه بر سر راه نقل و انتقال ارز به چشم مي‌خورد، از اين آشفته بازار سوء استفاده كرده و به اميد كسب سودهاي آني به خريد و فروش ارز‌هاي خارجي روي آورده‌اند.

به گزارش فارس، از طرفي نرخ دلار در قانون بودجه 91 كل كشور هزار و 150 تومان تعيين شد، اما پس از تصويب قانون نرخ مرجع براي ارز  1226 تومان تعيين شد و همچنين يك نرخ در بازار آزاد براي ارز وجود دارد كه براساس عرضه و تقاضا از جمله تقاضاي سفته‌بازي و دلالي در كنار تقاضاي واقعي ارز تعيين مي‌شود.

در طي يك ماه گذشته با توجه به اينكه بانك مركزي اعلام كرده بود، ارز 1226 تومان با نرخ مرجع فقط در اختيار كالاهاي اولويت يك و دو مانند غذا و دارو و همچنين گندم و جو اختصاص مي‌يابد و از اختصاص ارز مرجع به ساير ثبت‌ سفارش‌ها خودداري مي‌شود، قيمت ارز در بازار به صورت روزانه و حتي به صورت ساعتي افزايش مي‌يافت؛ به گونه‌اي كه آثار اين افزايش قيمت بر روي كالاهايي كه مواد اوليه آن وارداتي بوده اثر گذاشت و باعث اعتراض نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي شد.

بر اين اساس جلسات هماهنگي بين نمايندگان مجلس و دولت برگزار شد و در آخرين جلسه تصميم بر اين شد كه اولا از تك‌نرخي بودن ارز حمايت شده چون ارز چند نرخي باعث رانت و مفسده براي عده خاص مي‌شود، ثانيا مقرر شد ارزي كه براي غير اولويت‌هاي اول و دوم وارداتي اختصاص مي‌يابد، توسط برخي بانك‌هاي مورد اعتماد بانك مركزي و نيز صرافي‌هاي زير نظر بانك‌ها با تفاوت دو درصد زير قيمت بازار آزاد عرضه شود و در اين بازار متقاضيان و عرضه كنندگان ارز براساس تقاضاي واقعي و براي ثبت‌ سفارش واردات كالا اقدام كنند.

در اين زمينه حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحي مقدم رئيس كميسيون برنامه و بودجه با اشاره به نشست نمايندگان مجلس با اعضاي اقتصادي دولت كه خود وي نيز در جلسه حضور داشته گفت: در اين نشست مقرر شد، ارز به تقاضاهاي واقعي اختصاص داده شود و براي كارخانه‌هايي كه نياز به واردات مواد اوليه و واسطه‌ توليد دارند و ثبت سفارش انجام داده‌اند، ارز با دو درصد زير قيمت بازار آزاد اختصاص پيدا كند.

وي افزود: همچنين متقاضيان واقعي ارز مانند مسافران و يا دانشجويان با ارائه بليت سفر خارجي و ويزا نسبت به دريافت ارز در گيت خروجي فرودگاه‌ها ارز مورد نياز خود را دريافت كنند.

رئيس كميسيون برنامه و بودجه تأكيد كرد: همچنين مقرر شد، براي رهگيري تقاضا و عرضه ارز يك كد رهگيري در نظر گرفته شود و براساس ثبت سفارش و جريان دريافت و مخارج ارز از طريق اين كد پيگيري و رهگيري شود.

وي تأكيد كرد: اين اقدام دولت و مجلس به عنوان زمينه‌اي براي تشكيل بورس ارز و واقعي شدن قيمت ارز تلقي مي‌شود، از طرفي باعث مي‌شود، ارز به تقاضاهاي واقعي اختصاص پيدا كند و تقاضاي سفته‌بازي براي افزايش قيمت از بين برود.

به گزارش خبرگزاري فارس، كارشناسان اقتصادي معتقدند، اختلاف قيمت بين ارز بازار آزاد و ارز مرجع باعث ايجاد رانت براي عده خاصي مي‌شود كه به ارز ارزان قيمت دسترسي دارند و كالاهايي مانند خوراك دام و يا گندم و يا مواد غذايي وارد كشور مي‌كنند، اما همان كالاها را براساس ارز آزاد محاسبه و به مردم عرضه مي‌كنند.

همچنين طي ماه گذشته بحث راه‌اندازي بورس ارز موافقان و مخالفان جدي داشته كه از جمله موافقان جدي وزارت اقتصاد و بانك مركزي و مهمترين مخالف تشكيل بورس ارز اتاق بازرگاني و وارد‌كنندگان بوده‌اند.

به گزارش فارس، براساس گفته محمد پاريزي معاون اقتصادي وزير اقتصاد با راه‌اندازي بورس ارز اولا قيمت واقعي ارز به عنوان يك ثروت ملي كه از محل صادرات نفت خام به دست آمده كشف مي‌شود، ثانيا از رانت اختلاف نرخ بازار آزاد و مرجع ارز جلوگيري مي‌شود و ثالثا همه تقاضا كنندگان ارز از يك سو و عرضه كنندگان ارز مانند دولت، صندوق توسعه ملي و صادركنندگان خدمات فني و مهندسي و صادركنندگان كالا مي‌توانند ارز به دست آمده را در بورس ارز ارائه كرده و از طرف ديگر همه خريداران مانند واردكنندگان كالاهاي واسطه‌اي و يا حتي كساني كه براي سفته‌بازي تقاضا دارند، به اين بازار مراجعه مي‌كنند كه البته در دراز مدت تقاضاي سفته‌بازي و غيرواقعي ارز به دليل يكسان شدن نرخ ارز از بين مي‌رود.

اما در مقابل اعضاي اتاق بازرگاني از جمله نهاونديان و واردكنندگان عضو اتاق بازرگاني معتقدند بورس ارز لازم نيست، زيرا دولت به عنوان تنها دارنده عمده ارز كشور داراي انحصار بوده و بازار عرضه ارز به هيچ وجه رقابتي نيست و انحصار دولت در آن وجود دارد.

