معرفي وبلاگ
حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی
دسته
آرشيو
آمار وبلاگ
تعداد بازديد : 248465
تعداد نوشته ها : 140
تعداد نظرات : 11




چاپ اين صفحه  حمايت از توليد ملي

حمايت از توليد ملي کار و سرمايه ايراني

 حمايت از توليد ملي
Made In Iran

ما مي توانيم

حمايت از توليدات با كيفيت

Rss
ويرايش قالب
حمايت از توليد ملي

خبرگزاري فارس: مشاور مديرعامل انجمن صنايع لبني گفت:‌ امروز در جلسه وزارت صنعت، معدن و تجارت راهكارهاي تثبيت قيمت شير خام بررسي مي‌شود.

 

حسين چمني در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس اظهار داشت: با وجود اينكه علوفه يارانه‌دار بين دامداران توزيع شده اما قيمت شير خام از كيلويي 850 تومان به 1050 تومان افزايش يافته است.

وي با انتقاد از نحوه توزيع علوفه ارزان بين دامداران اظهار داشت: احتمالا در جلسات تعيين راهكارهاي تثبيت نرخ شير خام كه با تاكيد بر نحوه توزيع علوفه برگزار مي‌شود به تحويل علوفه به كارخانه‌ها و توزيع در قبال دريافت شيرخام ارزان از دامداران تاكيد مي‌شود.

مشاور مديرعامل انجمن صنايع لبني افزود: در آخرين تفاهمنامه‌ منعقده تحويل شير خام كيلويي 750 تعيين شد كه در واقع در مقايسه با مفاد تفاهمنامه‌هاي قبلي عملا 850 تومان محسوب مي‌شد.

چمني گفت:‌ قيمت‌هاي قبلي براساس بار ميكروبي 100 هزار تعيين شده بود، اما قيمت 750 تومان براساس بار ميكروبي يك ميليون محاسبه شده و با توجه به جايزه بار ميكروبي كمتر عملا هر كيلوگرم شيرخام 850 تومان منظور شده است.

وي ادامه داد: به رغم اين تفاهمنامه‌ها دامداران پايبند نيستند و روز به روز قيمت‌هاي خود را افزايش مي‌دهند.

مشاور مديرعامل انجمن صنايع لبني تصريح كرد: اين جلسه با حضور نمايندگان وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان حمايت از مصرف‌كنندگان و توليدكنندگان، اتحاديه‌هاي دامداران و كارخانه‌هاي فرآوري برگزار مي‌شود.

منبع: خبرگزاري فارس

خبرگزاري فارس: در دهمين روز متوالي رشد شاخص بورس، اين متغير مهم با 184 واحد پرش بهترين روز خود را در4 ماه اخير به ثبت رساند و از نيمه كانال 24 هزار تايي هم عبور كرد.

 

به گزارش خبرنگار اقتصادي فارس، امروز هم نه تنها روند صعودي روزهاي گذشته متغيرهاي اصلي بازار سهام خصوصا "شاخص بورس تكرار شد، بلكه بهترين روز دماسنج بازار در 4 ماه اخير هم به ثبت رسيد تا اميدها به رونق بازار و آينده هرچند كوتاه مدت بيش از گذشته تقويت شود.

براساس اين گزارش،در جريان معاملات امروز بازار سهام، اقبال به شركت هاي معدني و شركت هاي مالك آنها مانند سرمايه گذاري اميد و توسعه معادن و فلزات كاسته شد،اما در عوض شركت هاي پتروشيمي و پالايشگاهي به همراه شركت هاي حاضر در گروه فلزات اساسي همچنان با رشد قيمت هر سهم و تشكيل گاه صف خريد روبرو بودند.

اين وضعيت كه ناشي از تداوم جو رواني مثبت به علت مسائلي چون در پيش رو بودن برگزاري اجلاس سران غير متعهدها در هفته جاري، ارزنده بودن سهام اكثر شركت ها ، بكارگيري اوراق فروش تبعي و غيره است، موجب شد تا شركت هاي بزرگ و موثري چون فولاد مباركه و ملي مس با صف خريد بيش از 15 و 7 ميليون سهمي و معامله تنها 131 و 157 هزار سهم مورد توجه وِيژه فعالان بازار قرار گيرند.

از سوي ديگر درحالي رشد قيمت 4 درصدي هر سهم فولاد خوزستان موجب اثر 84 واحدي اين شركت بر شاخص شد كه بازگشايي بدون محدوديت نوسان پالايشگاه هاي تبريز و بندرعباس و رشد 28.5 و 15.6 بهاي هر سهم اين دوشركت بزرگ، زمينه جهش بيشتر شاخص بورس را فراهم كرد.علاوه بر اينها هر چند افت هر سهم شركت هاي پتروشيمي خارك، نفت بهران و بانك سينا به ترتيب 22، 10 و 7.5 واحد بر روي شاخص اثر منفي گذاشت اما علاوه بر سه شركت فولاد خوزستان و پالايشگاه هاي تبريز و بندرعباس، اثر 11 تا 5 واحدي شركت هاي نفت و گاز پارسيان، سرمايه گذاري غدير، پتروشيمي هاي پرديس و شازند هم در نهايت به پرش 184 واحدي شاخص بورس و گذشتن دماسنج بازار از نيمه كانال 24 هزار تايي يعني 24 هزار و 523 واحد ختم شد.

با اين پرش كه در دهمين روز كاري رشد متوالي شاخص رخ داد، اين متغير مهم بازار سهام موفق به ثبت بهترين روز خود در 4 ماه اخير شد . چرا كه از 27 فروردين (كه با 384 واحد رشد به ثبت رسيده بود) تا به امروز چنين افزايشي براي شاخص به ثبت نرسيده بود.

همچنين رشد قيمت سهام اغلب شركت هاي بزرگ موجب شد تا متغير ارزش روز بازار سهام از 108 هزار ميليارد تومان دو هفته گذشته به 111 هزار ميليارد تومان برسد.

اما آمار پاياني معاملات همچنان به مانند روزهاي قبل پايين بوده و نشان از عدم تمايل به ورود سرمايه گذاران حقيقي به عرصه معاملات دارد.به همين علت امروز بيش از 274 ميليون سهم به ارزش 50.2 ميليارد تومان داد وستد شد،اما 17.6 ميليارد تومان از آن مربوط به معامله 165 ميليون سهم سايپا بود.دو شركت نفت و گاز پارسيان و فولاد خوزستان هم با معامله 2.9 و 1.6 ميليارد توماني بيش از 4.2 و 7.5 ميليون سهم داراي بيشترين حجم معاملات عادي سهام بودند.

منبع: خبرگزاري فارس

خبرگزاري فارس: رئيس مركز تجارت جهاني ايران از نبود حمايت‌هاي كافي و عدم پيگيري مشكلات بخش خصوصي و همچنين به بازي نگرفتن فعالان اقتصادي در تصميم گيريهاي مهم انتقاد كرد.

 

به گزارش خبرگزاري فارس، محمدرضا سبزعليپور در دومين نشست جهاني شدن و موانع پيش رو در جمع تعدادي از مديران بخش خصوصي گفت: واقعيت انكار ناپذيري كه در جهان امروز پيش روي ما ميباشد اين است كه بخش اعظم و مهمي از فعاليتهاي هر كشوري بر دوش بخش خصوصي آن كشور ميباشد و غالباً بدون وجود اين بخش، مطمئناً چرخ كشورها پنچر و لنگ ميزند، زيرا سياستمداران براي كشور داري خود به پولهاي كلان نياز دارند و با خزانه خالي از پول هيچ كاري را نميتوانند به پيش ببرند.

وي افزود: اكثر بخشهاي دخيل در اداره امور هر كشوري مصرف كننده پول هستند اما تنها بخشي كه مولد پول ميباشد بخش خصوصي و فعالان اقتصادي آن كشور است، پس بخش خصوصي يعني پول و ثروت كه ميبايست آنرا در پنبه نگهداري كرد تا خدشه اي بر آن وارد نشده و منبع درآمد آن كشور لطمه نبيند. اما در كشورهايي كه داراي ذخاير نفتي و زير زميني بوده و درآمد دولت وابسته به فروش نفت و خام فروشي ميباشد ارزش زيادي براي بخش خصوصي و فعالان اقتصادي قائل نيستند البته در اين كشورها نيز توجه دولتمردان به اين بخش شدت و ضعف دارد كه در ايران كم توجهي به بخش خصوصي شدت دارد و خود به معضل بزرگي مبدل شده است.

عليپور در ادامه اظهار داشت: متاسفانه مشكل اساسي ما اين است كه هنوز تعريف درستي از بخش خصوصي در كشور وجود ندارد و به همين دليل، قبل از انجام هر بحث و اقدامي بايد بخش خصوصي را بدرستي تعريف و تفسير كنيم تا از سوي همه سطوح مورد پذيرش باشد. البته طي بيش از سي سالي كه از پيروزي انقلاب ميگذرد تعاريف متعددي از اين بخش توسط دولت و دستگاههاي ديگر منتشر شده است كه غالباً تفاوت فاحشي با هم دارند.

وي افزود: در تعريفي جديدي از بخش خصوصي، چند روز قبل آقاي فرزين اظهار داشت، جهت حفظ ثروت نفت براي نسلهاي آينده وظيفه داريم تا در تمام پروژه هاي سودآور اقتصادي داخلي با بخش خصوصي همكاري كرده و تأمين مالي اين پروژه ها را برعهده بگيريم، وي افزود كه در تعاريف عمومي، به شركتي بخش دولتي گفته ميشود كه 50 درصد سهام آن متعلق به دولت باشد اما جديداً در صندوق اين رقم به20 درصد كاهش يافته، چنانچه در پروژه‌اي مديريت دولت بيش از 20 درصد باشد صندوق توسعه ملي، تأمين مالي آن را برعهده نمي‌گيرد. پس بايد حداكثر 20 درصد اعضاء هيأت مديره اين شركتها دولتي باشند تا بتوانند از منابع مالي بهره مند شوند.

وي تصريح نمود: بدون در نظر گرفتن تعاريف ارائه شده در گذشته و حال، بايد اعلام كنم كه بخش خصوصي نيازمند رهبري توانمند براي خود ميباشد تا ضمن رفع مشكلات و موانع پيش رو، راهگشا و هموار كننده فعاليتهاي آن بخش نيز باشد. در همين راستا دولت ثابت كرده است كه رهبر خوبي براي بخش خصوصي نميباشد چون در فعاليتهاي اقتصادي، خود رقيب بزرگي براي بخش خصوصي ميباشد پس هيچ رقيبي نميتواند رهبر و راهگشاي رقيب باشد پس دور دولت را در اين زمينه بايد خط كشيد.

عليپور افزود: غالب نهادها و تشكلها غير دولتي نيز اين مأموريت را بخوبي انجام نداده و عملكردشان موجب سلب اعتماد بخش خصوصي از آنان شده است كه خود جاي تأمل و بازنگري مجدد دارد. همه ادعا دارند كه كارهاي فراواني در جهت رفع مشكلات فعالان اقتصادي انجام داده اند اما در عمل چيزي بچشم نميخورد. شكي نيست كه ايجاد يك بخش خصوصي قوي ميتواند به بهبود وضعيت رقابت در بازار كمك كند، بعلاوه ورود سرمايه هاي بخش خصوصي اثر بسيار مهمي بر شكوفايي اقتصاد خواهد گذاشت. اما متأسفانه با انفعال نسبي اين بخش روبرو هستيم. قطعاً نقش ضعيف اين بخش در اقتصاد و فقدان نهادهاي مدني و صنفي مؤثر و قدرتمند جهت تأمين منافع بخش خصوصي و رفع موانع كسب و كار در بروز اين انفعال بي تاثير نيست.

به گفته وي، همين روند موجب شده است تا بخش خصوصي به شير بي يال و دمي مبدل شود كه فقط نام شير را يدك ميكشد اما دريغ از اينكه شيري پلاستيكي است كه داخل آنرا با باد پر كرده اند و با فرو رفتن سوزني بر بدنش، باد آن خالي ميشود. مع الوصف خصوصي سازي در معناي محدود خود عبارت است از واگذاري شركتهاي دولتي و عمومي به بخش خصوصي و يا شريك كردن آنها در اين دارايي ها. درصورتيكه اين اقدام بايد زمينه ساز ثروتمند شدن شهروندان ايراني وفراهم كننده شرايطي براي بخش خصوصي واقعي در فضايي سالم، رقابتي و پرسود در عرصه اقتصاد جهاني باشد.آيا چنين اراده اي در دولت وجود دارد كه باوجود تلاش براي كوچك كردن تصديگري خود در اقتصاد، بخش خصوصي را كه خود مانع رشد آن شده است را بعنوان جايگزين و بازيگر اول در عرصه اقتصادي، حمايت و تقويت كند؟

رئيس مركز تجارت جهاني ايران در خاتمه با تأكيد بر فرمايشات اخير رهبر معظم انقلاب و10 توصيه مهم اقتصادي به دولت در جهت حركت بسمت اقتصاد مقاومتي گفت: اجراي موارد تذكر داده شده معظم اله به دولت محترم از جمله:(1- حل مشكلات معيشتي مردم با تلاش جدي براي كاهش تورم و كنترل نقدينگي و هدايت آن به سمت توليد2- توانمندسازي بخش خصوصي3- دنبال كردن اجراي اصل 44 با دقت و وسواس هرچه تمام تر4- حفظ روحيه تلاش و پركاري در دولتمردان5- استفاده از همه ظرفيت‌هاي بخش دولتي و غير دولتي6- مبارزه با مفاسد اقتصادي براي افزايش سرمايه گذاري7- حمايت از توليد ملي با تاكيد ويژه بر رسيدگي به مشكلات كارخانه‌ها و ‌فعال سازي واحدهاي متوسط و كوچك با مديريت منابع ارزي8- مبارزه با اسراف و حفظ روحيه صرفه جويي با تاكيد بر ممنوعيت مصرف كالاهاي خارجي در دستگاه‌هاي دولتي9- اهتمام ويژه دولت براي تحقق وعده‌هاي داده شده10- و در نهايت توجه به شركتهاي متكي به اقتصاد دانش بنيان و حل مشكلات آنها) در جهت بازگشت اعتماد بخش خصوصي بسيار مهم بوده و ميتواند زمينه ساز حضور فعالان اقتصادي ايران در عرصه جهاني آنهم در اوج تحريمها شود.

وي گفت: البته يكي از موانعي كه دست فعالان اقتصادي را جهت حضور در بازارهاي جهاني بسته است ممنوع الخروج بودن جمع كثيري از اين عزيزان ميباشد كه غالباً بدليل بدهيهاي مالي حق خروج از كشور را ندارند كه تجربه ثابت كرده است ابزار ممنوع الخروج كردن و بستن دست و پاي فعالان خصوصي هيچگاه مشكل گشا نبوده و نخواهد بود، از همين رو از دولت محترم تقاضا دارم دستور فرمايند تا تدبيري در جهت رفع اين مشكل نيز انديشده شود.

منبع: خبرگزاري فارس

در حالي كه رهبر معظم انقلاب سال جاري را به عنوان «توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني» نامگذاري كرده اند، متاسفانه شركت پتروشيمي با عدم عرضه برخي محصولات خود به توليد كنندگان داخلي عملا برخي از اين شركت ها را با تعطيلي مواجه كرده است.

دنياي اقتصاد نوشت: روز گذشته و در رينگ پتروشيمي سودكاستيك براي دومين هفته متوالي عرضه نشد. عدم عرضه اين كالا طي دو هفته اخير نرخ آن را 100 تومان در بازار داخل افزايش داده است. به طوري كه بار تحويلي آن به مرز 430 تومان رسيده است، حال آنكه پيش از اين دو هفته نرخ آن 330 تومان در هر كيلو بود.

گفته مي‌شود حادثه آتش سوزي در پتروشيمي بندرامام و همچنين شروع صادرات پتروشيمي اروند از دلايل عدم عرضه اين كالا در بورس است. علاوه بر اين برخي از فعالان بازار نيز از مشكلات فني در مجتمع اروند خبر مي‌دهند. 
 
البته در اين روز برخي از محصولات مانند كربنات سديم سبك و سنگين و اسيد نيتريك وارد زمان مچينگ شدند. اما با توجه به اينكه از هفته گذشته تاكنون تنها خريداراني قادر هستند در زمان مچينگ اقدام به خريد كالا كنند كه داراي پروانه بهره برداري بوده و در سايت بهين ياب نيز ثبت نام آنها پذيرفته شده باشد، تناژ پاييني از اين كالاها معامله شدند. به عقيده فعالان بازار، اين محدوديت‌ها تنها بازار را با افزايش قيمت روبه‌رو كرده و در اين روز نيز اين سه كالا كه وارد زمان مچينگ شدند، 15 تا 20 تومان در هر كيلو افزايش قيمت را در بازار داخل تجربه كردند. حال آنكه بيشتر معامله‌گران معتقدند؛ اگر كالايي وارد زمان مچينگ شود، خريداران با هر شرايطي بايد قادر به خريد آن كالاها باشند.
 
گفتني است برخي از توليد كندگان اعلام كرده اند كه پتروشيمي محصول خود را فروخته است اما در تحويل محصول به توليدكنندگان امتناع مي كند. 
 
منبع: رجانيوز
مشكل اقتصاد ايران قدرت پايين جذب منابع است/ 70درصد اقتصاد خارج از دست مردم

خبرگزاري فارس: رئيس اتاق بازرگاني تهران ضمن تبيين فرمايشات مقام معظم رهبري در ديدار هيات دولت اظهار داشت: يكي از مشكلات عمده كشور حداقل بودن قدرت جذب اقتصادي است كه بايد به صورت پروژه ملي مورد توجه همه بخش‌ها قرار گيرد.

 

يحيي آل اسحاق در گفت‌وگوي تفصيلي با خبرنگار اقتصادي فارس در خصوص فرمايشات مقام معظم رهبري در جلسه اخير با دولتمردان اظهار داشت: در جلسه‌اي كه مقام معظم رهبري به مناسب هفته دولت با كابينه داشتند ضمن تشكر از اقدامات دولت تاكيد فرواني بر انسجام، وحدت و هماهنگي بين همه اركان دولت داشتند و فرمودند بايد نقاط ضعف به طور جدي مورد ملاحظه قرار گيرد.

وي با بيان اينكه بيش از نيمي از توصيه‌هاي رهبري درباره مسائل اقتصادي بود، گفت: حضرت آقا به 17، 18 مورد اقتصادي اشاره كردند كه مي‌توان از آن جمله به تعريف اقتصاد مقاومتي با نگاه سلبي و ايجابي، اهتمام به مشكل معيشتي مردم، استفاده از بخش‌هاي دولتي و غيردولتي در خارج از مجموعه دولت، حمايت از توليد ملي، حمايت از صنايع كوچك و متوسط، تمركز بر كارهاي اساسي و كلان اقتصاد، ضرورت مديريت نقدينگي در كشور، توجه به مسائل ارزي، توانمند كردن بخش خصوصي، پيگيري اصل 44، بررسي مشكلات واحدهاي توليدي، ضرورت انسجام ملي، مبارزه با فساد اقتصادي، مبارزه با اسراف اقتصادي، استفاده واحدهاي دولتي از كالاهاي توليد داخل و تقويت شركت‌هاي دانش بنيان اشاره كرد.

رئيس اتاق بازرگاني تهران گفت: اگر دولت بتواند تهديدات خارجي را پيش‌بيني و براي آن برنامه‌ريزي بكند اقتدار دولت بيشتر مي‌شود.

وي افزود: تعريف اقتصاد مقاومتي از جنبه سلبي و ايجابي آن از نكات بسيار مهم فرمايشات رهبري بود بطوريكه دشمن حوزه اقتصاد را به عنوان عاملي براي تهديد جمهوري اسلامي ايران انتخاب كرده است و هژمون نظام سلطه در حوزه اقتصاد ديده شده است آنچه امروز به عنوان يك حوزه جديد مورد استفاده قرار مي‌گيرد استفاده از حوزه اقتصادي در همه بخش‌ها است. لذا بحث اقتصاد مقاومتي كه حضرت آقا مطرح كرده‌اند به عنوان يك بحث ميان‌رشته‌اي بين رشته مطالعات اقتصادي و مطالعات دفاعي نيازمند تحقيق و بررسي است.

آل اسحاق گفت: يكي ديگر از مواردي كه دشمن بر روي آن تأكيد مي‌كند بحث معيشت مردم و قرار دادن مردم در مقابل حكومت است بطوريكه دشمن با محدود كردن و منجمد كردن منابع اقتصادي فشار را بر مردم و واحدهاي توليدي مي‌آوردند تا در مقابل حاكميت بايستند بنابراين در بحث اقتصاد مقاومتي توجه به اين نكته بسيار مهم است كه نظام سلطه بحث تهديد اقتصادي را انتخاب كرده است .

به گفته وي، در بررسي موضوع يك شاخه اين است كه چگونه بايد با اين تهديد مقابله كنيم و بحث ديگر شناسايي سناريوهاي دشمن و نقاط آسيب و ضعف و قوت اقتصاد است يعني ما بايد آفند دشمن را شناسايي و پدافند مناسب براي آن انتخاب كنيم يعني بايد شناخت مناسبي از خودمان داشته باشيم و براي تهديدات دشمن برنامه‌ريزي مناسب وجود داشته باشد لذا لازم است تا متخصصين دفاعي و اقتصادي كشور در يك كار مشترك برنامه‌ريزي و مطالعه در اين باره را داشته باشند بايد چگونگي مقابله و دفاع اقتصاد در مقابل نظام سلطه مشخص شود چگونگي نقل و انتقال ارز، چگونگي حمل و نقل بين‌الملل، چگونگي استفاده از كلان اقتصاد و چگونگي ارتقا سطح معيشت مردم كه به عنوان نقطه هدف دشمن انتخاب شده است.

وي با تاكيد بر اينكه بحث اقتصاد مقاومتي يكي از بحث‌هاي جديدي است كه در هم آميختگي بين علم اقتصاد و علوم دفاعي را در بر دارد گفت: امروز در دنيا به اين بحث توجه ويژه‌اي مي‌شود كه مي‌توان به جنگ ارزي بين چين و آمريكا و جنگ ارزي بين آمريكا و اروپا اشاره كرد.

آل اسحاق گفت: در بخش ايجابي اقتصاد مقاومتي بايد توجه داشته باشيم كه ما اهدافي را براي اقتصاد خودمان در نظر گرفته‌ايم شاخص‌هايي وجود دارد كه بايد به آنها برسيم اگر به رشد 8 درصدي در اقتصاد نرسيم نمي‌توانيم به اول شدن در منطقه نايل شويم اقتصاد ما بايد دانش محور و همراه با فناوري‌هاي نوين باشد در بحث ايجابي بايد چگونگي بحث بازدارندگي از رشد و پيشرفت كشور مورد مطالعه قرار گيرد. حضرت آقا در چگونگي مقابله با تهديدات دشمن به شناخت دقيق سناريوهاي دشمن و طراحي مناسب براي جلوگيري از تهديدها و پيشرفت‌هاي اقتصادي كشور اشاره كردند.

آل اسحاق با اشاره به بحث معيشت مردم گفت: يكي از اهداف دشمن اين است كه مردم را در مقابل حكومت قرار دهند معيشت مردم براي مردم حساسيت ويژه‌اي دارد در واقع دشمن از طريق منابع معيشتي مثل واردات و همچنين از طريق افزايش نقدينگي و تورم و كاهش قدرت خريد مردم وارد شده است لذا براي مقابله با چنين اهدافي كه وجود دارد بايد همدلي بين همه اركان كشور يعني بين وزارتخانه‌هاي دولتي، بين توليد‌كنندگان و حتي بين مصرف‌كنندگان وجود داشته باشد و بايد تدابير لازم در خصوص ذخيره‌سازي، توليد داخلي، واردات به موقع، ساماندهي نظام توزيع، توجيه مردم در اسراف صورت گيرد.

رئيس اتاق تهران افزود: همچنين رسانه‌ها هم همانطور كه در رهنمودهاي رهبري به آن اشاره شده بود بايد از ايجاد فضاي نااميدي و بزرگنمايي اجتناب كنند و واقع‌گرايي را پيش گيرند و واقعيت‌هاي جامعه را در گزارش‌هاي محرمانه به مسئولين انتقال دهند. در بحث تأمين معيشت مردم هيچ كمبودي وجود ندارد بطوريكه دولت منابع 24 ميليارد دلاري را براي تأمين مواد اوليه و مايحتاج مردم در نظر گرفته است پس حتي به لحاظ ارزي هم مشكلي وجود ندارد و فقط بايد تدبير و هماهنگي وجود داشته باشد.

آل‌اسحاق گفت: مقام معظم رهبري تأكيد كردند تا در يك سال آخر دولت دهم دولت به دنبال كارهاي اساسي و كلان كشور باشند اگر اولويت‌هاي اساسي و كلان كشور به دست فراموشي سپرده شود لطمات جبران ناپذيري به اقتصاد وارد خواهد شد كه آثار آن در چند سال آينده مشخص مي‌شود.

رئيس اتاق بازرگاني تهران گفت: توانمند كردن بخش خصوصي از اركان اقتصاد مقاومتي است و در اجراي اصل 44 بايد دقت و وسواس وجود داشته باشد.

وي افزود: حضرت آقا مشكلات واحدهاي توليدي را نقدينگي، بدهي، تأمين مواد اوليه، بازار، بروكراسي و مشكلات توزيع اشاره كردند و به واحدهاي كوچك و متوسط توجه ويژه‌اي داشتند چرا كه بيشتر واحدهاي توليدي ما به لحاظ تعداد واحدها كوچك هستند كه كمتر از 50 نفر در آن اشتغال دارند امروز واحدهاي كوچك ما نيازمند توجه جدي به آنها است.

وي افزود: به لحاظ ارزي و منابع مالي هيچگونه مشكلي در كشور وجود ندارد چرا كه به تعبير سازمان‌هاي بين‌المللي منابع ارزي كشور بالغ بر 100 ميليارد دلار و به تعبير منابع داخلي بالغ بر 150 ميليارد دلار است اما واقعيتي كه وجود دارد اين است كه قدرت مانور در منابع ارزي كشور كاهش پيدا كرده است والا از نظر منابع هيچ مشكلي نداريم و در اين شرايط است كه بايد در نوسانات قيمت نفت مديريت و برنامه‌ريزي مناسب صورت گيرد مديريت شناور ارز يك بحث ضروري در مديريت ارزي است و بايد فارغ از جريانات سياسي به آن توجه كرد.

آل اسحاق با اشاره به ترويج فرهنگ مبارزه با اسراف اظهار داشت دولت بايد راهكاري را داشته باشد تا در همه بخش‌ها استفاده از توليدات داخلي اولويت داشته باشد در اين زمينه دولت بايد پيشقدم شود و در اين باره همه مردم و همه اركان كشور توجه داشته باشند كه در ازاي هر خريد خارجي يك بيكاري در كشور ايجاد مي‌شود و توليد‌كنندگان هم بايد توجه كنند كه كيفيت محصولات به حدي باشد تا مصرف كنندگان قدرت انتخاب داشته باشند.

رئيس اتاق بازرگاني تهران اظهار داشت: يكي از تأكيدات بسيار مهم حضرت آقا مربوط به تقويت شركت‌هاي دانش‌بنيان و دانش‌محور بود چرا كه اين شركت‌ها آتيه اقتصاد را رقم مي‌زنند كه عدم توجه به اين شركت‌ها باعث عقب‌افتادگي تاريخي در اقتصاد مي‌شود. اگر اين شركت‌ها تقويت نشوند شاهد آن خواهيم بود كه كشورهاي غربي تكنولوژي‌هاي قديمي خود را به ما بفروشند لذا بايد اقتصاد ما دانش محور، متصل به IT، سايبر و متاثر از فناوري‌هاي نوين باشد.

رئيس اتاق بازرگاني تهران گفت: يكي از نكاتي كه مقام معظم رهبري به آن اشاره كردند بررسي دقيق نقاط ضعف اقتصاد است كه يكي از مهمترين موارد آن اين است كه اقتصاد ما ظرفيت جذب اقتصادي كمي دارد يعني عدم توانايي جذب منابع در همه اركان اقتصاد قابل ملاحظه است.

وي افزود: در چند سال گذشته سرمايه‌گذاري فراواني صورت گرفته است تا توان نيروي انساني ارتقا پيدا كند حتي در توسعه نيروي انساني مقام اول را در منطقه كسب كرده‌ايم و متجاوز از 5 ميليون فارغ‌التحصيل دانشگاهي تربيت كرده‌ايم اما اين رويكرد ما نتيجه بهينه نداشته است و حتي مشكلاتي نظير بيكاري فارغ‌التحصيلان و حتي مهاجرت نخبگان را در بر داشته است.

آل اسحاق گفت: در چند سال اخير بالغ بر 500 ميليارد دلار به اقتصاد تزريق شده است اما چون متناسب با ظرفيت جذب نبوده است متأسفانه دلارها به ريال تبديل شده است و نقدينگي 60 هزار ميلياردي تبديل به نقدينگي 350 هزار ميلياردي شده است و تورم را در كشور افزايش داده است.

وي افزود: سياست‌هاي كلان كشور واردات كشور را جهت داده است بطوريكه 60 تا 70 درصد واردات كشور كالاهاي واسطه‌اي و سرمايه‌اي است و حجم عظيمي از ماشين‌آلات وارد كشور شده است اما شاهد توليد قابل توجهي در كشور نيستيم.

ال‌اسحاق گفت: ما دومين ذخاير نفت و گاز را در دنيا داريم و از زمان دارسي تاكنون فعاليت‌هاي نفتي انجام مي‌دهيم و سالانه 50 ميليارد دلار فرصت سرمايه‌گذاري در كشور وجود دارد اما نتوانسته‌ايم از اين فرصت سرمايه‌اي به درستي استفاده كنيم و همواره محتاج شركت‌هاي نفتي مثل شل بوده‌ايم چرا چون كشور ما ظرفيت جذب ندارد. كشور چين در 10 سال گذشته وارد صنعت نفت شده است اما در بسياري از صنايع نفتي جلوتر از ما است و ما از زمان دارسي تاكنون نتوانسته‌ايم مشكلات خودمان را حل كنيم.

آل‌اسحاق گفت: هر ايراني كه در سفره نشسته است 100 از سفره برداشته و 30 به سفره برگردانده است يعني 70 درصد جاي خالي اقتصاد را با درآمدهاي نفتي پر كرده‌ايم و در آن 30 درصد هم به جاي آنكه مردم توليد كننده باشند بيشتر در بخش خدمات هستند و كارمند امور اداري هستند و در نفس توليد ظرفيت جذب حداقلي داريم.

وي افزود: اقتصاد ما نتوانسته است جذبي داشته باشد كه باعث افزايش ارزش افزوده شود ظرفيت خالي در اقتصاد يعني عقب‌افتادگي اقتصادي در حاليكه در حوزه ژئوپليتيك در حوزه جغرافياي سياسي و فرهنگي ما بالاترين قدرت را در منطقه داريم و هاب منطقه هستيم با 15 كشور همسايه‌ايم اما از اين نقطه قوت استفاده نمي‌كنيم جمهوري اسلامي ايران دروازه طلايي شرق و غرب و جنوب و شمال است و در اصطلاح اقتصادي و نظامي به ايران هارتلند كره زمين گفته مي‌شود يعني اگر خاورميانه مركز رشد اقتصادي جهان باشد ايران در هارتلند كره زمين قرار دارد اما حتي در هارتلند كره زمين بودن به جاي آنكه نقطه قوت ما باشد تبديل به تهديد شده است.