همچنين برخي از كارشناسان مانند عبدالناصر همتي استاد دانشگاه تهران معتقد است، ارز يك كالاي رقابتي نيست كه در بازار بورس عرضه شود.

 به نظر مي‌رسد با توجه به سياست چشم‌انداز 20 ساله كشور كه بخش خصوصي كم‌كم در صادرات كالا و خدمات بايد فعال شده و از اين محل درآمد ارزي كسب مي‌كند، بخش خصوصي با درآمد ارزي كم‌كم به عنوان رقيبي براي عنوان دولت بايد تلقي شود.

از طرفي طبق قانون در حال حاضر 23 درصد درآمد فروش نفت و گاز و ميعانات گازي  صندوق توسعه ملي به عنوان يك صندوق غيردولتي و صندوق بين‌ نسلي واريز مي‌شود و طبق قانون سالي 3 درصد به اين سهم اضافه مي‌شود، بنابراين در آينده منابع قابل توجهي ارز متعلق به نسل‌هاي مختلف كشور در صندوق توسعه ملي قرار مي‌گيرد كه بخشي از اين منابع براي تبديل شدن به ريال نياز به بازاري براي عرضه دارد.

 

ارزي كه در واقع حواله‌اي از فروش مواد معدني مانند نفت و گاز و يا كالا و خدمات به دست آمده است و دلار ناشي از يك معامله واقعي بوده است، بنابراين ارز به عنوان يك ثروت ملي محسوب شده و دولت حق ندارد، آن را به نرخ غيرواقعي به صورت ارزان‌فروشي و يا گران فروشي عرضه كند، همان گونه كه حواله‌هاي خريد و فروش آتي سكه و يا ساير حواله‌ها در بورس كالا خريد و فروش مي‌شود، ارز نيز به عنوان حواله‌اي از ميزان صادرات كالا و خدمات، بايد در بورس ارز ارائه و كشف قيمت شود و حق نداريم، ارز را به صورت غير واقعي ارزان و يا گران تر بفروشيم.

به گزارش فارس، اقتصاددانان معتقدند ارزي كه آمريكا بدون پشتوانه چاپ مي‌كند باعث افزايش بدهي بانك مركزي آمريكا يا همان فدرال رزرو مي‌شود كه اين بدهي به مرز بي‌سابقه 16 تريليون دلار رسيده كه هيچ پشتوانه‌اي جز قبول كشورهاي در حال توسعه ندارد؛ بنابراين ارز شايد براي آمريكايي‌ها به عنوان يك برگه بدون پشتوانه باشد اما براي ما به عنوان نمادي از يك ثروت ملي كه با صدور نفت، گاز و يا كالا بدست آمده تلقي مي‌شود و بايد به نرخ واقعي و رقابتي عرضه شود.

اميد است طرحهايي كه دولت و مجلس براي ساماندهي ارز ارائه مي‌كنند، مقطعي نبوده و به صورت بادوام با سياست گذاري درستي اجرا شود.

منبع: خبرگزاري فارس

 

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري، حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح امروز(سه‌شنبه) در جمع فرماندهان ارتش و دست اندركاران نمايشگاه دستاوردهاي ارتش با ابراز خرسندي از پيشرفت مشهود در سراسر ارتش، «توأم شدن علم و عمل» را مهمترين عامل تحقق اهداف و انجام شدن صحيح كارها برشمردند و نيروهاي مسلح را به توجه كامل به اين عامل اساسي و پيش برنده فراخواندند.

حضرت آيت الله خامنه‌اي با اشاره به توصيه‌هاي مكرر معارف اسلامي درباره «جايگاه رفيع علم و عمل و ضرورت توأم شدن اين دو عامل»، افزودند: همانگونه كه از سالها قبل تأكيد شده است مراكز علمي و آموزشي در نيروهاي مسلح، بايد بطور مستمر رشد و ارتقا يابند.

حضرت آيت الله خامنه‌اي زنده نگه داشتن روح اعتماد به نفس، و «ابتكار و نوآوري» را موجب استمرار پيشرفت نيروهاي مسلح دانستند و خاطرنشان كردند: كشف و بكارگيري حتي گوشه‌هايي از استعدادهاي پيچيده، فراوان و ناشناخته انسان، مي تواند هر محيطي از جمله محيطهاي نظامي را متحول سازد، بنابراين سقف پرواز استادان و دانشجويان را بسيار بلند قرار دهيد.

فرمانده كل قوا مقررات حاكم بر محيطهاي نظامي از جمله نظم و انضباط را مهم خواندند و در عين حال افزودند: در محيط هاي آموزشي نيروهاي مسلح، حالت تحرك و انعطاف نيز مورد توجه قرار گيرد.

ايشان، نيروهاي مسلح مستحكم و متناسب با اهداف و آرمانهاي جمهوري اسلامي را هدف بلندمدت نيروهاي مسلح برشمردند و افزودند: آرمانهاي نظام اسلامي، فراگير و مربوط به همه جامعه بشري است البته ما براي تحقق اين آرمانها، تعرض و تجاوز به حيثيت هيچ كشور و ملتي را جايز نمي‌دانيم اما نيروهاي مسلح بايد به قابليتهايي برسند كه هيچ كس نتواند حصار مستحكم كشور و ملت عزيز ايران را مورد تعرض قرار دهد.

توجه به دانش هاي جديد، استمرار ساخت تجهيزات، شتاب بخشيدن به نهضت قطعه‌سازي، به روزرساني و خلق پديده‌هاي جديد علمي، استفاده از اساتيد مجرب، گسترش همكاري با مراكز علمي، دانشگاهي و توجه جدي به معنويات از ديگر توصيه هاي رهبر انقلاب اسلامي به فرماندهان ارتش بود.

در ابتداي اين ديدار امير دريادار سياري فرمانده نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران، در گزارشي افزايش روحيه معنوي پرسنل، نوسازي تجهيزات، ايجاد امنيت پايدار و گسترش همكاري با كشورهاي دوست و همسايه را از جمله اقدامات اين نيرو در سالهاي اخير اعلام كرد.