رئيس اتاق بازرگاني تهران گفت: امروز عراق به منطقه‌اي تبديل شده است كه تا 20 سال ديگر مي‌توان در آن سرمايه‌گذاري كرد به لحاظ منابع نفتي، به لحاظ بازاربه لحاظ ساخت نيروگاه‌ها و در همه بخش‌ها قابليت كار و سرمايه‌گذاري دارد و همه رقباي ما از اين فرصت استفاده مي‌كنند اما نمي‌توانيم از اين فرصت عظيم براي سرمايه‌گذاري استفاده كنيم اينها نمونه‌هايي است كه عليرغم پتانسيل‌ها و بالقوه‌هايي كه وجود دارد و عليرغم اميد‌ها و آرزوهايي كه داريم اما ظرفيت جذب اقتصادي اجازه نمي‌دهد تا در آن شركت كنيم.

به گفته وي، جمعيت 70 ميليوني ايران حداقل حضور را در اقتصاد خودشان دارند بالغ بر 70 درصد اقتصاد كشور در دست مردم و ابتكار آن‌ها و خلاقيت آنها و ريسك‌پذيري آنها نيست تنها 20 تا 30 درصد اقتصاد ما مردمي و آن هم بيشتر در بخش خدمات اقتصادي است لذا توانمند كردن بخش خصوصي فقط مربوط به مسائل مالي نيست بايد در همه بخش‌ها بخش خصوصي توانمند شود مردم بايد موتور محركه اقتصاد باشند عليرغم منابع عظيمي كه وجود دارد قدرت اقتصادي ما قدرت كار نيست.

وي افزود: 400 ميليارد دلار توليد ناخالص داخلي ناشي از فروش منابع است نه متأثر از كار مردمي در حاليكه توليد ناخالص داخلي كره و مالزي بر اساس ارزش افزوده كار است 60 درصد از توليد ناخالص داخلي ما مربوط به فروش منابع است و متأثر از ارزش افزوده كار نيست و در واقع ظرفيت كم جذب كم اقتصادي ما علت‌العلل تمام اين عقب‌افتادگي‌هاست.

آل‌اسحاق گفت: بايد ظرفيت اقتصادي كشور به گونه‌اي باشد تا توان جذب داشته باشد و به همين دليل است كه حضرت آقا در فرمايشات روز گذشته خود اعلام كردند كه بايد مشكلات اقتصادي ريشه‌يابي شود در ريشه‌يابي مشكلات از دو بعد مي‌توان بررسي كرد يكي مسائل خارجي و ديگري مسائل داخلي. مسائل خارجي مربوط به سلطه خارجي‌ها در همه حوزه‌هاي اقتصادي و پيگيري اهداف خودشان بوده است و هيچ‌گاه اجازه نداده‌اند اقتصاد ما رشد داشته باشد و حتي در حوزه نفتي ما را سوخت‌ رسان عالم كرده‌اند و حتي اجازه نداده‌اند كه در معادن و كشاورزي هم پيشرفت بكنيم و امروز هم تهديدات جدي را شروع كرده‌اند اما بايد توجه داشته باشيم كه بعضي از مسائل خارجي تهديد است و بعضي ديگر مربوط به تدابير داخلي است يعني در مسائل خارجي ما كمترين تدابير داخلي را داشتيم و حداقل تدابير متناسب با دنيا را اخذ كرده‌ايم و حتي سازماندهي تدبير مناسب هم وجود نداشته است يعني وزارت امور خارجه در تصميم‌گيري‌ها رويكرد مناسب نداشته است.

رئيس اتاق بازرگاني گفت: در مسائل داخلي كار پيچيده‌تر و عميق‌تر است كه در يك بعد مي‌توان به خصوصيات فردي و جامعه‌شناسايي ايرانيان اشاره كرد بطوريكه در يك پژوهش دانشگاهي 33 مورد خصوصيات فردي ايراني‌ها در مورد باورها، رفتارها و عادات آنها مورد توجه قرار گرفته‌است كه يكي از آنها اين است كه هنوز اقتصاد در محيط فردي و خانواده‌هاي ايراني جزء اولويت‌هاي اول نيست ذهنيت ايراني ذهنيت مناسب اقتصادي نيست ايراني‌ها در تصميم‌گيري‌هاشان هزينه فايده نمي‌كنند و بيشتر حوزه‌هاي ديگر مطرح بوده است. ايراني‌ها بيشتر به من خودشان فكر كرده‌اند نه به من و جامعه.

رئيس اتاق بازرگاني تهران گفت: در نظام تصميم‌گيري و نظام حكوتي ما اقتصاد فدايي حوزه سياسي بوده است تدابير اقتصادي ما متناسب با اقتصاد كشور نبوده است ما هميشه كوتاه مدت فكر كرده‌ايم و برنامه‌ريزي‌هاي كشور تابع درآمدهاي نفتي بوده است اقتصاد ما حاصل از كار مردم نبوده است.

وي افزود: اقتصاد ما قدرت جذب كاري ندارد و ما نفت را مي‌فروشيم تا به كالا و غذا تبديل كنيم. مشكل ديگر ما حوزه سياست بوده است اقتصاد هيچگاه محور اصلي تصميم‌گيري‌ها قرار نگرفته است در حاليكه بايد توجه داشته باشيم اين اقتدار اقتصادي است كه مي‌تواند اقتدار سياسي ايجاد كند اگر قرار است در حوزه سياست مقتدر باشيم بايد اقتصاد قوي داشته باشيم سياسيون ما بايد شم اقتصادي داشته باشند.

رئيس اتاق بازرگاني تهران گفت: در خصوص مباحث مديريتي اگرچه ايراني‌ها ضريب هوشي بالايي دارند و سابقه سه هزار ساله مديريتي در ايران وجود دارد و ما تازه به دوران رسيده نيستيم اما متأسفانه در 300 سال اخير يعني در دوره قاجار به اين طرف نظاماتي در حاكميت كشور اتفاق افتاده است و ما دچار غربزدگي و وادادگي شده‌ايم و حتي از غرب هم توليد و صنعت را نگرفته‌ايم بلكه به دنبال چيزهاي ديگر بوده‌ايم و مديريت ما منفعل و واداده شده است هر چند بعد از انقلاب تكيه بر توانمندي‌ها تا حدي جبران شده است.

وي با اشاره به اهميت دانش‌محور بودن اقتصاد گفت: امروز دانش‌محور بودن در اقتصاد اصل است و چگونگي روابط اقتصادي در حوزه جهاني و منطقه‌اي مهم است اقتصاد امروز دنيا به همديگر وصل است و در اين شرايط است كه ما بايد يكي از اين سه راه را انتخاب كنيم هضم در اقتصاد جهاني، حذف از اقتصاد جهاني و تعامل با اقتصاد جهاني هضم كه ممكن نيست چون اگر ممكن بود كه انقلابي رخ نمي‌داد، حذف هم ممكن نيست و ما نمي‌توانيم ديوار بلند دور خودمان بكشيم مگر بدون بازارهاي جهاني بدون حمل و نقل بين‌المللي رشد اقتصادي امكان‌پذير است؟ پس ما چاره‌اي جز تعامل اقتصادي با دنيا با حفظ عزت و منافع ملي نداريم اگر مي‌خواهيم الگو باشيم بايد توجه به عمده اقتصاد داشته باشيم.

آل اسحاق تاكيد كرد:  ما در منابع ذاتي اقتصاد بالاتر از متوسط جهاني هستيم و منابع ما قابل قياس با كره و مالزي و تركيه نيست بايد قدرت ظرفيت جذب اقتصادي را بالا ببريم ظرفيت جذب اقتصادي يكي از چالش‌هاي تاريخي اقتصاد كشور است ما نيازمند كار مطالعاتي در اين زمينه هستيم بايد متخصصين علوم مختلف اقتصادي، سياسي، فرهنگي و اجتماعي اين بحث را ارتقا دهند و راهگشاي ارتقا كشور باشند و به همين دليل است كه حضرت آقا بررسي نقاط ضعف كشور را مورد تأكيد قرار مي‌دهند.

وي در پايان گفت:  لازم است تا بحث ظرفيت جذب اقتصادي به عنوان يك پروژه ملي بين تمام اركان نظام تعريف و مورد بررسي قرار گيرد و در اين ميان اتاق بازرگاني تهران كه امكانات مناسبي هم دارد پيشقدم مي‌شود و از همه پيشنهادها استقبال مي‌كند لذا از همه دست‌اندركاران و نخبگان تقاضا داريم تا به اين پروژه توجه كنند.

منبع: خبرگزاري فارس

جذب سرمايه 30ميليارد دلاري به صنعت نفت در سال 90 عليرغم تحريم‌ها

خبرگزاري فارس: معاون برنامه ريزي و نظارت بر منابع هيدروكربوري وزير نفت از سرمايه گذاري 30 ميليارد دلاري در صنعت نفت طي سال گذشته خبر داد و گفت: لايحه سرمايه گذاري 25 درصد درآمد نفتي در صنعت نفت مراحل آخر تدوين را طي مي كند.

 

محسن خجسته مهر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس با اشاره به وضعيت سرمايه گذاري در صنعت نفت در يك سال گذشته گفت: صنعت نفت در سال گذشته نيز با تحريم هاي جدي مواجه بود كه مشكلات سرمايه گذاري خارجي را افزايش داد.

معاون برنامه ريزي و نظارت بر منابع هيدرو كربوري وزير نفت ادامه داد: علي رغم وجود اين مشكلات در سال گذشته توانستيم حدود 30 ميليارد دلار جذب سرمايه براي صنعت نفت داشته باشيم.

وي در ادامه با اشاره به حجم سرمايه گذاري در صنعت نفت طي 6 ماه گذشته تصريح كرد: طي سال جاري بايد 50 ميليارد دلار سرمايه گذاري در صنعت نفت انجام دهيم تا بتوانيم به اهداف برنامه پنجم دست يابيم زيرا در طول برنامه موظف به سرمايه گذاري 250 ميليارد دلاري هستيم.

خجسته مهر خاطرنشان كرد: هم اكنون هيچ آمار دقيق و مشخصي از حجم سرمايه گذاري در نيمه اول سال جاري نداريم اما به نظر مي رسد روند جذب سرمايه نسبت به سال گذشته بهتر باشد.

معاون وزير نفت خاطرنشان كرد: همانطور كه مي دانيد يك لايحه براي جذب سرمايه در صنعت نفت در حال تدوين است كه در صورت موافقت مجلس مي تواند 25 درصد از درآمد حاصل از فروش نفت در صنعت نفت سرمايه گذاري شود.

وي اظهار كرد: هم اكنون نحوه سرمايه گذاري و جزئيات اين لايحه در حال تدوين است كه به نظر مي رسد هر چه زودتر با موافقت دولت و كميسيون انرژي به صحن علني مجلس براي تصويب خواهد رفت

منبع: خبرگزاري فارس

مديران شركت هاي خصوصي توليدكننده فولاد در ديدار با معاون وزير صنعت ضمن تاكيد بر ايجاد توافق براي متعادل شدن بازار فولاد خاطر نشان كردند كه براي ناكامي تحريم ها ‌، خود را كنار دولت مي بينند.

 

به گزارش فارس به نقل از روابط عمومي سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران ، مديران شركت هاي خصوصي توليدكننده فولاد كه در دومين جلسه مشترك، ميزبان رييس هيات عامل اين سازمان بودند درعين حال اظهار داشتند ؛ ‌خواهان به كار گيري روش هايي براي ايجاد تعادل قيمت ها محصولات فولادي هستند.

در اين ديدار رييس هيات عامل اين سازمان به برنامه هاي تنظيم بازار و نيز واگذاري طرح هاي استاني فولاد اشاره كرد و گفت: ‌شرايط براي واگذاري طرح هاي استاني فولاد به بخش خصوصي آماده است.

فريدون احمدي تشكيل كنسرسيوم براي در اختيار گرفتن طرح هاي استاني را پيشنهاد داد و افزود: با حضور شركت هاي خصوصي در اين پروژه ها ،‌ بخشي از نياز مالي آن ها نيز با استفاده از منابع صندوق توسعه ملي پوشش داده خواهد شد.

معاون وزير صنعت معدن و تجارت همچنين خواهان همكاري و همفكري بخش خصوصي براي تنظيم بازار فولاد شد.

در همين حال احمد خوروش مدير عامل فولاد كوير نيز با برشمردن توانايي هاي بخش خصوصي گفت: اكنون بخش خصوصي خود را در كنار دولت مي بيند تا كشورمان از چالش هاي ناشي از تحريم عبور كند.

مدير عامل شركت فولاد بافق نيز با بيان اينكه خواهان ايجاد آرامش در بازار هستيم تاكيد كرد: در شرايط حاضر تمامي توليدكنندگان آماده همكاري با دولت براي تنظيم بازار هستند.

محسن ابويي مهريزي با اشاره به اينكه بخش خصوصي از افزايش بي ضابطه قيمت واهمه دارد و آن را به زيان توليد مي داند تصريح كرد: همفكري دولت و بخش خصوصي آرامش را براي مصرف كنندگان در پي خواهد داشت .وي خاطر نشان كرد: با ادامه چنين جلساتي مي توان گفت كه نظر بخش خصوصي نيز در تصميم گيري هاي بازار فولاد موثر است.

همچنين عرفانيان رييس هيات مديره فولاد غرب آسيا،‌ با واگذاري مسووليت به بخش خصوصي ،‌ بازار در شرايط مناسب تري به تعادل مي رسد به دليل اينكه در آن وضعيت توليدكنندگان نيز خود را در برابر بازار مسوول مي دانند.

جهانبخش شكري مديرعامل جهان فولاد غرب نيز همراه با تعدادي از مديران شركت هاي توليدكننده فولاد پيشنهاد كرد كه بخشي از ظرفيت توليد كارخانه هاي بزرگ فولادي را به توليد بيلت اختصاص و بدين ترتيب نياز فعلي به اين نوع شمش را پوشش دهند.

از سوي ديگر حاج شفيعي مدير عامل فولاد ويان از علاقمندي بخش خصوصي براي در اختيار گرفتن طرح هاي استاني فولاد سخن گفت و اظهار داشت: اعطاي تسهيلات از سوي دولت ‌،مسير اجراي اين پروژه ها را هموارتر مي كند.

منبع: خبرگزاري فارس

يك توليد كننده بزرگ در صنايع بسته‌بندي و چاپ دو دليل مشكل برخي توليدكنندگان براي بسته‌بندي مناسب محصولات خود و عرضه در بازارهاي جهاني را مطرح كرد.

 

به گزارش خبرنگار اقتصادي فارس در نشست خبري كه با حضور جان ويليام نيتينگ مديركل مجمع كسب و كار اتحاديه اروپا و محمدعلي مديرعامل شركت مجتمع بسته‌بندي و چاپ ايحا‌گستر شمال به مناسبت دريافت جايزه جهاني كيفيت محصول و مديريت برگزار شد؛ حقي در پاسخ به خبرنگار فارس كه پرسيد چرا با وجود تكنولوژي بسته‌بندي روز دنيا در كشور محصولاتي چون زعفران از فقدان بسته‌بندي مناسب براي صادرات مي‌نالند، گفت: ما در طراحي و بسته‌بندي گلوگاه‌هايي داريم. گاهي براي يك بسته‌بندي نياز به طراحي و قالب‌هايي است كه هزينه آن به اندازه و يا حتي بيشتر از هزينه توليد است و اگر مشتري چنين هزينه‌هايي را نپذيرد، ما نمي‌توانيم كار را انجام دهيم.

وي همچنين از عدم انصاف برخي مشتريان ايراني سفارش كار  سخن گفت كه بعضا حاضرند بسته‌بندي مورد نياز كالاهايشان را از تركيه با قيمت بالاتر وارد كنند،اما ان قيمت را براي توليد به توليد كننده داخلي نپردازند.

حقي در اين نشست خبري يادآور شد: كارخانجات ايحاگستر شمال با 180 ميليارد تومان سرمايه و در مساحت 25 هزار متر مربع راه‌اندازي شده است، هم‌اكنون 160 اشتغال مستقيم دارد كه با اجراي طرح‌هاي توسعه كارخانجات اشتغال شركت به 245 نفر افزايش خواهد يافت.

جان نتينگ نيز در اين نشست خبري در پاسخ به اينكه ملاكهاي مجمع كسب و كار اروپا براي اعطاي جايزه خود به شركت‌ها چيست، تصريح كرد: خوشحال مي‌شوم درباره ملاك‌ها از دو جنبه پاسخ دهم ولي مهم وضعيتي است كه دريافت اين جايزه براي آينده شركت و محصول به وجود خواهد آورد.