دريادار سياري همچنين خودكفايي در تأمين و ساخت تجهيزات و اقلام دفاعي، ساخت انواع شناورهاي سطحي و زيرسطحي، تقويت توان موشكي و گسترش ساماندهي دفاعي – رزمي را از جمله اهداف نيروي دريايي خواند.

منبع: خبرگزاري فارس

 

به گزارش خبرگزاري فارس از مشهد، علي ثابت‌نيا عصر امروز در جمع خبرنگاران در ارتباط با معرفي اين اثر هنري اظهار كرد: با توجه به اينكه كتيبه‌هاي هنري به كار رفته در مسجد گوهرشاد از بر‌ترين آثار هنري به كاررفته در آستان قدس رضوي و حرم مطهر است، بر آن شديم ضمن ارائه اثري تحليلي ـ پژوهشي، گزارشي كامل از هنرمندي و ارادت هنرمندان به ساحت قدسي امام رضا (ع) براي پژوهشگران و عموم علاقه‌مندان تهيه كنيم.

وي ادامه داد: كتيبه‌هاي مسجد گوهرشاد، جلد سوم مجموعه «شاهكارهاي هنري در آستان قدس رضوي» خواهد بود كه حاوي 250 تصوير و مقالات متعدد پژوهشي است، همه مراحل پيش از چاپ شامل تحقيق، تاليف، ويرايش، اخذ فيپا و مجوز نشر طي شده و اكنون در مرحله صفحه آرايي است و به همت واحد هنرپژوهي رضوان وابسته به موسسه آفرينش‌هاي هنري آستان قدس رضوي راهي بازار مي‌شود.

اين مدير هنري تصريح كرد: پژوهش اين اثر فاخر را مهدي صحراگرد و جمعي از كار‌شناسان هنري موسسه آفرينش‌هاي هنري برعهده داشته‌اند و عكس‌هاي اين كتاب به صورت اختصاصي با كيفيت بالا توسط علي حسينيان‌نسب تهيه شده است.

در ادامه مهدي صحراگرد، پژوهشگر كتاب "كتيبه‌هاي مسجد گوهرشاد"  نيز درباره مشخصات اين اثر گفت: براي اين پروژه، مجموعه‌اي از معيارهاي هنري تعيين و هر كتيبه جداگانه بررسي شده است و ويژگي‌هاي هر مورد را در جدولي آورده‌ايم، در واقع سعي شده با نگاهي علمي‌تر، كتيبه‌هاي مسجد گوهرشاد را بررسي كنيم.

منبع: خبرگزاري فارس

 

به گزارش خبرگزاري فارس از آمل، يدالله اكبرزاده عصر امروز در آئين افتتاح بزرگ‌ترين و سي‌ويكمين پارك محله اين شهرستان بيان داشت: بعد از پيروزي انقلاب اسلامي هر روز شاهد رشد، پيشرفت و آباداني كشورمان هستيم.

وي با اعلام اينكه همه مردم جامعه در راستاي انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل حاضر مسئول هستند، افزود: در سالروز گراميداشت ايام دفاع مقدس بايد دليرمردي و رشادت مردم اين سرزمين براي بيان اهداف و انگيزه حضور در جبهه‌ها بازگو شود.

اكبرزاده با اعلام اينكه در اين شهرستان دو پروژه بسيار مهم را در دست اقدام داريم، تصريح كرد: 30 متري بافت فرسوده به نام خيابان سردار شهيد احمد امين طبرسي بزرگ‌ترين پروژه سال 91 در اين شهرستان محسوب مي‌شود كه با اعتباري بالغ بر 180 ميليارد ريال در ششم بهمن سال جاري به مناسبت هفته گراميداشت حماسه اسلامي مردم آمل به بهره‌برداري مي‌رسد.

وي با اشاره به اينكه اين بلوار يك هزار و 200 متر طول دارد، گفت: در گزارش‌هايي كه داده شده تاكنون بيش از 85 درصد پيشرفت كار را در آن شاهد هستيم.اين خيابان با آزادسازي بافت‌هاي فرسوده پل ششم بهمن را به خيابان طالب آملي متصل مي‌كند

نماينده عالي دولت در آمل با اعلام اينكه در مدت 9 ماهه باقي مانده از عمر دولت دهم بايد با تلاش مديران پروژه‌هاي نيمه تمام را به سرانجام برسانيم، يادآور شد: از بين پروژه‌هاي مهر ماندگار استان مازندران كه بايد تا پايان دولت دهم به اتمام برسد نيز دو پروژه بيمارستان 160 تختخوابي و بخشي از مسير چهاربانده محور مواصلاتي هراز متعلق به اين شهرستان است.

وي با اشاره به آغاز مهر ماه و فصل بازگشايي مدارس بيان داشت: با تلاش همه مسئولان آمادگي كامل را داريم تا با آماده كردن شرايط لازم به استقبال دانش‌آموزان اين شهرستان برويم.

اكبرزاده يادآور شد: در مهر ماه امسال 60 هزار دانش‌آموز آملي در سه مقطع ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان به سر كلاس‌هاي درس مي‌روند.

منبع: خبرگزاري فارس

 

محمد حسن كرباسيان در گفت‌وگو با خبرنگار فناوري اطلاعات خبرگزاري فارس، از طراحي سايتي براي معرفي و فروش مستقيم محصولات روستائيان خبر داد.

مدير عامل شركت پست تصريح كرد: سايت فروش مستقيم محصولات روستائي به آدرس ict.agahi.post.ir قرار است، پس از پايان آموزش نحوه كاركردن با سامانه، رونمايي شود.

وي افزود: از فردا كار آموزش مجموعه اجرايي و كارشناسان ICT شركت پست در تهران آغاز مي‌شود و تا پايان هفته جاري نيز آموزش در تمام استان‌ها به پايان خواهد رسيد.

كرباسيان ادامه داد: پس از آن، آموزش هاي لازم كار با سامانه، توسط مجموعه اجرايي پست به كارگزاران ICT روستايي منتقل خواهد شد.