وي درباره ماهيت و اهداف مجمع كسب و كار اروپا توضيح داد، مجمع از 12 سال پيش راه‌اندازي و هدف آن همكاري شركت‌هاي اروپاي شرقي و غربي با تمركز بر كشورهاي مشترك‌المنافع براي ارتقا سطح كار بود.

وي ادامه داد: در گام بعد تصميم گرفتيم شركت‌هاي موفق را چه در زمينه‌هاي علمي و چه صنعتي پيدا كنيم اما مدت زماني طول نكشيد كه پي برديم تنها تعامل با اين شركت‌ها كافي نيست.

نتينگ افزود: بنابراين ما در كنار سمپوزيوم، اعطاي جايزه را در راستاي به رسميت شناخته شدن شركت‌هاي برتر تعريف كرديم.

وي ادامه داد: در ابتداي كار براي شناسايي بسيار وابسته به واحدهاي تحقيق‌مان بوديم ولي خيلي سريع شهرت مجمع فراتر از اروپا رفت و كم‌كم شركت‌هايي از آفريقا و آسيا داشتيم.

وي ادامه داد: بنابراين وابستگي ما به داده‌هايي كه از اعضايمان مي‌گرفتيم بيشتر شد و ما اطلاعات را از تأمين كنندگان و رقباي شركت‌ها دريافت و نظرات رقبا را جويا مي‌شديم.

نتينگ افزود: در واقع سعي مي‌كرديم مثل هر تحقيق سه ضلع كار را داشته و مثلث را كامل كنيم. بر اين اساس توسط 20 عضو ايحا گستر معرفي شد.

وي گفت: از سوي ايحا گستر درخواست و اطلاعاتي براي دريافت اين جايزه مطرح شد و در حال حاضر كانديداي ديگري در ايران نداريم.

منبع: خبرگزاري فارس

يك اقتصاددان توجه به مزيت نسبي و مطلق اقتصاد، موقعيت ژئوپلتيك ايران، صنايع دانايي محور، فناوري‌هاي نوين، اصلاح بروكراسي اداري، خصوصي سازي و تنوع بخشي محصولات را 7 پله نردبان ترقي اقتصاد مقاومتي دانست.

 

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، علي نقي قائمي نيك دانشجوي دكتري اقتصاد يادداشتي با عنوان اقتصاد مقاومتي براي انتشار در اختيار خبرگزاري قرار داده است كه به شرح زير است:

به واسطه تاكيدات مقام معظم رهبري بر نقش محوري اقتصاد ، امروزه تمامي آحاد جامعه بر اين امر واقف هستند كه بزرگي و اعتلاي جمهوري اسلامي ايران و نقش شكوهمند آن بايد با ارتقاء وضعيت اقتصادي جامعه‌اي كه خود را الگوي بسياري از مردم جهان مي‌داند، همراه باشد. نامگذاري چندين سال متوالي با مفاهيم اقتصادي بيانگر موضوع فوق است.

مفهوم " اقتصاد مقاومتي" كه در فرمايشات اخير ايشان در ماه مبارك رمضان بيان شد، در همين راستا قابل بررسي و تامل است. بر خلاف آنچه ظاهراً از آن برداشت مي شود، مفهوم اقتصاد مقاومتي مانند مفهوم استراتژي "جايگزيني واردات" و اتكا به توليد داخلي به هر قيمت و بستن درهاي كشور به روي كشورهاي خارجي نيست .

چنانكه در بيانات ايشان تصريح شده : " ما بايد اقتصاد مقاومتي واقعي در كشور به وجود بياوريم. امروز كارآفريني معنايش اين است. ... همه مسئولان و دلسوزان كشور خود را موظف بدانند به ايجاد كار، توليد، به كار آفريني، به پر رونق كردن روز افزون اين كارگاه عظيم ". 

از اين ادبيات قطعاً معناي دفاع و حركت از سر استيصال برداشت نمي شود. در دنياي امروز كه قدرت هاي نو ظهور دنيا بانگاه به استراتژي " توسعه صادرات " و نقش آفريني بهينه در بازار بين‌المللي كار حركت مي‌كنند ، قطعا كشوري كه مدعي پيشرو بودن در عرصه منطقه‌اي و جهاني را دارد، بايد به فكر حضور جدي در بازارهاي جهاني و نقش عمده در اين عرصه باشد.

باتوجه به سابقه انقلابي و فرهنگي ايران، صدور انقلاب از ابتدا يكي از مهمترين دغدغه‌هاي رهبران و آحاد ملت بوده است.

معروف است كه بعد از جنگ جهاني دوم شعر آلماني‌ها اين بود كه «هر خودروي بنز در خارج از خاك آلمان مانند سربازي در راه اعتلا و بزرگي اين كشور مبارزه مي‌كند». لذا مقاومت اقتصادي بايد به معناي پايه‌گذاري و ساختن اقتصادي پرتوان و تاثير گذار در منطقه و جهان تعبير شود.

اين اقتصاد بايد استراتژي‌هاي دشمنان و رقبا را به خوبي بشناسد و به جاي مبارزه صرف، به صورتي كاملاً فعال در مواجهه با آنها تلاش كند.

پس هر نسخه‌اي براي اقتصاد كشور ارائه مي شود، بايد در راه اعتلا و نه صرف دفاع و انفعال در برابر قدرت هاي برتر جهاني باشد. براي رسيدن به اقتصاد مقاومتي بايد ساختار فرسوده اقتصاد اصلاح، اولويت‌ها و مزيت‌هاي نسبي و مطلق شناسايي و حركت به سمت اقتصاد بهينه فراهم شود.

در ادبيات ديني ما اگر پيامبر اكرم(ص) امر به استقامت شد، نيز به همين معناست.

در ادبيات فارسي نيز تعابير مختلفي بيانگر اين موضوع است. از آن جمله اين شعر زيبا كه مي‌گويد :" رو قوي شو، چو راحت جهان طلبي/كه در نظام طبيعت ضعيف پامال است".

استفاده از علوم اقتصادي به ويژه اقتصاد كلان و بين الملل مي‌تواند مفيد باشد، ولي بايد توجه داشت اين علوم بايد صرفا به عنوان ابزارهايي براي بهبود و اعتلا مورد توجه قرار گيرند و با استفاده از شرايط خاص كشور از آنها بهره برد.

اگر در غرب توجه  عمده اقتصاد دانان براي مواجهه با ركود يا تورم،  اصلاح طرف تقاضا و افزايش تقاضا براي جبران توليد مازاد است، در كشور ما مشكل عمده طرف عرضه است.

اگر در بسياري از الگوهاي اقتصادي، وجود تورم جهت كاهش بيكاري يا افزايش توليد توصيه مي‌شود: در اين كشور علت عمده بيكاري و يا ورشكسته شدن توليد كنندگان نرخ دو رقمي تورم است.

اگر حضور در تقسيم كار بين‌المللي توصيه مي شود، شرايط سياسي و امنيتي براي كشور ما محدوديت هايي را ايجاد مي كند، لذا بايد توجه داشت كه در چه شرايطي از چه مدل‌هاي اقتصادي بايد بهره برد.

با عنايت به موضوع  فوق به نظر مي رسد، براي مقاوم سازي اقتصاد و قدرت بخشيدن به اقتصاد برخي راهكارها از جمله موارد زير مفيد خواهد بود:

1- توجه به مزيت هاي نسبي و مطلق

يكي از اصول اوليه اقتصاد بين الملل توجه به زمينه‌هايي است كه كشور در آنها داراي مزيت نسبي يا مطلق نسبت به ساير افراد است.

در ابتدا ضمن شناسايي اين مزيت‌ها بايد طي يك اقدام انقلابي حمايت از صنايع ناكارامد و داراي عدم مزيت قطع شده و در عوض از آنچه داراي مزيت هستيم،  حمايت شود.

در نگاه اول به نظر مي‌رسد، كشور در زمينه صنايعي مانند نفت، گاز و پتروشيمي، صنعت ساختمان ، صنعت ترانزيت و معادن داراي مزيت باشد.

2- توجه به موقعيت ژئوپلتيك ايران

ايران داراي موقعيت فوق العاده ژئوپلتيك در منطقه و جهان است. همسايگي اين كشور با كشورهايي كه عمدتا از لحاظ اقتصادي در موقعيت بازسازي كشور خود هستند، فضاي مناسبي را براي استفاده از خدمات فني و مهندسي در اين كشورها فراهم آورده است.

از سوي ديگر با عنايت به قدرت و توانايي ويژه و موقعيت خاص جغرافيايي، ايران مي‌تواند سهم عمده‌اي از ظرفيت مبادلات پولي، كالايي و تجاري و ترانزيتي منطقه را بر عهده گيرد.

اين سهم هم اكنون متاسفانه در اختيار برخي كشورهاي جنوبي يا شمالي قرار گرفته است.

3- استفاده از اقتصاد اطلاعات و صنايع دانايي محور

امروزه در مباحث اقتصاد كلان و خرد مبحثي به نام "اقتصاد اطلاعات" مطرح مي‌شود.

با گسترش روز افزون علم ارتباطات امروزه غول هاي اقتصادي دنيا با كمترين سرمايه‌گذاري توانسته‌اند به سود آورترين شركت‌هاي دنيا تبديل شوند.

سرعت گردش مالي و نيز نوآوري در اين صنعت به گونه‌اي است كه متوسط عمر تكنولوژي را به شدت كاهش داده است.

از سوي ديگر با توجه به رسالت انقلابي اين كشور نياز گسترده به اين صنعت مي‌تواند، به عنوان يكي از بهترين ابزارهاي صدور انديشه‌هاي ناب انقلاب مورد استفاده قرار گيرد.

وجود خيل عظيم تحصيل كردگان جوان در حوزه و دانشگاه و نيز غناي فرهنگي و اطلاعات بالاي جوانان ايراني به همراه توانايي هاي تكنيكي آنها پشتوانه اين حركت عظيم خواهد بود.

4- توجه به فناوري‌هاي نوين

يكي از ابزارهاي اصلي در عقب ماندگي كشورهاي در حال توسعه، عنايت آنها به صنايع ناكارآمد، توليد مواد خام اوليه و صنايع دستي است.

در اقتصاد بين الملل اصطلاح "رابطه مبادله" نشان دهنده نسبت تهاتري ميان كالاهاي توليدي دو كشور كه با هم مبادله مي‌شوند، است.

آمارها نشان مي دهد كه اين رابطه پيوسته به ضرر كشورهاي توليد كننده مواد خام و يا صنايع ناكارآمد است. لذا براي پيشرو بودن بايد سراغ تكنولوژي‌هاي نوين و صنايع كارآمد بود. توجه ويژه به صنايعي مانند انرژي هسته‌اي، نانوتكنولوژي قدم هاي مثبتي است كه در اين خصوص برداشته شده است.

5- بهبود بهره‌وري و اصلاح بروكراسي اداري، پولي و مالي

پس از اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها انتظار مي‌رفت كه توليد كنندگان با حداكثر تلاش در بهبود بهره‌وري بكوشند.

شايد در دنياي رقابتي فعلي بدون توجه به بهره‌وري امكان بقاي بيشتر صنايع و توليد كنندگان داخلي وجود نداشته باشد.

برخي آمارها نشان دهنده بهره وري بسيار پايين صنايع كشور نسبت به صنايع مشابه در جهان است.

زمان بسيار زياد انجام پروژه ها، تعداد فوق العاده طرح هاي نيمه تمام، كارايي پايين صنايع، كيفيت پايين توليدات، هزينه تمام شده بالا و بسياري موارد مشابه از جمله اموري است كه مقاومت بدنه اقتصادي كشور را به شدت كاهش داده است.

البته يكي از مهمترين عوامل عدم بهره‌وري، بروكراسي ادراي ، سياست هاي پولي و مالي و مشكلات سياسي است كه بايد در راستاي جهاد اقتصادي مورد بازنگري جدي قرار گيرد.

6- خصوصي سازي و مردمي سازي

مهمترين عامل در پيشبرد اهداف انقلاب استفاده از بسيج عمومي مردم و حركت عامه مردم در راستاي اهداف انقلاب اسلامي و كشور بوده است.

در صحنه اقتصاد در ابتداي انقلاب بيشتر صنايع و نهادها ، دولتي شد، سال هاي بعد از جنگ تحميلي نيز به واسطه مسائل خاص دوران جنگ اين روند تشديد شد.

سال هاي بعد از جنگ به ويژه با ابلاغ تفسير جديد از اصل 44 قانون اساسي، حركت اقتصاد به سمت خصوصي سازي آغاز شد، اما متاسفانه اين حركت بيش از آنكه منجر به حركت بخش خصوصي شود، باعث تقويت بخش‌هايي كه به عنوان شبه دولت شناخته مي شوند، شد.

اين بخش ها نه داراي نظارت و پاسخگويي دولتي هستند و نه توان و چالاكي بخش خصوصي را دارند.

در عرصه رقابتي نيز با انحصارات خاصي كه دارند، توان رقابت را از ساير بخش ها سلب مي‌نمايند. لذا بايد در حركت به سمت خصوصي سازي واقعي يا مردمي سازي اقتصاد تلاش بيشتري نمود.

7- تنوع بخشي به محصولات، صادرات و شناسايي رقبا

در حال حاضر كه برخي محصولات خاص در تحريم بيگانگان قراردارد. لزوم توجه به متنوع سازي محصولات به ويژه صاردات بيش از پيش ملموس است.

اقتصادي مي‌تواند مقاوم باشد كه اتكا به يك يا چند محصول خاص آن هم از نوع خام و اوليه نداشته باشد.

توليد به قصد صادرات، بازاريابي بين المللي و حضور در كشورهاي متعدد يكي از ابزارهاي موفقيت كشورها و حتي شركت هاي بزرگ بين المللي به شمار مي‌رود.

منبع: خبرگزاري فارس

 

مروري بر بيانات مهم رهبر معظم انقلاب در ديدار هيأت دولت
 
10 توصيه مهم اقتصادي به دولت/ اقتصاد مقاومتي شاه‌كليد حل مشكلات

خبرگزاري فارس: حل مشكلات معيشتي مردم، توانمندسازي بخش خصوصي، اجراي اصل 44، حفظ روحيه پركاري، مبارزه با فساد، حمايت از توليد ملي، استفاده از ظرفيت بخش غيردولتي، مبارزه با اسراف، تحقق وعده‌ها و حمايت از شركت هاي دانش بنيان، 10 توصيه مهم رهبر عظيم‌الشأن انقلاب اسلامي به دولت است.

 

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، حضرت آيت‌الله‌العظمي‌ خامنه‌اي رهبر انقلاب اسلامي، صبح روز پنجشنبه در ديدار رئيس جمهور و اعضاي هيأت دولت ضمن برشمردن برخي نقاط قوت دولت، «اقتصاد مقاومتي» را تنها راه ادامه روند پيشرفت كشور دانستند و تأكيد كردند: استفاده از همه ظرفيت هاي بخش هاي دولتي و غيردولتي، اهتمام جدي به حل مشكلات معيشتي مردم، مبارزه با مفاسد اقتصادي، حمايت از توليد ملي و مبارزه با اسراف از لوازم اقتصاد مقاومتي است.

 

حل مشكلات معيشتي مردم با تلاش جدي براي كاهش تورم و كنترل نقدينگي و هدايت آن به سمت توليد، توانمندسازي بخش خصوصي، دنبال كردن اجراي اصل 44 با دقت و وسواس هرچه تمام تر، حفظ روحيه تلاش و پركاري در دولتمردان، استفاده از همه ظرفيت‌هاي بخش دولتي و غير دولتي، مبارزه با مفاسد اقتصادي براي افزايش سرمايه گذاري، حمايت از توليد ملي با تاكيد ويژه بر رسيدگي به مشكلات كارخانه‌ها و ‌فعال سازي واحدهاي متوسط و كوچك با مديريت منابع ارزي، مبارزه با اسراف و حفظ روحيه صرفه جويي با تاكيد بر ممنوعيت مصرف كالاهاي خارجي در دستگاه‌هاي دولتي، اهتمام ويژه دولت براي تحقق وعده‌هاي داده شده و در نهايت توجه به شركتهاي متكي به اقتصاد دانش بنيان و حل مشكلات آنها، 10 توصيه مهم اقتصادي رهبر معظم انقلاب به هيات دولت در اين ديدار بود كه ايشان همه اين موارد را در چارچوب اقتصاد مقاومتي كه شاه كليد حل مشكلات اقتصادي كشور است، بيان فرمودند.

 

به گزارش فارس، بخش‌هاي اقتصادي فرمايشات رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار رئيس جمهور و اعضاي هيأت دولت به شرح زير است:

حضرت آيت الله‌العظمي خامنه اي در اين ديدار كه در آغاز هفته دولت انجام شد، هفته دولت را فرصتي براي تشكر از خدمات قوه مجريه و مسئولان و كاركنان دستگاه ها خواندند و افزودند: اين هفته علاوه بر فرصت ارائه گزارش و آشنا كردن مردم با حقايق و فعاليت هاي دولت، فرصتي براي ارزيابي دروني و بررسي نقاط قوت و ضعف قوه مجريه است.

حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به عبور سريع فرصت هاي خدمت، رئيس جمهور و همكارانش را به مغتنم شمردن يك سال باقي مانده از عمر دولت دهم توصيه و خاطرنشان كردند: در همين يك سال نيز مي شود كارهاي بسيار مهم و بزرگي انجام داد.

ايشان، سال آخر فعاليت دولت دهم را از لحاظ شيرازه بندي كارها نيز مهم دانستند و به هيأت وزيران تأكيد كردند: شما به پركاري مشهور هستيد؛ همين ويژگي را با جديت و تا لحظات آخر فرصت خدمت به مردم و كشور، حفظ كنيد.

رهبر انقلاب روند كلي حركت كشور را با وجود برخي مشكلات و نقاط ضعف، رو به جلو ارزيابي كردند و افزودند: حتي مراكز رصد جهاني نيز به روند پيشرفت هاي ايران اذعان دارند اما برخي در اين زمينه دچار توهم ناشي از ارزيابي غلط هستند.

معظم‌له، تمركز در كارهاي قوه مجريه را بويژه در مسائل كلان و اساسي، ضروري خواندند و افزودند: تمركز در اينگونه مسائل در درجه اول به خود هيأت دولت برمي گردد و بايد همه اعضاي دولت خود را در تصميمات اتخاذشده شريك و مسئول بدانند و با هماهنگي كامل حركت كنند.

استفاده از همه توان كشور و بهره گيري از ظرفيت هاي فكري و انساني در داخل و خارج توسط دولت توصيه ديگري بود كه رهبر انقلاب در اين ديدار بيان فرمودند.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به اينكه نقاط ضعف را نيز بايد بررسي و برطرف كرد، در تشريح برخي نقاط قوت دولت افزودند: كارهاي وسيع عمراني در مناطق مختلف كشور، پيشرفت چشمگير در زمينه علم و فناوري، ارتقاي جايگاه ايران در عرصه سياست خارجي و مسائل بين المللي، برجسته شدن ارزش هاي انقلاب در گفتار و رفتار دولت از جمله ساده زيستي و دوري از تجمل، استكبار ستيزي و افتخار به انقلابي گري و تلاش براي ارتباط گسترده با مردم از جمله نقاط قوت دولت است كه منشأ بركات و آثار مثبتي بوده است.

ايشان تلاش فوق العاده را از ديگر ويژگي هاي دولت دهم دانستند و توصيه كردند اين تلاش را با كيفيت كاري خوب، همراه كنيد و براي تحقق وعده هاي داده شده اهتمام ويژه به خرج دهيد.

حضرت آيت الله خامنه اي در بخش ديگري از فرمايشاتشان با اشاره به برخي مشكلات موجود افزودند: عمده اين مشكلات به مسائل معيشتي قشرهاي متوسط و ضعيف مربوط مي شود كه بايد براي برطرف كردن آنها،‌ جداً همت و برنامه ريزي كرد.

ايشان در ريشه يابي مشكلات موجود خاطرنشان كردند: بخشي از مسائل ناشي از تورم است البته ما كمبود كالا در كشور نداريم اما گراني و كاهش قدرت خريد مردم، بايد علاج شود كه در اين زمينه همه بخش هاي ستادي و عملياتي مسئولند.

رهبر انقلاب با اشاره به اينكه صاحبنظران داخل و خارج دولت، افزايش نقدينگي را يكي از ريشه هاي مشكلات فعلي مي دانند تأكيد كردند: بايد با همفكري و تكيه بر علم و تجربه، راهي براي كنترل نقدينگي بيابيد و نقدينگي افزايش يافته را به سمت مراكز توليد هدايت كنيد.

ايشان توانمند كردن بخش خصوصي را يكي از اركان اقتصاد مقاومتي خواندند و تأكيد كردند: لازم است سياست هاي اصل 44 با دقت و وسواس هرچه تمامتر دنبال شود.

رهبر انقلاب در ارائه تعريفي از اقتصاد مقاومتي افزودند: در اين اقتصاد، هم روند پيشرفت كشور حفظ مي شود و هم آسيب‌پذيري نظام اقتصادي در مقابل ترفندهاي دشمنان كاهش مي يابد.

ايشان استفاده از همه ظرفيت هاي مادي و انساني دولتي و غيردولتي را از لوازم اقتصاد مقاومتي دانستند و افزودند: بايد به مردم واقعاً بها دهيد.

حضرت آيت الله خامنه اي مبارزه با مفاسد اقتصادي را باعث افزايش سرمايه گذاري، استقبال سرمايه داران سالم و رونق بيشتر اقتصادي دانستند و افزودند: بايد با چشماني تيزبين، ريزبين و دوربين مراقب فساد اقتصاد بود و با آن مبارزه كرد كه در اين زمينه همكاري متقابل دولت و دستگاه قضايي ضروري است.

حمايت از توليد، رسيدگي به واحدها و كارخانه هايي كه دچار مشكل شده اند، ‌فعال سازي واحدهاي متوسط و كوچك، مديريت منابع ارزي و حمايت همه جانبه از توليد ملي، ديگر توصيه مؤكد رهبر انقلاب به هيأت دولت بود.

ايشان مبارزه با اسراف را نيز در اقتصاد مقاومتي،‌ مهم برشمردند و افزودند: در اين زمينه، هم دستگاه هاي فرهنگ ساز بويژه رسانه ملي و هم دستگاه هاي اجرايي مسئولند.

حضرت آيت الله خامنه اي با ابراز خرسندي از توجه دولت به ضرورت صرفه جويي در دستگاه ها افزودند: مسئله استفاده از توليد ملي را نيز بطور جدي در دستور كار دستگاه ها قرار دهيد و مصرف اجناس و كالاهاي خارجي را در دستگاه ها ممنوع اعلام كنيد.

توجه به شركت هاي متكي بر اقتصاد دانش بنيان و حل مشكلات آنها از ديگر نكاتي بود كه رهبر انقلاب به دولت دهم توصيه كردند.

حضرت آيت الله خامنه اي بار ديگر مسئله وحدت و انسجام ملي را بسيار مهم خواندند و با دعوت جدي از مسئولان براي همگرايي ‌افزودند: حوزه هاي مسئوليت ها مشخص است و هر سه قوه بايد با هماهنگي و تعامل عمل كنند.

ايشان، مسئوليت رسانه ها، افراد صاحب تريبون و پايگاه هاي اينترنتي را نيز در زمينه تقويت وحدت ملي مهم دانستند.

منبع: خبرگزاري فارس

 

رئيس كميسيون برنامه و بودجه مجلس:
رها كردن بازار ايران به ضرر اروپاست

خبرگزاري فارس: رئيس كميسيون برنامه و بودجه مجلس گفت: ايران كشوري فرهيخته با سرمايه‌هاي گسترده و بازار گسترده توليد و مصرف است و رها كردن چنين بازاري با ابزار تحريم به نفع اروپا نخواهد بود.

 

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، غلامرضا مصباحي مقدم صبح امروز در گردهمايي كه به منظور اهدا جايزه جهاني كيفيت به يكي از بزرگترين كارخانجات بسته‌بندي و چاپ كشور برگزار شده بود اظهار داشت: ما در شرايطي قرار داريم كه شعار سالمان حمايت از توليد ملي، كار و سرمايه ايراني است اين شعار را مقام معظم رهبري مطرح كرده‌اند آن هم در شرايطي كه ما در تحريم‌هاي بي‌منطق و بي‌دليل قرار داريم.

وي انگيزه خود از حضور در اين واحد توليدي را حمايت از توليد ملي، كار و سرمايه ايراني عنوان كرد و گفت: كساني كه بي‌منطق و بدون دليل تحريم‌هايي به ما تحميل مي‌كنند بايد به بشريت پاسخگو باشند.

نماينده تهران افزود: نخبگان ايران هم‌اكنون در داخل كشور و در اروپا و آمريكا مطرح هستند اين بلوغ و نخبگي مي‌تواند در اختيار جهان قرار گيرد اما رويكرد دشمني با ايران باعث شده عداوت بي‌دليلي با كشور شكل بگيرد.

مصباحي اضافه كرد: قبل از انقلاب كه شاه مقدرات ايران را با آمريكا گره زده بود پروژه هسته‌اي بوشهر توسط آلماني‌ها كليد زده شد اما در آن زمان هيچ كس نگفت كه بايد متوقف شود و انرژي اتمي نبايد به ايران داده شود.

رئيس كميسيون برنامه و بودجه اضافه كرد: اما پس از انقلاب اعلام شد پروژه هسته‌اي ايران بايد متوقف شود.

وي با بيان اينكه بنا به تاييد مسئولان آژانس انرژي هسته‌اي در ايران هيچ نشاني از انحراف به سمت توليد سلاح هسته‌اي وجود ندارد تأكيد كرد: ما مي‌خواهيم در قلمروتوليد انرژي، دانش پزشكي و غيره از اين فناوري استفاده كنيم.

مصباحي مقدم ادامه داد: ما راه مقاومت را مبتني بر توليد دانش بنيان در پيش گرفته‌ايم اكنون 120 بنگاه دانش بنيان در كشور فعاليت دارند و مي‌رود تا به 20 هزار واحد گسترش پيدا كند.

وي ادامه داد: ما با رشد 11 برابري علمي در جهان مواجهيم و تحريم‌ها سبب مي‌شود علمي‌تر كار كنيم.

اين استاد اقتصاد دانشگاه خاطرنشان كرد: ما در آينده نزديك مركز مراجعه ملت‌ها و كشورهاي اطراف خود براي تأمين دارو، فناوري‌هاي نو و پزشكي خواهيم بود.

مصباحي گفت: تصور مي‌كنم اگر اتحاديه اروپا بخواهد تحريم‌ها را ادامه بدهد ما ضرر نكرده‌ايم سليقه مصرف ايراني اگر عوض شود شايد هرگز ديگر برنگردد.

وي اين را هشداري به دولت‌هاي اروپايي دانست و تأكيد كرد: ما از در دوستي درآمده‌ايم و اگر دولت‌هاي اروپايي هم اينگونه رفتار كنند منافع دو سويه حفظ خواهد شد.

مصباحي مقدم خطاب به جان نتينگ مديركل مجمع كسب و كار اروپا كه براي اهدا جايزه جهاني كيفيت در مجمع صنايع بسته‌بندي و چاپ ايحا شمال و اين گردهمايي حضور داشت گفت: به همكاران خود بگوييد ايران كشوري فرهيخته با سرمايه‌هاي گسترده و بازار گسترده توليد و مصرف است و رها كردن چنين بازاري به نفع آنان نخواهد بود.

در اين گردهمايي همچنين سيد محمد موسوي رئيس خانه صنعت‌كاران ايران نيز خطاب به جان نتينگ گفت: از شما مي‌خواهم در مبادلات صنعتي و اقتصادي با ما همكاري و همراهي جدي داشته باشيد.

همچنين حجت‌الاسلام رهبر نماينده مجلس در اين گردهمايي گفت: مردمي كه توليد نكنند و مصرف كننده باشند به جايي نمي‌رسند ما سال‌هاي سال توليد‌كننده نبوديم اما با تلاش‌ها و تأكيدهايي كه شد در اين مسير قرار گرفتيم.

وي از بي‌برنامگي واردات كه توليد ملي را تهديد مي‌كند انتقاد كرد و گفت: بعضا مشاهده مي‌شود توليد‌كننده‌اي 20 ميليارد تومان از بانك وام گرفته و اكنون بدهي او 80 ميليارد تومان شده است. صنعتگر سرمايه خود را در راه توليد و اشتغال مي‌گذارد و نيازمند حمايت‌هاي جدي است.

حجت‌الاسلام رهبر ادامه داد: حمايت از توليد ملي آن است كه محصول در داخل كشور مصرف شود سرمايه ايراني نبايد به امارات برود و آنجا را رونق بخشد بلكه با كار ايراني در كشور بكار گرفته شود.

اين نماينده مجلس افزود: هر چه دشمنان فشار بياورند پيشرفت مديران و دانشمندان ما بيشتر خواهد بود و براي حل مشكلات بايد حداكثر توان را بكار گرفت.

حسن تأميني نماينده رشت در مجلس نيز اظهار داشت: حق شهر رشت و استان گيلان با اين همه مواهب الهي اين هجمه بيكاري، آلودگي رودخانه‌ها، ترافيك و ساير معضلات نيست.

وي با اشاره به مشكلات كشاورزان و برنج‌كاران گيلان افزود: كشاورز ما در شرايط بدي به سر مي‌برد و اين ديگر ربطي به تحريم ندارد.

وي در خصوص تحريم‌هاي خارجي نيز اظهار داشت: ما گردنه‌هاي سختي را پشت سر گذاشته‌ايم و اين را هم پيشت سر خواهيم گذاشت.

منبع: خبرگزاري فارس

 

يادداشت اقتصادي
سهم 45 تا 96 درصدي بخش كشاورزي از توليد و اشتغال كشورهاي درحال توسعه

خبرگزاري فارس: كشاورزي در بسياري از كشورهاي در حال توسعه بخش غالب اقتصاد ملي است و 45 تا 90 درصد توليد و 60 تا 96 درصد اشتغال جامعه را تشكيل مي‌دهد، در كشور ما نيز كشاورزي ظرفيت‌هاي فراواني دارد كه بايد به آن‌ها پرداخت.

 

بررسي روند تحول اقتصادي در كشورهاي مختلف نشان دهنده نقش و اهميت بخش كشاورزي در توسعه پايدار اين كشورها است. بخش كشاورزي كه در گذشته عمده‌ترين فعاليت‌هاي اقتصادي محسوب مي‌شد، با شكل گيري و رشد نظام سرمايه‌داري در اروپا ، به‌گونه‌اي تكامل يافت كه در حال حاضر با فعاليتهاي صنعتي در كشورهاي پيشرفته درآميخته و نقش مهمي در جريان تمركز سرمايه دارد.

نظريه‌هاي توسعه اي سالهاي 50-1960 تاكيد ويژه‌ اي بر استفاده از ظرفيت‌هاي بخش كشاورزي در ايجاد جامعه پيچيده صنعتي داشت، همچنين نظريه‌پردازان كلاسيك توسعه پايدار نقش بسيار مهم و تعيين كننده‌اي براي كشاورزي در فرآيند توسعه اقتصادي قائلند.

تعيين ارزش كشاورزي براي يك كشور تقريبا غيرممكن به نظر مي آيد، زيرا از يك طرف موادغذايي لازم براي قوت انسانها را فراهم مي آورد و از طرفي در اغلب كشورها هنوز هم بزرگترين سهم در اشتغال را دارد. در اين نوشتار از اين منظر به نقش و جايگاه كشاورزي در توسعه پايدار كشورها مي‌پردازيم.

*كشاورزي در كشورهاي رو به توسعه

كشاورزي در بسياري از كشورهاي در حال توسعه بخش غالب در اقتصاد ملي است. اين بخش 45 تا 90 درصد توليد و 60 تا 96 درصد اشتغال جامعه را تشكيل مي‌دهد، لذا رشد و توسعه اين كشورها ارتباط نزديكي با توسعه كلي بخش كشاورزي دارد.