منبع: خبرگزاري فارس

 

به گزارش باشگاه خبري فارس «توانا» طبق اعلام روابط عمومي ايران‌اير، در عمليات سال جاري بيش از 75هزار زائر از كشور براي انجام مناسك حج تمتع در كشور عربستان سعودي حضور خواهند داشت.

براساس توافق با سازمان حج و زيارت انتقال 38 هزار زائر به هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران «هما» واگذار شده است.

در عمليات رفت حج تمتع سال جاري انتقال زائران ايستگاه‌هاي اصفهان، اردبيل‌، اهواز، بوشهر، تبريز، تهران، شيراز، كرمانشاه و يزد را شركت هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران «هما» بر عهده دارد.

در عمليات رفت‌، انتقال زائران دو ايستگاه تهران و اصفهان به صورت مشترك توسط دو شركت ايران‌اير و ماهان انجام  مي‌شود؛ انتقال زائران به عربستان از چهارم مهرماه سال جاري آغاز و به مدت 30 روز ادامه خواهد داشت‌.

بنابراين گزارش به علت ترميم باند فرودگاه تبريز، زائران اين ايستگاه از فرودگاه اروميه به عربستان اعزام خواهند شد.

پروازهاي بازگشت حجاج بيت الله الحرام به كشور از 10 آبان ماه سال جاري آغاز و به مدت‌ 22 روز ادامه خواهد داشت.

منبع: خبرگزاري فارس

 

آرمان خالقي در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس با اشاره به برنامه‌ريزي انجام شده براي پرداخت 10 ميليارد دلار تسهيلات از محل صندوق توسعه ملي بابت سرمايه در گردش واحدهاي صنعتي، اظهار داشت: از اين رقم 8 هزار ميليارد تومان به صورت تسهيلات ريالي در اختيار واحدهاي توليدي قرار خواهد گرفت.

وي با بيان اينكه اطلاع رساني به واحدهاي صنعتي براي برخورداري از اين تسهيلات ريالي در هفته جاري آغاز خواهد شد، تصريح كرد: بر اين اساس از واحدهاي توليدي خواسته مي‌شود تا ميزان نياز خود به منابع مالي را از طريق سازمان صنايع استانها و يا سايت بهين‌ياب به وزارت صنعت اعلام كنند تا درخواست آنها بررسي شود.

عضو كارگروه حمايت از توليد با اشاره به اولويت‌بندي واحدهاي صنعتي براي دريافت تسهيلات سرمايه در گردش، گفت: سقف پرداخت اين تسهيلات براي هر واحد صنعتي 5 ميليارد تومان تعيين شده و اين تسهيلات عمدتاً به واحدهاي كوچك و متوسط اختصاص خواهد يافت.

وي افزود: درخواست صنعتگران براي دريافت تسهيلات سرمايه در گردش توسط كميته‌اي بررسي مي‌شود و اين كميته، درخواستها را بر اساس اولويت‌بندي به بانك‌هاي عامل طرف قرارداد صندوق توسعه ملي ارائه خواهد كرد.

به گفته خالقي، بانك عامل نيز پس از بررسي درخواستها و دريافت مدارك نسبت به پرداخت تسهيلات اقدام خواهد كرد.

منبع: خبرگزاري فارس

در اين بخش و بخش هاي آينده به مباحث اقتصادي  ( توليد، كار و سرمايه ) از منظر قرآن كريم مي پردازم كه اين مطالب توسط خودم به وسيله تحقيق و مطالعه در تفاسير گردآوري شده است .

 

بخشي از تفسير آيات 34 تا 40 سوره ص   تفسير نمونه جلد19 صفحات 289

 

حقايقى كه داستان سليمان به ما مى‏آموزد

بدون شك هدف قرآن از ذكر تواريخ انبياء تكميل برنامه‏هاى تربيتى از طريق انعكاس عينى واقعيتها در اين سرگذشتهاى زنده است.

از جمله مسائلى كه در لابلاى داستان سليمان عينيت يافته امور زير است.

الف: داشتن يك حكومت نيرومند با امكانات مادى فراوان و اقتصاد گسترده و تمدن درخشان هرگز منافاتى با مقامات معنوى و ارزشهاى الهى و انسانى ندارد، چنان كه آيات فوق بعد از ذكر تمام مواهب مادى سليمان در پايان مى‏گويد: با اين همه او در پيشگاه خدا مقامى والا و سرانجامى نيك داشت.

در حديثى از پيغمبر گرامى اسلام ص آمده است‏

ا رأيتم ما اعطى سليمان بن داود من ملكه؟ فان ذلك لم يزده الا تخشعا، ما كان يرفع بصره الى السماء تخشعا لربه!:

" شنيده‏ايد خداوند چه اندازه از ملك و حكومت به سليمان داد؟ با اين حال اينهمه مواهب جز بر خشوع او نيفزود، به گونه‏اى كه حتى از شدت خشوع و ادب چشم به آسمان نمى‏انداخت" «1».

ب: براى اداره يك كشور آباد هم وسيله ارتباطى سريع لازم است، و هم به كار گرفتن نيروهاى مختلف، و هم جلوگيرى از نيروهاى مخرب، هم توجه به مسائل عمرانى، هم توليد سرمايه از طريق استخراج منابع مختلف، و هم دادن اختيارات به مديران لايق كه همه اينها در اين داستان به طرز روشنى منعكس شده است.

ج: از نيروها بايد حد اكثر استفاده را كرد و حتى شياطين را به طور كامل نبايد حذف كرد، بلكه آنها را كه قابل توجيه و ارشادند در مسير صحيح به كار گرفت، و تنها آن بخش كه به هيچوجه قابل استفاده نيستند بايد در بند باشند.

در اين بخش و بخش هاي آينده به مباحث اقتصادي  ( توليد، كار و سرمايه ) از منظر قرآن كريم مي پردازم كه اين مطالب توسط خودم به وسيله تحقيق و مطالعه در تفاسير گردآوري شده است .