كشاورزي اين قابليت را دارد تا در پويايي توسعه پايدار يك كشور نقش بسيار مهمي ايفا نمايد. اين بخش در روند توسعه پايدار به دليل توليد بخش مهمي از درآمد ملي و در برداشتن قسمت عمده‌اي از نيروي كار و سرمايه موجود در اقتصاد، نقش اساسي در جريان رشد و توسعه دارد. توليد بيشتر در بخش كشاورزي علاوه بر صرفه جويي ارزي ، توسعه ساير بخشهاي اقتصادي را در پي خواهد داشت.

*توسعه پايدار:

توسعه پايدار يا Sustainable Development در حقيقت ايجاد تعادل ميان توسعه و محيط زيست است. در سال 1980 براي نخستين بار نام توسعه پايدار در گزارش سازمان جهاني حفاظت از منابع طبيعي (IUCN) آمد.

اين سازمان در گزارش خود با نام استراتژي حفظ منابع طبيعي اين واژه را براي توصيف وضعيتي به كار برد كه توسعه نه تنها براي طبيعت مضر نيست، بلكه به ياري آن هم مي‌آيد.

پايداري مي‌تواند چهار جنبه داشته باشد: پايداري در منابع طبيعي، پايداري سياسي، پايداري اجتماعي و پايداري اقتصادي.

در حقيقت توسعه پايدار تنها بر جنبه زيست محيطي تمركز ندارد بلكه به جنبه‌هاي اجتماعي و اقتصادي آن هم توجه مي‌كند. توسعه پايدار محل تلاقي جامعه، اقتصاد و محيط زيست است.هرچند اين روزها بسياري از دولتمردان و فعالان زيست محيطي به دنبال رسيدن به توسعه پايدار هستند، اما برخي فعالان زيست محيطي اين گزينه را براي حفظ محيط زيست كافي نمي‌دانند.

آنها معتقدند با توجه به روند استفاده از منابع تمام شونده و از بين بردن منابع در جهان واژه "توسعه پايدار" مناسب نيست و بايد از لفظ جايگزيني چون "پايداري توسعه" استفاده كرد تا اين مفهوم در ذهن تداعي نشود كه قرار است منابع جديدي توليد شود.

*اهداف كشاورزي پايدار :

يك برنامه كشاورزي پايدار موفق در بر گيرنده اهدافي مانند، فراهم كردن امنيت غذايي همراه با افزايش كمي و كيفي آن ضمن در نظر گرفتن نياز‌هاي نسلهاي بعدي، حفاظت از منابع آب،خاك و منابع طبيعي؛حفاظت از منابع انرﮊي در داخل و خارج از مزرعه ؛حفظ و بهبود سود آوري كشاورزان ؛حفظ نيروي حيات جامعه روستايي ؛حفظ تنوع زيستي و قابليت پذيرش از سوي جامعه است.

هدف كشاورزي پايدار عبارت است از افزايش تنوع فعاليتها در مزرعه ، همراه با افزايش پيوندها و فر آيندهاي ميان آنها.

در كشاورزي پايدار محصولات فرعي يا ضايعات حاصل از يك جزء يا فعاليت،نهاده اي مي شوند براي جزئي ديگر . از آنجا كه فرايندهاي طبيعي به طور فزاينده اي ، جايگزين نهاده هاي بيروني مي شوند، تاثير نهادهاي بيروني بر محيط زيست كاهش مي يابد.

هدف كشاورزي پايدار را حفظ سطوح ضروري توليد به منظور بر آورده كردن جمعيت در حال رشد جهان بدون تخريب محيط زيست مي دانند كه به مفهوم نگراني براي ايجاد در آمد، ترويج سياستهاي مناسب و حفظ منابع طبيعي مي باشد .

اهداف كشاورزي پايدار در قالب پنج اصل كلي، همسو كردن فعاليت‌هاي كشاورزي با فرايندهاي اكولوژيكي، بكارگيري فناوري‌ها مناسب و اتخاذ يك مديريت صحيح و معقول در روند توليدات كشاورزي، عدم بكارگيري نهاده ها و مواد شيميايي كه براي محيط زيست و سلامت بشر و حيوانات خطرناك هستند، افزايش توليد محصولات كشاورزي با بهره گيري از پتانسيل بيولوژيكي و ژنتيكي گونه هاي مختلف و استفاده صحيح از منابع و حفظ و احياي منابع تجديد شونده و غير قابل تجديد است.

در توسعه پايدار كشاورزي ، مؤلفه ها ، شاخص ها و اهداف منجر به افزايش ارزش محصولات كشاورزي بويژه محصولات كشورهاي فقير، كاهش آثار زيست محيطي در بخش كشاورزي مي‌شود.

*نقش كشاورزي پايدار در امنيت غذايي و رشد اقتصادي و ارتباط آن با توسعه پايدار:

كشاورزي پايدار از اركان مهم دسترسي به امنيت غذايي و حفظ آن با تكيه بر حفظ پايداري محيط زيست و سلامت آن است. در اين سيستم حداقل نهاده ها و سموم شيميايي در جهت بدست آوردن عملكرد مطلوب بكار مي‌رود. به نحوي كه كمترين تاثير سوء به محيط زيست وارد آيد و مهمتر از آن ميزان توليد در گذر زمان نقصان نيابد و در نهايت امنيت غذايي تامين شود.

مادامي كه كشاورزي سودآور بوده و مقدار هزينه‌ها و ميزان توليد در گذر زمان متناسب باشد علاوه بر توليد كمي و كيفي مطلوبتر محصولات، رضايتمندي قشر توليد كننده هم تامين شده و همراه با ارائه و ايجاد زير ساختهاي اقتصادي، فرهنگي، بهداشتي و اجتماعي در روستاها، فرايند توسعه همه‌جانبه اين مناطق محقق مي‌شود، تا علاوه بر تامين رفاه و رضايتمندي اين قشر از جامعه از مهاجرت بي‌رويه به سمت شهرها جلوگيري شده و سنگر مهم توليد و تامين استقلال كشورها نيز حفظ شود.

*چه بايد كرد؟

از آنجا كه توليد در بخش كشاورزي در پنج بستر زمين، نيروي كار، سرمايه، مديريت و نهاده روي مي دهد در اولين گام بايد در حفظ زمين هاي كشاورزي بعنوان ميراث مشترك همه نسلها همت گمارد و اين امانت را سالم به نسلهاي بعد هديه كرد و آنرا از تهديداتي نظير تغيير كاربري اراضي كشاورزي به مناطق مسكوني و صنعتي، فرايند بيابان زايي، كاهش كيفيت و حاصلخيزي خاك، تصرف عرصه ها و بوته كني و چراي مفرط در اثر بهره برداري هاي رقابتي دامداران از مراتع ،در امان داشت.

همچنين با بكارگيري روشهاي نوين كشاورزي با مصرف نهاده‌هاي طبيعي و غير شيميايي و در نتيجه توليد محصولات سالمتر با خواص كمي وكيفي مطلوبتر و ارتقائ سطح استاندارد فراورده‌هاي غذايي علاوه بر مصرف داخلي سهمي را در صادرات به ساير كشورها در بازارهاي جهاني بدست آورد.

بنابراين با افزايش درآمد ناشي از فعاليتهاي توليدي در اين بخش علاوه بر ايجاد و حفظ اشتغال پايدار و استفاده بهينه از اين منابع تجديدپذير؛‌ دسترسي به غذا را براي آحاد جامعه و حفظ امنيت غذايي و ارتقاي سطح زندگي ساكنين مناطق محروم همراه با حمايتهاي دولتي در احداث و گسترش امكانات فرهنگي، بهداشتي، اجتماعي و اقتصادي و صنايع تبديلي مرتبط با محصولات توليدي فراهم آورد.

كاهش وابستگي روستاها به شهرهاي همجوار با توسعه امكانات اقتصادي، خدماتي و رفاهي، تاثير بسزايي در تثبيت جمعيت روستاها و ايجاد انگيزه توليد و به تبع آن ايجاد اشتغال و ثروت و پايداري آن داشته و با ايجاد تعاوني ها و تشكلهاي وابسته به اين بخش فرايند توليد و عرضه محصولات را سامان داد تا از پي آن رضايتمندي كشاورزان و خريداران را با حذف واسطه ها و تعيين قيمت عادلانه فراهم آورد.

كشاورزي پايدار يك فرايند بيولوژيكي است و سعي در تقليد كردن از خصوصيات كليدي يك اكوسيستم طبيعي دارد ولي عملكرد حداكثر از اهداف آن است .

كشاورزي پايدار باعث پيچيدگي اكوسيستم زراعي مي شود ، كارايي چرخش عناصر غذايي در اين نوع كشاورزي افزايش مي يابد و از خورشيد به عنوان منبع اصلي انرژي براي به حركت درآوردن سيستم ،بهره برداري مطلوب مي شود.از اين منظر و با روند سياست‌هاي اجرايي دولت و حمايت بخش هاي خصوصي رسيدن به توسعه پايدار، افزايش بهره‌وري منابع‌، كاهش هزينه توليد و كاهش تورم، كاهش اختلاف طبقاتي، افزايش درآمد و سطح زندگي كشاورزان و روستاييان، حفظ منابع آب و خاك و پوشش گياهي، توسعه صادرات، بهبود و توسعه صنايع غذايي، رقابت پذيري اقتصادي توليد با كشورهاي خارج، پايداري امنيت غذايي و گسترش عدالت اجتماعي به ظهور خواهد رسيد.

افشين اسماعيلي فر، عضو هيئت علمي دانشگاه آزاد اسلامي

منبع: خبرگزاري فارس

 

از سوي بانك مركزي
اساسنامه صندوق ضمانت سپرده‌ها به شبكه بانكي ابلاغ شد

خبرگزاري فارس: بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران طي بخشنامه اي به بانك‌هاي دولتي، غيردولتي، شركت ‌دولتي پست‌ بانك و مؤسسه اعتباري توسعه «اساسنامه صندوق ضمانت سپرده‌ها» را ابلاغ كرد.

 

به گزارش باشگاه خبري فارس «توانا» به نقل از روابط عمومي بانك مركزي، در اين بخشنامه آمده است :صندوق ضمانت سپرده‌ها نهاد جديدي در بازار پولي كشور است كه در راستاي حفاظت از منافع سپرده‌گذاران و افزايش سطح اعتماد عمومي به نظام بانكي كشور، سپرده‌هاي مردم را كه نزد بانك‌ها و مؤسسات اعتباري عضو اين صندوق توديع شده است، تحت پوشش ضمانت خود قرار مي‌دهد.

از اين رو، در صورتي ‌كه هر يك از بانك‌ها و مؤسسات اعتباري عضو در معرض ورشكستگي قرار گيرند، صندوق ضمانت سپرده‌ها با استفاده از منابع حاصل از حق عضويت‌هايي كه قبلاً از بانك‌ها و مؤسسات اعتباري دريافت داشته است، رأساً اقدام به بازپرداخت وجوه سپرده‌گذاران مي‌نمايد.

در همين رابطه، بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران در راستاي طراحي و ايجاد نظام ضمانت سپرده‌ها در ايران و همچنين در اجراي بند (د) ماده (95) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوري اسلامي ايران، «اساسنامه صندوق ضمانت سپرده‌ها» را با بهره‌گيري از تجارب ساير كشورها و استانداردهاي ارايه شده توسط كميته نظارت بانكي بال تدوين نموده است.

شايان ذكر است «اساسنامه صندوق ضمانت سپرده‌ها» پس از برگزاري جلسات مشترك و هماهنگي با معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رياست جمهوري، نهايتاً در جلسه مورخ 10/12/1390 هيأت وزيران به تصويب رسيد و طي نامه شماره 102595/ت47632ﻫ مورخ 22/5/1391 به بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران ارسال گرديده است.

اين بخشنامه مي افزايد: در اجراي بند (ج) ماده (95) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوري اسلامي ايران، پيش‌نويس تصويب‌نامه مورد نياز براي تعيين ميزان حق عضويت بانك‌ها و مؤسسات اعتباري در صندوق ضمانت سپرده‌ها نيز در اين بانك تهيه و جهت تصويب به هيأت وزيران ارسال گرديده است كه پس از نهايي شدن، مراتب جهت اجرا به شبكه بانكي كشور ابلاغ خواهد شد.

منبع: خبرگزاري فارس

 

 
شركتهاي ليزينگ خواهان معافيت از شمول ماليات ارزش افزوده هستند

خبرگزاري فارس: شركتهاي ليزينگ در بخش ماليات بر ارزش افزوده اعتقاد دارند كه به دليل قرار داشتن در حوزه نظارتي بانك مركزي ايران مشمول بند 11 از ماده 12 اين قانون هستند.

 

به گزارش خبرگزاري فارس، محمد هادي موقعي عضو هيئت مديره شركت ليزينگ كارآفرين يادداشتي پيرامون ليزينگ و ماليات بر ارزش افزوده در اختيار خبرگزاري فارس قرار داده است كه به شرح زير است:

پس از ابلاغ قانون ماليات بر ارزش افزوده، گمان بر اين بود كه به استناد بند 11 از ماده 12 قانون مذكور شركتهاي ليزينگ در عداد ارائه دهندگان خدمات اعتباري تلقي شده و از شمول اين قانون معاف هستند.

پس از آن شركتهاي ليزينگ متوجه شدند، معاونت ماليات بر ارزش افزوده سازمان امور مالياتي ليزينگها را مشمول معافيت بند 11 از ماده 12 اين قانون نمي‌داند و تلاش شركتهاي ليزينگ براي اثبات اين مشموليت آغاز شد.

از آن زمان تاكنون ادعاي شركتهاي ليزينگ در محاق نوعي بي‌توجهي قرار گرفت. هم اكنون كه مأموران رسيدگي ماليات بر ارزش افزوده وارد رسيدگي شده‌اند، خود نيز دچار ابهام شده و موضع‌گيري‌هاي متفاوتي را نسبت به هر يك از شركتهاي ليزينگ اتخاذ كرده‌اند.

نكته جالب اينجاست كه ماموران رسيدگي به ماليات عملكرد نيز در قبال ليزينگ‌ها نسبت به رسيدگي‌هاي قبلي تغيير موضع داده و دفاتر قانوني تعدادي از ليزينگ‌هاي فعال و داراي مجوز را براي سال عملكرد 1389 علي‌الرأس اعلام كرده‌اند.

در حالي كه مكاتبات متعدد شركتهاي ليزينگ، كانون شركتهاي ليزينگ ايران و به خصوص انجمن شركت‌هاي ليزينگ با سازمان امور مالياتي، بانك مركزي و كميسيون اقتصادي مجلس به نتيجه‌اي نرسيد.

معاونت ماليات بر ارزش افزوده در 21 اسفندماه 1390 با برگزاري جلسه‌اي با مديران تعدادي از شركتهاي عضو انجمن ليزينگ عرصه جديدي را براي بحث و مذاكره باز كرد كه آغازي بر آشكار شدن نقطه‌هاي اختلاف و در اصل گلوگاه‌هاي مشكل‌زا بود.

در اين جلسه كه مديران دفتر نظارت بر اجرا، دفتر فني، دفتر رسيدگي و معاونت دفتر رسيدگي از معاونت ماليات بر ارزش افزوده حضور داشتند، انگيزه حاضران در جلسه از تمايل به رفع ابهامات در ارتباط با صنعت ليزينگ و قوانين مالياتي، در روشن شدن و شفافيت صورت مسئله افزايش يافت و پس از بحث و مذاكره طولاني قرار شد، مديران مذاكره كننده از طرف انجمن شركتهاي ليزينگ طي گزارش مفصل ضمن اشاره به ماهيت موضوع، فرآيند مورد عمل شركتهاي ليزينگ را تشريح و ثبت عمليات مالي و تجاري را براي مراحل مورد نظر مشخص و به كارگروه تشكيل شده از طرف انجمن شركتهاي ليزينگ و معاونت ماليات بر ارزش افزوده ارائه نمايند.