 

بخشي از تفسير آيات 112 تا 114 سوره نحل   تفسير نمونه جلد 11 صفحات 433

 

رابطه امنيت و روزى فراوان‏

در آيات فوق براى اين منطقه آباد خوشبخت و پر بركت، سه ويژگى ذكر شده است كه نخستين آنها امنيت، سپس اطمينان به ادامه زندگى در آن، و بعد از آن مساله جلب روزى و مواد غذايى فراوان مى‏باشد كه از نظر ترتيب طبيعى به همان شكل كه در آيه آمده صورت حلقه‏هاى زنجيرى علت و معلول دارد، چرا كه تا امنيت نباشد كسى اطمينان به ادامه زندگى در محلى پيدا نمى‏كند، و تا اين دو نباشند كسى علاقه‏مند به توليد و سر و سامان دادن به وضع اقتصادى نمى‏شود.

و اين درسى است براى همه ما و همه كسانى كه مى‏خواهند سرزمينى آباد و آزاد و مستقل داشته باشند، بايد قبل از هر چيز به مساله" امنيت" پرداخت، سپس مردم را به آينده خود در آن منطقه اميدوار ساخت، و به دنبال آن چرخهاى اقتصادى را به حركت در آورد.

ولى اين نعمتهاى سه‏گانه مادى هنگامى به تكامل مى‏رسند كه با نعمت معنوى ايمان و توحيد هماهنگ گردند، به همين دليل در آيات فوق بعد از ذكر نعمتهاى سه گانه مى‏گويد:" وَ لَقَدْ جاءَهُمْ رَسُولٌ مِنْهُمْ" پيامبرى از جنس آنها براى هدايتشان ماموريت پيدا كرد" «1».

طرح اينترنت ارزان توسط شركت مخابرات اصفهان از مهرماه امسال همزمان با بازگشايي مدارس و دانشگاه‌ها در سراسر استان اجرا خواهد شد.

 

 

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، روابط عمومي شركت مخابرات استان اصفهان اعلام كرده است كه اين طرح براي كاربران اينترنت دايل آپ در شهرها و روستاها و با هدف افزايش ضريب نفوذ اينترنت و گسترش فرهنگ استفاده از خدمات الكترونيكي اجرا مي‌شود.

 

معاون نگهداري و بهره برداري شركت مخابرات استان اصفهان گفت: در اين طرح، كاربران با تماس با هر يك از شماره‌هاي تلفن اينترنت هوشمند كه با 972 آغاز مي‌شود مي‌توانند به طور نامحدود از شبكه اينترنت به صورت dial up استفاده كنند.

 

اسماعيل قرباني با اشاره به اينكه طرح اينترنت ارزان با همكاري سازمان نظام صنفي رايانه‌يي استان اصفهان و براي نخستين بار در كشور اجرا مي‌شود، افزود: كاربران اينترنت در اين طرح فقط دو هزار تومان مي‌پردازند كه در قبض تلفن ثابت آن‌ها اعمال مي‌شود.

 

وي توضيح داد: در اين طرح هزينه شارژ ماهانه با برقراري نخستين تماس با يكي از شماره‌هاي 972 براي كاربران لحاظ مي‌شود.

 

معاون نگهداري و بهره برداري شركت مخابرات استان اصفهان ادامه داد: لذا مشترك مي‌تواند از چند دقيقه تا چند ساعت به مقدار نامحدود از شبكه اينترنت به صورت دايل آپ و با پرداخت فقط دو هزار تومان استفاده كند.

 

قرباني تصريح كرد: اگر هزينه استفاده كاربر از اينترنت بيشتر از مقدار شارژ ماهانه شود شركت مخابرات مابه‌التفاوت ان را به شركت ISP مربوطه پرداخت مي‌كند.

 

وي با اشاره به اينكه هزينه استفاده از اينترنت دايل آپ هم اكنون چهار تومان براي هر دقيقه است، خاطرنشان كرد: با اجراي طرح اينترنت ارزان و افزايش واگذاري پورت‌هاي اينترنت پرسرعت ADSL ، استان اصفهان در وضعيت بسيار مطلوبي از نظر گسترش استفاده از خدمات الكترونيكي و فضاي مجازي قرار خواهد گرفت.

منبع: ايسنا

 

عبدالرضا عزيزي عضو كميسيون برنامه و بودجه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس در مورد توصيه‌هاي ده‌گانه اقتصادي مقام معظم رهبري در ديدار اخير با اعضاي هيئت دولت و به مناسبت هفته دولت مبني بر دنبال كردن اجراي اصل 44، مبارزه با مفاسد اقتصادي براي افزايش سرمايه‌گذاري، توانمند‌سازي بخش خصوصي، توجه به شركت‌هاي متكي به اقتصاد دانش بنيان، حمايت از توليد ملي و ... بيان داشت: منويات مقام معظم رهبري در هر شرايطي قابل اجراست و براي سعادت دنيا و آخرت بايد به فرمايشات ايشان توجه و به خواسته‌هاي ايشان عمل كنيم.

وي افزود: خواسته‌هاي رهبري ضمن معنوي و منطقي بودن كارشناسي و داراي ديدگاه‌ بين‌المللي است، زيرا ايشان كار اجرايي داشته‌اند و هيچ‌ كدام از ما به اندازه ايشان كار اجرايي نكرده‌ايم.

عضو كميسيون برنامه و بودجه در ادامه بيان داشت: بزرگترين مشكلي كه در راه اجرايي شدن منويات رهبري وجود دارد اين است كه ما توان و يا درك لازم از خواسته‌هاي ايشان را نداريم. 

عزيزي افزود: اگر خواسته‌هاي بحق و بجاي ايشان عملي شود بسياري از مشكلات حل خواهد شد اما متأسفانه در 33 سال گذشته خواسته‌هاي ايشان  مغفول مانده است.

وي در ادامه گفت: با توجه به نامگذاري سال جاري تحت عنوان توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني از سوي مقام معظم رهبري لازم است كه به توليد و توليد‌كننده توجه بيشتري شود در حاليكه در عمل اين كار صورت نمي‌گيرد.

عضو كميسيون برنامه و بودجه بيان داشت: مجلس يارانه توليد را مصوب كرده اما از سوي دولت يارانه‌اي به توليد‌كننده پرداخت نمي‌شود، در نتيجه توليد با ركود مواجه شده و به اين ترتيب اشتغال‌زايي هم از بين مي‌رود و مشكلات و معضلات مختلف اقتصادي و اجتماعي پديد مي‌آيد.

نماينده مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: اصل 44 هم به درستي اجرا نشده؛ واگذاري شركت‌هاي دولتي به خصوصي بايد به درستي انجام شود و دولت در اين موارد بايد ناظر باشد و اين در حالي است كه شاهد واگذاري  شركت‌هاي دولتي به شركت‌هاي شبه دولتي هستيم.

منبع: خبرگزاري فارس

در اين بخش و بخش هاي آينده به مباحث اقتصادي  ( توليد، كار و سرمايه ) از منظر قرآن كريم مي پردازم كه اين مطالب توسط خودم به وسيله تحقيق و مطالعه در تفاسير گردآوري شده است .

 

بخشي از تفسير آيات 54 تا 57 سوره يوسف   تفسير نمونه جلد 10 صفحات 9 تا 12

- اهميت مسائل اقتصادى و مديريت‏

گر چه ما هرگز موافق مكتبهاى يك بعدى كه همه چيز را در بعد اقتصادى خلاصه مى‏كنند و انسان و ابعاد وجود او را نشناخته‏اند نيستيم، ولى با اين حال اهميت ويژه مسائل اقتصادى را در سرنوشت اجتماعات هرگز نمى‏توان از نظر دور داشت، آيات فوق نيز اشاره به همين حقيقت مى‏كند، چرا كه يوسف از ميان تمام پستها انگشت روى خزانه دارى گذاشت، زيرا مى‏دانست هر گاه به آن سر و سامان دهد قسمت عمده نابسامانيهاى كشور باستانى مصر، سامان خواهد يافت، و از طريق عدالت اقتصادى مى‏تواند سازمانهاى ديگر را كنترل كند.

در روايات اسلامى نيز اهميت فوق العاده‏اى به اين موضوع داده شده است از جمله در حديث معروف على ع يكى از دو پايه اصلى زندگى مادى و معنوى مردم (قوام الدين و الدنيا) مسائل اقتصادى قرار داده شده است، در حالى كه پايه ديگر علم و دانش و آگاهى شمرده شده است. گر چه مسلمين تا كنون اهميتى را كه اسلام به اين بخش از زندگى فردى و اجتماعى داده ناديده گرفته‏اند، و به همين دليل از دشمنان خود در اين قسمت عقب مانده‏اند، اما بيدارى و آگاهى روز افزونى كه در قشرهاى جامعه اسلامى ديده مى‏شود، اين اميد را به وجود مى‏آورد كه در آينده كار و فعاليتهاى اقتصادى را به عنوان يك عبادت بزرگ اسلامى تعقيب كنند و با نظام صحيح و حساب شده عقب‏ماندگى خود را از دشمنان بى‏رحم اسلام از اين نظر جبران نمايند.

ضمنا تعبير يوسف كه مى‏گويد" إِنِّي حَفِيظٌ عَلِيمٌ" دليل بر اهميت مديريت در كنار امانت است، و نشان مى‏دهد كه پاكى و امانت به تنهايى براى پذيرش يك پست حساس اجتماعى كافى نيست بلكه علاوه بر آن آگاهى و تخصص و مديريت نيز لازم است، چرا كه" عليم" را در كنار" حفيظ" قرار داده است.

و ما بسيار ديده‏ايم كه خطرهاى ناشى از عدم اطلاع و مديريت كمتر از خطرهاى ناشى از خيانت نيست بلكه گاهى از آن برتر و بيشتر است! با اين تعليمات روشن اسلامى نمى‏دانيم چرا بعضى مسلمانان به مساله مديريت و آگاهى هيچ اهميت نمى‏دهند و حد اكثر كشش فكر آنها در شرائط واگذارى پستها، همان مساله امانت و پاكى است با اينكه سيره پيامبر ص و على ع در دوران حكومتشان نشان مى‏دهد، آنها به مساله آگاهى و مديريت همانند امانت و درستكارى اهميت مى‏دادند.

- نظارت بر مصرف‏

در مسائل اقتصادى تنها موضوع" توليد بيشتر" مطرح نيست، گاهى" كنترل مصرف" از آن هم مهمتر است، و به همين دليل در دوران حكومت خود، سعى كرد، در آن هفت سال وفور نعمت، مصرف را به شدت كنترل كند تا بتواند قسمت مهمى از توليدات كشاورزى را براى سالهاى سختى كه در پيش بود، ذخيره نمايد. در حقيقت اين دو از هم جدا نمى‏توانند باشند، توليد بيشتر هنگامى مفيد است كه نسبت به مصرف كنترل صحيحترى شود، و كنترل مصرف هنگامى مفيدتر خواهد بود كه با توليد بيشتر همراه باشد.

سياست اقتصادى يوسف ع در مصر نشان داد كه يك اقتصاد اصيل و پويا نمى‏تواند هميشه ناظر به زمان حال باشد، بلكه بايد" آينده" و حتى نسلهاى بعد را نيز در بر گيرد، و اين نهايت خودخواهى است كه ما تنها به فكر منافع امروز خويش باشيم و مثلا همه منابع موجود زمين را غارت كنيم و به هيچوجه به فكر آيندگان نباشيم كه آنها در چه شرائطى زندگى خواهند كرد، مگر برادران ما تنها همينها هستند كه امروز با ما زندگى مى‏كنند و آنها كه در آينده مى‏آيند برادر ما نيستند.