شركتهاي ليزينگ معتقدند كه با ايفاي نقش عامليت براي فروشندگان و ارائه خدمات توسعه فروش به آنان، نمي‌توانند كالاي واگذاري به متقاضي را در دفاتر خود به عنوان خريد ثبت كنند. از طرفي واگذاري كالا از طريق تامين مالي ليزينگ به مشترك نشان دهنده فروش توسط ليزينگ نيست.

در اين فرآيند فروشنده، فروش كالا را در دفاتر خود ثبت و خريدار نيز به توان بهره‌بردار نهائي از كالا آن را در دفاتر خود به عنوان خريد و يا تحصيل دارائي ثبت مي‌‌كند. شركت ليزينگ اصل و فرع مبلغ تامين مالي را در حساب بدهكاران اجاره‌اي يا فروش اقساطي ثبت مي‌نمايد.

در اينجا ايراد وارده توسط سازمان امور مالياتي به شركتهاي ليزينگ مبني بر عدم ثبت معاملات صحيح نمي‌باشد.

لازم به يادآوري است كه شركتهاي ليزينگ در صورتي كه خارج از اين فرآيند به تامين مستقيم كالا اعم از خريد داخل، واردات و يا سرمايه‌گذاري در توليد اقدام نمايند، قطعا كليه ثبت‌هاي حسابداري مرتبط را همانند شركتهاي ديگر انجام مي‌دهند، شركتهاي ليزينگ در بخش ماليات بر ارزش افزوده اعتقاد دارند كه به دليل قرار داشتن در حوزه نظارتي بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران مشمول بند 11 ازماده 12 قانون ماليات بر ارزش افزوده هستند.

بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران طي بخشنامه شماره 262713/90 مورخ 5/11/1390 سياست‌هاي پولي، اعتبار و نظارت بانكي كشور را به كليه مديران عامل بانهاي دولتي و غيردولتي و موسسات اعتباري ابلاغ نمود.

اين بسته سياستي و نظارتي در جلسه يكهزار و يكصد و سي و چهار شوراي پول و اعتبار به تصويب رسيده است. در ماده 18 از بسته سياستي و نظارتي فوق صراحتا به نام شركتهاي ليزينگ به عنوان شركتهاي مجاز فعال در زمينه‌هاي اعتباري و تامين مالي اشاره شده است.

ماده يك قانون تنظيم بازار غيرمتشكل پولي مصوب 22/10/83 مي‌گويد:

«اشتغال به عمليات بانكي توسط اشخاص حقيقي و يا حقوقي تحت هر عنوان و تاسيس و ثبت هرگونه تشكل براي انجام عمليات بانكي، بدون دريافت مجوز از بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران ممنوع است. عمليات بانكي در اين قانون به امر واسطه‌گري بين عرضه كنندگان و متقاضيان وجوه و اعتبار به صورت دريافت انواع وجوه، سپرده، وديعه و موارد مشابه تحت هر عنوان و اعطاء وام، اعتبار و ساير تسهيلات و صدور كارتهاي الكترونيكي پرداخت و كارتهاي اعتباري اطلاق مي‌شود.»

اداره مطالعات و مقررات بانكي بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران طي نامه شماره 97868 مورخ 10/5/1388 به انجمن شركتهاي ليزينگ ايران مي‌گويد:

«شركتهاي ليزينگ واقع به عمليات اعتباري مبادرت مي‌نمايند و كالا را به قصد فروش و واگذاري اعتباري خريداري مي‌نمايند به عبارت ديگر موضوع فعاليت شركتهاي ليزينگ خريد و فروش اموال نيست، بلكه اعطاي تسهيلات مالي به متقاضيان براي تمليك اموال مورد درخواست آنان مي‌باشد. لذا تلقي فعاليت اعتباري شركتهاي ليزينگ به عنوان بخشي از فعاليت‌هاي اعتباري و بانكها و موسسات اعتباري منطقي مي‌نمايد.»

درآمدهايي كه ليزينگ‌ها از محل فعاليت اصلي خود كسب مي‌كنند شامل سود حاصل از تسهيلات اعطايي به متقاضيان در قالب قراردادهاي اجاره به شرط تمليك، تحقيقات دريافتي از فروشندگان بابت همكاري در واگذاري گروهي كالا به متقاضيان و بعضا درآمد حاصل از خريد مستقيم و واگذاري اعتباري كالا مي‌باشد.

سود حاصل از تسهيلات اعطايي از مصاديق درآمدهاي حاصل از تامين مالي و اعطاء‌ اعتبار طبق ضوابط ناظر توسط بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران است و مشمول بند 11 از ماده 12 قانون ماليات بر ارزش افزوده مي‌باشد. تخفيفات اعطايي فروشندگان كه در پيش فاكتور لحاظ مي‌شود، به استناد قسمت الف از تبصره 14 قانون مذكور ماخذ محاسبه ماليات بر ارزش افزوده قرار نمي‌گيرد.

بدين ترتيب پيشنهاد مي‌شود جهت مشخص شدن رويه مورد عمل براي رسيدگي مالياتي شركتهاي ليزينگ، سازمان امور مالياتي، بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران، انجمن شركتهاي ليزينگ و كانون شركت‌هاي ليزينگ با تشكيل يك كارگروه نسبت به بررسي كارشناسانه موضوع اقدام نمايند.

منبع: خبرگزاري فارس

 

رهبر معظم انقلاب در ديدار اعضاي هيئت دولت تاكيد كردند:
دولت مشهور به پركاري، فرصت خدمت را تا آخرين لحظه حفظ كند/گراني و كاهش قدرت خريد بايد علاج شود
 

خبرگزاري فارس: رهبر معظم انقلاب ضمن برشمردن برخي نقاط قوت دولت، اقتصاد مقاومتي را تنها راه ادامه روند پيشرفت كشور دانستند و با تاكيد بر وحدت و انسجام ملي افزودند: حوزه مسئوليت‌ها مشخص است، هر سه قوه بايد با هماهنگي و تعامل عمل كنند.

به گزارش گروه سياسي خبرگزاري فارس و به نقل از پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري، حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي صبح امروز(پنجشنبه) در ديدار رئيس جمهور و اعضاي هيأت دولت ضمن برشمردن برخي نقاط قوت دولت، اقتصاد مقاومتي را تنها راه ادامه روند پيشرفت كشور دانستند و تأكيد كردند: استفاده از همه ظرفيتهاي بخشهاي دولتي و غيردولتي، اهتمام جدي به حل مشكلات معيشتي مردم، مبارزه با مفاسد اقتصادي، حمايت از توليد ملي و مبارزه با اسراف از لوازم اقتصاد مقاومتي است.

ايشان در اين ديدار كه در آغاز هفته دولت انجام شد با گراميداشت ياد شهيدان رجايي، باهنر و همچنين شهيد عراقي، تجليل از اين عزيزان را زنده نگه داشتن گفتمان انقلاب و ارزش شهادت دانستند.

رهبر انقلاب هفته دولت را فرصتي براي تشكر از خدمات قوه مجريه و مسئولان و كاركنان دستگاهها خواندند و افزودند: اين هفته علاوه بر فرصت ارائه گزارش و آشنا كردن مردم با حقايق و فعاليتهاي دولت، فرصتي براي ارزيابي دروني و بررسي نقاط قوت و ضعف قوه مجريه است.

حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به عبور سريع فرصتهاي خدمت، رئيس جمهور و همكارانش را به مغتنم شمردن يك سال باقي مانده از عمر دولت دهم توصيه و خاطرنشان كردند: در همين يك سال نيز مي شود كارهاي بسيار مهم و بزرگي انجام داد.

ايشان، سال چهارم فعاليتهاي دولت دهم را از دو جهت خارجي و داخلي مهم برشمردند و افزودند: قدرتهاي مستكبر همه توان خود را براي وادار كردن ايران به عقب نشيني به كار گرفته اند كه دولت نيز بايد با استفاده از همه توان و ظرفيتهاي كشور و ادامه روند پيشرفت ها،‌اين توهم باطل دشمنان را بر هم بزند.

ايشان، سال آخر فعاليت دولت دهم را از لحاظ شيرازه بندي كارها نيز مهم دانستند و به هيأت وزيران تأكيد كردند: شما به پركاري مشهور هستيد همين ويژگي را با جديت و تا لحظات آخر فرصت خدمت به مردم و كشور، حفظ كنيد.

رهبر انقلاب روند كلي حركت كشور را با وجود برخي مشكلات و نقاط ضعفها، رو به جلو ارزيابي كردند و افزودند: حتي مراكز رصد جهاني نيز به روند پيشرفتهاي ايران اذعان دارند اما برخي در اين زمينه دچار توهم ناشي از ارزيابي غلط هستند.

ايشان با اشاره به ناكامي طرحها و ترفندهاي بيگانگان افزودند: هميشه به ياد داشته باشيد كه زورگويان جهاني دست از دشمني بر نمي دارند و در پي هر ناكامي به دنبال تصميمات و اقدامات جديد برمي آيند، بنابراين لازم است مسئولان نيز هميشه در فكر راهكارها و تدابير جديد مقابله باشند.

ايشان پيش بيني سناريوها و توطئه هاي دشمن را باعث تسلط در ميدان مواجهه با اين توطئه ها دانستند و خاطرنشان كردند: اگر قبل از تصميم دشمنان، بتوانيم سناريوي آنها را بخوانيم در اتخاذ تدابير، موفق تر خواهيم بود.

رهبر انقلاب تمركز در كارهاي قوه مجريه را بويژه در مسائل كلان و اساسي، ضروري خواندند و افزودند: تمركز در اينگونه مسائل در درجه اول به خود هيأت دولت برمي گردد و بايد همه اعضاي دولت خود را در تصميمات اتخاذ شده شريك و مسئول بدانند و با هماهنگي كامل حركت كنند.

استفاده از همه توان كشور و بهره گيري از ظرفيتهاي فكري و انساني در داخل و خارج از دولت توصيه ديگري بود كه رهبر انقلاب در اين ديدار بيان كردند.

رهبر انقلاب، با اشاره به اينكه نقاط ضعف را نيز بايد بررسي و برطرف كرد در تشريح برخي نقاط قوت دولت افزودند: كارهاي وسيع عمراني در مناطق مختلف كشور، پيشرفت چشمگير در زمينه علم و فناوري، ارتقاي جايگاه ايران در عرصه سياست خارجي و مسائل بين المللي، برجسته شدن ارزشهاي انقلاب در گفتار و رفتار دولت از جمله ساده زيستي و دوري از تجمل، استكبار ستيزي و افتخار به انقلابي گري و تلاش براي ارتباط گسترده با مردم از جمله نقاط قوت دولت است كه منشأ بركات و آثار مثبتي بوده است.

ايشان تلاش فوق‌العاده را از ديگر ويژگيهاي دولت دهم دانستند و توصيه كردند: اين تلاش را با كيفيت كاري خوب، همراه كنيد و براي تحقق وعده هاي داده شده اهتمام ويژه به خرج دهيد.

رهبر انقلاب اسلامي در ادامه سخنانشان در ريشه يابي افزايش تلاشهاي خصمانه امريكا و مستكبران در سالهاي اخير، به چهار عامل اشاره كردند: پيشرفتهاي مستمر جمهوري اسلامي، زنده شدن شعارهاي انقلاب، بيداري عظيم و بسيار مهم ملتهاي منطقه و جلوگيري از الگو شدن ايران در چشم اين ملتها.

ايشان در همين بحث افزودند: برخي افراد اين روزها مي گويند چرا دشمن تراشي مي كنيد اما اين حرفها ناشي از تحليل غلط است.

رهبر انقلاب خاطرنشان كردند: در زمان امام خميني (ره) نيز دشمني هاي مستكبران پاياني نداشت چرا كه امام قاطعانه از انقلاب و اسلام و ايران دفاع مي كرد و اين واقعيات نشان مي دهد هرگاه مسئولان و ملت ايران مواضع مستحكمي بگيرند چهره دشمن عبوس تر مي شود كه البته مستكبران هيچگاه در مقابل اين ملت پيروز نخواهند شد.

حضرت آيت الله خامنه اي در بخش ديگري از سخنانشان با اشاره به برخي مشكلات موجود افزودند: عمده اين مشكلات به مسائل معيشتي قشرهاي متوسط و ضعيف مربوط مي شود كه بايد براي برطرف كردن آنها،‌ جداً همت و برنامه ريزي كرد.

ايشان در ريشه يابي مشكلات موجود خاطرنشان كردند: بخشي از مسائل ناشي از تورم است البته ما كمبود كالا در كشور نداريم اما گراني و كاهش قدرت خريد مردم، بايد علاج شود كه در اين زمينه همه بخشهاي ستادي و عملياتي مسئولند.

رهبر انقلاب با اشاره به اينكه صاحبنظران داخل و خارج دولت، افزايش نقدينگي را يكي از ريشه هاي مشكلات فعلي مي دانند تأكيد كردند: بايد با همفكري و تكيه بر علم و تجربه، راهي براي كنترل نقدينگي بيابيد و نقدينگي افزايش يافته را به سمت مراكز توليد هدايت كنيد.

ايشان توانمند كردن بخش خصوصي را يكي از اركان اقتصاد مقاومتي خواندند و تأكيد كردند: لازم است سياستهاي اصل 44 با دقت و وسواس هرچه تمامتر دنبال شود.

رهبر انقلاب در ارائه تعريفي از اقتصاد مقاومتي افزودند: در اين اقتصاد، هم روند پيشرفت كشور حفظ مي شود و هم آسيب پذيري نظام اقتصادي در مقابل ترفندهاي دشمنان كاهش مي يابد.

ايشان استفاده از همه ظرفيتهاي مادي و انساني دولتي و غيردولتي را از لوازم اقتصاد مقاومتي دانستند و افزودند: بايد به مردم واقعاً بهاء دهيد.

حضرت آيت الله خامنه اي مبارزه با مفاسد اقتصادي را باعث افزايش سرمايه گذاري، استقبال سرمايه داران سالم و رونق بيشتر اقتصادي دانستند و افزودند: بايد با چشماني تيزبين، ريزبين و دوربين مراقب فساد اقتصاد بود و با آن مبارزه كرد كه در اين زمينه همكاري متقابل دولت و دستگاه قضايي ضروري است.

حمايت از توليد، رسيدگي به واحدها و كارخانه هايي كه دچار مشكل شده اند، ‌فعال سازي واحدهاي متوسط و كوچك، مديريت منابع ارزي و حمايت همه جانبه از توليد ملي، ديگر توصيه مؤكد رهبر انقلاب به هيأت دولت بود.

ايشان مبارزه با اسراف را نيز در اقتصاد مقاومتي،‌مهم برشمردند و افزودند: در اين زمينه، هم دستگاههاي فرهنگ ساز بويژه رسانه ملي و هم دستگاههاي اجرايي مسئولند.

حضرت آيت الله خامنه اي با ابراز خرسندي از توجه دولت به ضرورت صرفه جويي در دستگاهها افزودند: مسئله استفاده از توليد ملي را نيز بطور جدي در دستور كار دستگاهها قرار دهيد و مصرف اجناس و كالاهاي خارجي را در دستگاهها ممنوع اعلام كنيد.

توجه به شركتهاي متكي بر اقتصاد دانش بنيان و حل مشكلات آنها از ديگر نكاتي بود كه رهبر انقلاب به دولت دهم توصيه كردند.

حضرت آيت الله خامنه اي بار ديگر مسئله وحدت و انسجام ملي را بسيار مهم خواندند و با دعوت جدي از مسئولان براي همگرايي ‌افزودند: حوزه هاي مسئوليتها مشخص است هر سه قوه بايد با هماهنگي و تعامل عمل كنند.

ايشان، مسئوليت رسانه ها، افراد صاحب تريبون و پايگاههاي اينترنتي را نيز در زمينه تقويت وحدت ملي مهم دانستند.

رهبر انقلاب، با توصيه به پرهيز از كارهاي سطحي و توجه به كارهاي عميق در زمينه هاي فرهنگي خاطرنشان كردند: مراقبت كامل كنيد كه فرهنگ مهاجم، فرهنگ عمومي را در معرض تأثيرگذاري و آسيب قرار ندهد.