جالب اينكه از بعضى از روايات چنين استفاده مى‏شود كه يوسف براى پايان دادن به استثمار طبقاتى و فاصله ميان قشرهاى مردم مصر، از سالهاى قحطى استفاده كرد، به اين ترتيب كه در سالهاى فراوانى نعمت مواد غذايى از مردم خريد و در انبارهاى بزرگى كه براى اين كار تهيه كرده بود ذخيره كرد، و هنگامى كه اين سالها پايان يافت و سالهاى قحطى در پيش آمد، در سال اول مواد غذايى را به درهم و دينار فروخت و از اين طريق قسمت مهمى از پولها را جمع آورى كرد، در سال دوم در برابر زينتها و جواهرات (البته به استثناى آنها كه توانايى نداشتند) و در سال سوم در برابر چهارپايان، و در سال چهارم در برابر غلامان و كنيزان، و در سال پنجم در برابر خانه‏ها، و در سال ششم در برابر مزارع، و آبها، و در سال هفتم در برابر خود مردم مصر، سپس تمام آنها را (به صورت عادلانه‏اى) به آنها بازگرداند، و گفت هدفم اين بود كه آنها را از بلا و نابسامانى رهايى بخشم «1».

در اين بخش و بخش هاي آينده به مباحث اقتصادي  ( توليد، كار و سرمايه ) از منظر قرآن كريم مي پردازم كه اين مطالب توسط خودم به وسيله تحقيق و مطالعه در تفاسير گردآوري شده است .

 

بخشي از تفسير آيه  60 سوره توبه   تفسير نمونه جلد 8 صفحات 10 تا 14

نقش زكات در اسلام‏

با توجه به اينكه اسلام به صورت يك مكتب صرفا اخلاقى، و يا فلسفى و اعتقادى، ظهور نكرد، بلكه به عنوان يك" آئين جامع" كه تمام نيازمنديهاى مادى و معنوى در آن پيش‏بينى شده، پا به عرصه ظهور گذاشت، و نيز با توجه به اينكه اسلام، از همان عصر پيامبر ص، با تاسيس حكومت همراه بود، و همچنين با توجه به اينكه اسلام توجه خاصى به حمايت از محرومان و مبارزه با فاصله طبقاتى دارد، روشن مى‏شود كه نقش بيت المال، و زكات كه يكى از منابع درآمد بيت المال است، از مهمترين نقشها است.

شك نيست كه هر جامعه‏اى داراى افرادى از كار افتاده، بيمار، يتيمان بى‏سرپرست، معلولين، و امثال آنها ميباشد كه بايد مورد حمايت قرار گيرند.

و نيز براى حفظ موجوديت خود در برابر هجوم دشمن، نياز به سربازان مجاهدى دارد كه هزينه آنها از طرف حكومت پرداخته مى‏شود، همچنين كارمندان حكومت اسلامى، دادرسان و قضات، و نيز وسائل تبليغاتى و مراكز دينى، هر كدام نيازمند به صرف هزينه‏اى است كه بدون يك پشتوانه مالى منظم، و مطمئن، سامان نمى‏پذيرد.

به همين دليل در اسلام مساله زكات كه در حقيقت يك نوع" ماليات بر- درآمد و توليد و" ماليات بر ثروت راكد" محسوب مى‏شود، از اهميت خاصى برخوردار است، تا آنجا كه در رديف مهمترين عبادات قرار گرفته، و در بسيارى از موارد با نماز همراه ذكر شده، و حتى شرط قبولى نماز شمرده شده است! حتى در روايات اسلامى مى‏خوانيم كه اگر حكومت اسلامى از شخص، يا اشخاصى، مطالبه زكات كند، و آنها در برابر حكومت، ايستادگى كنند و سرباز زنند، مرتد محسوب مى‏شوند، و در صورتى كه اندرزها در مورد آنها سود ندهد، توسل به نيروى نظامى، در مقابل آنها جايز است، داستان اصحاب رده (همان گروهى كه بعد از پيامبر ص سر از پرداخت زكات باز زدند و خليفه وقت به مبارزه با آنها برخاست و حتى على ع اين مبارزه را امضاء كرد و شخصا يكى از پرچمداران در ميدان جنگ بود) در تواريخ اسلام مشهور است.

در روايتى از امام صادق ع مى‏خوانيم:

من منع قيراطا من الزكاة فليس هو بمؤمن، و لا مسلم، و لا كرامة !:" كسى كه يك قيراط از زكات را نپردازد نه مؤمن است و نه مسلمان و ارزشى ندارد" «1».

جالب توجه اينكه از روايات استفاده ميشود كه" حدود" و" مقدار" زكات آن چنان دقيقا در اسلام تعيين شده، كه اگر همه مسلمانان زكات اموال خويش را بطور صحيح و كامل بپردازند، هيچ فردى فقير و محروم در سرتاسر كشور اسلامى باقى نخواهد ماند.

در حديثى از امام صادق ع مى‏خوانيم‏

و لو ان الناس ادوا زكاة اموالهم ما بقى مسلم فقيرا محتاجا! ... و ان الناس ما افتقروا، و لا احتاجوا، و لا جاعوا، و لا عروا، الا بذنوب الاغنياء !:" اگر همه مردم زكات اموال خود را بپردازند مسلمانى فقير و نيازمند، باقى نخواهد ماند، و مردم فقير و محتاج و گرسنه و برهنه نمى‏شوند مگر به خاطر گناه ثروتمندان"! «2» و نيز از روايات استفاده مى‏شود كه اداى زكات باعث حفظ اصل مالكيت و تحكيم پايه‏هاى آنست، بطورى كه اگر مردم اين اصل مهم اسلامى را فراموش كنند شكاف و فاصله ميان گروه‏ها آن چنان مى‏شود كه اموال اغنياء نيز به خطر خواهد افتاد.

در حديثى از امام موسى بن جعفر ع مى‏خوانيم‏

حصنوا اموالكم بالزكاة :" اموال خود را بوسيله زكات حفظ كنيد". «1»

همين مضمون از پيامبر ص و امير مومنان على ع نيز در احاديث ديگر نقل شده است.

براى اطلاع بيشتر از اين احاديث به ابواب يك و سه و چهار و پنج از ابواب زكات از جلد ششم وسائل مراجعه فرمائيد.

آخرين نكته‏اى كه توجه به آن لازم است اين است كه در آيه مورد بحث در مورد چهار گروه كلمه" لام" ذكر شده (إِنَّمَا الصَّدَقاتُ لِلْفُقَراءِ وَ الْمَساكِينِ وَ الْعامِلِينَ عَلَيْها وَ الْمُؤَلَّفَةِ قُلُوبُهُمْ) و اين تعبير معمولا نشانه" ملكيت" است.