حفظ روحيه انقلاب در ديپلماسي كشور و تلاش براي بهره گيري منطقي و صحيح از حوادث منطقه نكته ديگر ايشان خطاب به مسئولان قوه مجريه بود.

توصيه آخر رهبر انقلاب به رئيس جمهور و هيأت دولت اين بود: براي خدا كار كنيد و لحظه اي را در خدمت به مردم و نظام از دست ندهيد اگر هم كسي نبيند خداوند مي بيند و همه اين فعاليتها را پاداش مضاعف مي دهد.

آقاي احمدي نژاد رئيس جمهور نيز در اين ديدار با گرامي‌داشت ياد و خاطره شهيدان رجايي و باهنر گفت: دولت به اصول خود يعني عدالت، مهرورزي، خدمتگزاري، تلاش براي اعتلاي كشور و پايبندي به اصول و ارزشهاي انقلاب همچنان وفادار است.

رئيس جمهور با اشاره به اقدامات انجام گرفته در بخش هاي علم و فناوري ، بهداشت و درمان ، سياست خارجي ، دفاعي ، اطلاعات، فرهنگ ، صدا و سيما ، ميراث فرهنگي ، هسته اي ، آموزش عالي ، آموزش و پرورش ، مخابرات و محيط زيست تاكيد كرد در بخش هاي مختلف اقدامات خوب و برجسته اي انجام گرفته است.

آقاي احمدي نژاد همچنين به تدوين بودجه انقباضي در سال جاري اشاره كرد و  افزود: اين بودجه انقباضي به گونه اي طراحي شده كه به كارهاي عمراني و بخش هاي توليد و اشتغال آسيبي نرسد.

آقاي احمدي نژاد، اقدامات و زحمات ستاد تدابير به رياست معاون اول را براي مقابله با فشارهاي اقتصادي، بسيار خوب و نتيجه بخش خواند و خاطرنشان كرد: دولت معتقد است كه در شرايط كنوني يكي از مسائل ضروري ، تمركز مديريت در اجرا است.

وزير امور اقتصاد و دارايي نيز در اين ديدار در گزارشي از اوضاع اقتصادي كشور گفت: با وجود همه تلاشهاي دشمنان براي تشديد تحريم ها ، اقتصاد ايران به يكي از قطبهاي اصلي رشد در خاورميانه تبديل شده است.

دكتر حسيني رشد اقتصادي در سال گذشته را بدون در نظر گرفتن نفت 1/5 درصد اعلام كرد و افزود: ايران براساس آمار مراكز معتبر جهاني از لحاظ توليد ناخالص داخلي به هفدهمين اقتصاد بزرگ دنيا تبديل شده است و با معيارGDP ، در سال هاي اخير در جايگاه دوم و سوم منطقه قرار گرفته است. افزايش سرمايه گذاري خارجي از 1600 ميليون دلار در سال 1386 به 4300 ميليون دلار در سال 90، رشد 3/2 برابري صادرات غيرنفتي و رشد 8/2 برابري ارزش بورس در 4 سال اخير از ديگر نكات گزارش وزير اقتصاد بود.

آقاي حسيني گفت: در سالهاي اخير رشد سپرده هاي بانكي 1/2برابر شده و 65 درصد منابع بانكي در 3 بخش كشاورزي – صنعت و معدن و مسكن و ساختمان سازي به كار گرفته شده است.

وزير اقتصاد، بيكاري و تورم دو رقمي را از نقاط ضعف اقتصاد كشور خواند و گفت: بيكاري در سال گذشته با 1/2درصد كاهش به 3/12 رسيد و تورم به 1/9 درصد افزايش به 5/21 درصد رسيد.

آقاي حسيني گفت: اجراي طرح هدفمندي – افزايش نرخ ارز – افزايش قيمت كالاهاي وارداتي و سفته بازي از جمله عوامل افزايش تورم بوده است.

وزير اقتصاد در ترسيم چشم انداز اقتصاد كشور در سال جاري افزود: با وجود تشديد تحريم ها، دولت با صرفه جويي در هزينه و تدابير ويژه در تلاش است ظرفيتهاي داخلي را فعال سازد و با پشتوانه صندوق توسعه ملي، بخش خصوصي و تعاوني را براي حضور فعالتر در عرصه اقتصادي كمك كند.

آقاي حسيني با تشريح تلاشهاي دولت براي اجراي كامل سياستهاي اصل 44 قانون اساسي افزود: بهبود فضاي فعاليت اقتصادي،‌صرفه جويي، انسجام و وحدت مديريت اقتصادي و واقع نمايي بجاي سياه نمايي از ضرورتهايي است كه كمك مي كند، سال توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني را با رشد و بهبود اوضاع اقتصادي پشت سر گذاريم.

در اين ديدار رئيس كل بانك مركزي نيز گزارشي از سيستم بانكي و منابع و ذخاير مالي ارائه كرد.

آقاي بهمني با اشاره به استفاده از تمام توان سيستم بانكي در پرداخت تسهيلات گفت: 37 درصد از اين تسهيلات براي بخش صنعت و معدن، 20 درصد براي كشاورزي، 25 درصد براي مسكن، 10 درصد براي خدمات بازرگاني و 8 درصد براي صادرات در نظر گرفته شده است.

وي به تسهيلات پرداخت شده به بخش صنعت و معدن در سه ماهه اول سال 1391 اشاره كرد و افزود: تسهيلات پرداخت شده 2/31 درصد بوده است كه در مقايسه با پايان سال 90، نشانگر رشد تسهيلات ارائه شده به بخش صنعت و معدن است.

رشد نقدينگي و راه اندازي سامانه هاي پورتال «ارزي، شتاب و شاپرك» براي كنترل صادرات و واردات از ديگر مواردي بود كه رئيس كل بانك مركزي در گزارش خود به آنها اشاره كرد.

آقاي بهمني ذخاير ارزي و طلاي كشور را بسيار خوب توصيف و با اشاره به فشارهاي اقتصادي امريكا و اروپا تأكيد كرد: سيستم بانكي توانسته است با اقدامات خاص و ابتكاري، بسياري از اين محدوديت ها را مديريت كند.

رئيس كل بانك مركزي در پايان با اشاره به اجراي فاز اول هدفمندي يارانه ها گفت: با اجراي اين قانون ضريب جيني كه نمايانگر كم شدن فاصله طبقاتي است از 40/0 (صفر مميز 40) به 38/0 (صفر مميز 38) كاهش پيدا كرده است.

وزير صنعت، معدن و تجارت نيز در اين ديدار به بيان شاخص هاي اقتصادي بويژه در بخش توليد پرداخت. آقاي غضنفري رشد سرمايه گذاري در بخش صنعت را در دولت هاي نهم و دهم 7 برابر و در بخش معدن 6 برابر اعلام كرد و گفت: 51 هزار پروژه صنعتي و معدني در 7 سال اخير اجرا شده است.

وي تعداد معادن فعال در كشور را در سال 83يعني در آستانه آغاز به كار دولت آقاي احمدي نژاد 3600 معدن و در سال جاري 5000 معدن اعلام كرد و افزود : ميزان توليد مواد معدني نيز از 155 ميليون تن به 340 ميليون تن رسيده است .

افزايش ظرفيت توليد خودرو از 960 هزار در سال 83 به 2 ميليون خودرو در سال 90، افزايش حدود 3 برابري توليد سيمان در همين مدت و افزايش دو برابري توليد فولاد در 7 سال اخير از ديگر آماري بود كه وزير صنعت، معدن و تجارت اعلام كرد.

آقاي غضنفري گفت: با توجه به سير صعودي توليد در بخشهاي مختلف، ايران در حال حاضر در توليد سيمان جزو ده كشور برتر جهان ، در توليد سرب و روي در خاورميانه اول ، در توليد خودرو در رتبه سيزدهم جهان، در توليد فولاد هفدهم جهان و در توليد مس جزو ده كشور برتر جهان است.

در گزارش وزير صنعت، معدن و تجارت افزايش صادرات غيرنفتي از حدود 31 ميليارد دلار در دولتهاي هفتم و هشتم به 139 ميليارد دلار در دولت هاي نهم و دهم نيز مورد اشاره قرار گرفت.

وي گفت: در همين مقياس زماني، صادرات فني مهندسي از 6/3 ميليارد دلار به 18 ميليارد دلار رسيده و مجموع صادرات كالا و خدمات فني و مهندسي 3/4برابر شده است.

آقاي غضنفري با اشاره به روند كاهش واردات و افزايش صادرات گفت: در اين مدت نسبت واردات به صادرات با حدود 50 درصد بهبود، به 6/2 رسيده است.

تعامل جدي و گسترده با بخش خصوصي و اصناف نكته ديگري بود كه در گزارش وزير صنعت و معدن برجسته شده بود.

آقاي غضنفري همچنين با اشاره به فشارهاي اقتصادي دشمنان ملت ايران گفت: با مديريت فراز و نشيب‌هاي بوجود آمده روند افزايش توليد در واحدهاي صنعتي و معدني آغاز شده كه چشم انداز بسيار خوبي را براي كشور ترسيم مي كند.

وزير جهاد كشاورزي نيز در اين ديدار در گزارشي به اقدامات زيربنايي در بخش آب و خاك اشاره كرد و گفت: يكي از اين اقدامات زيربنايي، گسترش شبكه آبياري تحت فشار و اصلاح روشهاي آبياري است كه يك ميليون و دويست هزار هكتار از اراضي كشاورزي كشور تحت پوشش آبياري تحت فشار قرار گرفته است.

آقاي خليليان مجموع وسعت اجراي طرحهاي زيربنايي در بخش آب و خاك را در دولت هاي نهم و دهم، 192 هزار هكتار بيان كرد و افزود: اين آمار، سه برابر اقدامات انجام شده در سالهاي قبل از 84 است.

بهره برداري از سه هزار و ششصد و نوزده واحد صنايع تبديلي با ظرفيت 22 ميليون و چهارصد هزار تن، اصلاح ساختار واحدهاي مرغداري و دامداري، و طرحهاي ارتقاي سلامت غذا از جمله اجراي عمليات كنترل بيولوژيك و مبارزه غيرشيميايي با آفات، محورهاي ديگري از گزارش وزير جهاد كشاورزي بود.

آقاي خليليان تراز بازرگاني صادرات محصولات كشاورزي را مثبت دانست و افزود: صادرات كشاورزي در سال 90، 64/1 ميليارد دلار بيشتر از واردات بوده است.

وي درخصوص توليد محصولات كشاورزي و باغي گفت: در سال 90 هفتاد و هفت ميليون تن محصولات زراعي، 18 ميليون و سيصد هزار تن محصولات باغي، 720 هزار تن شيلات، و 14 ميليون و سيصد هزار تن دام و طيور توليد شده است.

ديدار رهبر انقلاب اسلامي با هيأت دولت با گزارش وزير نفت ادامه يافت.

آقاي قاسمي درباره پارس جنوبي گفت: 56 ميليارد دلار كار در جريان ، در اين منطقه داريم كه با به ثمر رسيدن اين سرمايه گذاري، در 3 سال آينده ميزان توليد ميعانات گازي  به 2/1ميليون بشكه و توليد گاز  به 2/1ميليارد متر مكعب خواهد رسيد.

وزير نفت گفت: در دولت هاي نهم و دهم در مجموع 140 ميليارد دلار سرمايه گذاري در بخش نفت، گاز و پتروشيمي داشته ايم كه 5 برابر دولتهاي قبلي است.

آقاي قاسمي با اشاره به تلاش دشمن براي تحريم نفتي افزود: به ياري خداوند و همت متخصصان داخلي، نهضت ساخت تجهيزات در داخل كشور را آغاز كرده ايم كه با برنامه ريزي انجام شده،‌اميدواريم در آينده اي نه چندان دور، به صادر كننده اينگونه تجهيزات نيز تبديل شويم.

وزير نفت همچنين، از بهره مندي 15 هزار روستا از گاز در دولت هاي نهم و دهم خبر داد و گفت: توليد فراورده هاي نفتي به 262 ميليون ليتر رسيده است. اقاي قاسمي اين نكته را هم گفت كه براساس اجراي طرح هدفمندي، مصرف بنزين از 67 ميليون ليتر در سال 84 به 59 ميليون ليتر كاهش يافته است، در حاليكه اگر طرح هدفمندي اجرا نمي شد ميزان مصرف بنزين در سال جاري به 130 ميليون ليتر مي رسيد.

وي صرفه جويي بوجود آمده از اين طريق را 30 ميليارد دلار اعلام كرد.

وزير نفت گفت: با برنامه ريزي انجام شده در حال حاضر بجز 2 ميدان ، در همه ميادين مشترك نفت و گاز فعاليم كه در دو ماه آينده در اين دو ميدان نيز توليد آغاز مي شود و در مجموع يك ميليون بشكه نفت از اين ميادين استحصال خواهد شد.

وزير راه و شهرسازي آخرين عضو هيأت دولت بود كه گزارشي از حوزه كاري خود بيان كرد.

ساخت بيست و يك ميليون و ششصد هزار واحد مسكوني در دولتهاي نهم و دهم و افزايش نسبت واحد مسكوني به خانوار،‌مقاوم سازي يك ميليون و هشتصد و هشتاد هزار واحد روستايي، افزايش يك و نيم برابري توليد مسكن شهري در 7 سال گذشته، افزايش ظرفيت صنعتي سازي، و افزايش ساخت آزاد راه و بزرگراه، بخش هايي از گزارش آقاي نيكزاد بود.

وزير راه و شهرسازي همچنين به افزايش ظرفيت بنادر، توسعه لوكوموتيو و واگن هاي مسافري و باري و كاهش تلفات جاده اي با وجود افزايش توليد خودرو نيز اشاره كرد.

منبع: خبرگزاري فارس

احاديث اقتصادي : پرهيز از امتياز دادن ها و سو استفاده هاي مالي

مسئولان و كارگزاران هر حكومت ، خواص و نزديكاني دارند كه برخي از آنها چشم به استفاده از امكانات و بهره جويي و لذت بردن از اموال را دارند كه مي توانند در اقتصاد سالم كشور اختلال ايجاد كنند.
امام علي عليه السلام به كارگزاران خود اكيدا توصيه مي كند كه از چنين عناصر خطرناكي بپرهيزند.
آنجا كه مي نويسد:
ثم ان للوالي خاصه وبطانه، فيهم استيثار وتطاول، وقله انصاف في معامله، فاحسم ماده اءوليك بقطع اءسباب تلك الاْحْوال.
ولا تقطعن لاحد من حاشيتك وحامتك قطيعه، ولا يطمعن منك في اعتقاد عقده، تضر بمن يليها من الناس، في شرب اءو عمل مشترك، يحملون موونته علي غيرهم ، فيكون مهناء ذلك لهم دونك، وعيبه عليك في الدنيا والاْخره.
واءلزم الحق من لزمه من القريب والبعيد، وكن في ذلك صابرا محتسبا، واقعا ذلك من قرابتك وخاصتك حيث وقع، وابتغ عاقبته بما يثقل عليك منه، فان مغبه ذلك محموده.( 8)
(همانا زمامداران را خواص و نزديكاني است كه خود خواه وچپاولگرند، و در معاملات انصاف ندارند، ريشه ستمكاريشان را با بريدن اسباب آن بخشكان ، و به هيچكدام از اطرافيان و خويشاوندانت زمين را واگذار مكن ، و بگونه اي با آنان رفتار كن كه قرار دادي به سودشان منعقد نگردد كه به مردم زيان رساند، مانند آبياري مزارع ، يا زراعت مشترك ، كه هزينه هاي آن را بر ديگران تحميل كنند، در آن صورت سودش براي آنان ، و عيب و ننگش در دنيا و آخرت براي تو است .
حق را مال هر كس كه باشد، نزديك يا دور بپرداز، و در اين كار شكيبا باش ، و اين شكيبايي را به حساب خدا بگذار، گر چه اجراي حق مشكلاتي براي نزديكانت فراهم آورد، تحمل سنگيني آن را به ياد قيامت برخود هموار ساز.)

منبع: سايت قائميه