ولى در مورد چهار گروه ديگر كلمه" فى" آمده است (وَ فِي الرِّقابِ وَ الْغارِمِينَ وَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَ ابْنِ السَّبِيلِ) و اين تعبير معمولا براى بيان" مصرف" است «2».

در ميان مفسران در تفسير اين" اختلاف تعبير" گفتگو است، بعضى معتقدند كه گروه چهارگانه اول، مالك زكات، مى‏شوند، و گروه چهارگانه دوم، مالك، نخواهند شد، و تنها جايز است زكات در مورد آنان مصرف گردد.

بعضى ديگر معتقدند كه اين اختلاف تعبير اشاره به نكته ديگرى است و آن اينكه گروه چهارگانه دوم استحقاق بيشترى براى زكات دارند، زيرا كلمه" فى" براى بيان ظرفيت است، گويا اين گروه چهارگانه ظرف زكات مى‏باشند و زكات مظروف آنها است، در حالى كه گروه‏هاى نخستين چنين نيستند.

ولى ما در اينجا احتمال ديگرى را انتخاب كرده‏ايم و آن اينكه شش گروه" فقراء، مساكين، عاملين عليها، مؤلفة قلوبهم، غارمين، و ابن السبيل" كه بدون" فى" ذكر شده‏اند يكسان مى‏باشند و عطف بر يكديگر و دو گروه ديگر كه" فى الرقاب" و" فى سبيل اللَّه" است و با كلمه" فى" بيان گرديده، وضع خاصى دارند، شايد اين تفاوت تعبير از اين نظر باشد كه گروه‏هاى ششگانه مى‏توانند مالك زكات شوند، و مى‏توان زكات را به خود آنها پرداخت (حتى بدهكاران و كسانى كه از اداى دين خود ناتوانند، البته در صورتى كه اطمينان داشته باشيم آن را در مورد اداى دين خود مصرف مى‏كنند).

ولى دو گروه مالك زكات نمى‏شوند، و نمى‏توان به آنها پرداخت، بلكه بايد در مورد آنها مصرف گردد، مثلا بردگان را بايد از طريق زكات خريد و آزاد كرد، روشن است كه آنها در اين صورت مالك زكات نمى‏شوند، و همچنين مواردى كه تحت عنوان" فى سبيل اللَّه" مندرج است، از قبيل هزينه جهاد، تهيه اسلحه و يا ساختن مسجد و مراكز دينى و مانند آنها هيچيك مالك زكات نيستند، بلكه مصرف آنند.

و به هر حال اين تفاوت در تعبير نشان مى‏دهد كه تا چه اندازه تعبيرات قرآن حساب شده است.

معرفي مركز تحقيقات كامپيوترى علوم اسلامى‏

مقدمه‏

عرصه‏هاى مختلف انديشه و عمل اسلامى هيچ‏گاه از مردان بلند همت خالى نبوده است. دانش پژوهان مسلمان همواره در راه حفاظت از مرزهاى ايمانى مردم وظيفه‏اى خطير را عهده‏دار بوده‏اند و در هر روزگار به گونه‏اى شايسته‏ى آن زمان به تلاش برخاسته‏اند.

گسترش روش‏هاى جديد اطلاع رسانى و پژوهش در عصر حاضر، به ويژه با استفاده از رايانه و قابليت‏هاى گسترده‏ى آن، توجه خاص به اين مقوله و عنايت جدى به بهره‏گيرى از همه‏ى امكانات فناورى روز را ايجاب مى‏كند.

در اين راستا مركز تحقيقات كامپيوترى علوم اسلامى در پرتو توجه خاص رهبر حكيم و انديشمند انقلاب اسلامى، حضرت آيت الله العظمى خامنه‏اى - مد ظله العالى - در سال 1368 تأسيس يافت و عهده‏دار خدمت به پژوهش و نشر فرهنگ اسلامى با بهره‏گيرى از فناورى رايانه و به خدمت گرفتن شبكه‏هاى ارتباطى رايانه‏اى گرديد.

تسهيل دسترسى پژوهشگران به منابع و متون اسلامى، انجام تحقيقات علمى با استفاده از فناورى نوين و توسعه‏ى آن در حوزه‏هاى علميه، ارائه‏ى خدمات سخت‏افزارى و نرم‏افزارى و آموزش اين فناورى به پژوهشگران علوم اسلامى و پشتيبانى از اين حركت در حوزه‏ها، وظايفى است كه طبق اساسنامه‏ى مصوب، بر عهده‏ى مركز نهاده شده است .

نخستين گام‏ها در راه تحقق بخشيدن به اهداف اين مؤسسه، با جذب نيروهاى متخصص در دو زمينه‏ى معارف اسلامى و رايانه آغاز گرديده و مراحل اوليه‏ى كار بر روى متون حديثى، فقهى و فلسفى شروع شد.

تلاش بى‏وقفه‏ى نيروهاى مركز و آكنده شدن از تجارب طى سال‏ها به همراه ارتباط دائم و روزآمد با پيشرفت‏هاى جهانى و استقبال بى‏نظير حوزه‏هاى علميه و دانشگاه‏ها از محصولات توليد شده، موجب گشت تا گستره‏ى فعاليت‏ها و طرح‏هاى پژوهشى و فنى مركز به سرعت افزايش يافته و امروزه به يك مؤسسه‏ى علمى شناخته شده در سطح جهان تبديل گردد.

در حال حاضر مركز تحقيقات كامپيوترى علوم اسلامى با چهار معاونت تحقيقات، فنى، اطلاع رسانى و ادارى و مالى و چند مؤسسه‏ى وابسته يعنى شبكه‏ى جهانى نور، سازمان آموزش كامپيوتر نور و مؤسسه‏ى خدمات كامپيوترى نور به حيات طيبه‏ى خويش ادامه داده و روز به روز قدم‏هاى بلندترى در مسير نشر فرهنگ متعالى قرآن و اهل‏بيت عليهم السلام برمى‏دارد.