معرفي وبلاگ
حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی
دسته
آرشيو
آمار وبلاگ
تعداد بازديد : 248545
تعداد نوشته ها : 140
تعداد نظرات : 11




چاپ اين صفحه  حمايت از توليد ملي

حمايت از توليد ملي کار و سرمايه ايراني

 حمايت از توليد ملي
Made In Iran

ما مي توانيم

حمايت از توليدات با كيفيت

Rss
ويرايش قالب
حمايت از توليد ملي

سومين جشنواره و نمايشگاه ملي علم تا عمل با رويكرد نقش شركتهاي دانش بنيان در اقتصاد مقاومتي با نمايش 1420 طرح دانش‌بنيان طي روزهاي سيزدهم تا شانزدهم شهريور ماه سال جاري در مصلاي بزرگ امام خميني (ره) تهران برگزار مي‌شود

 

 

به گزارش خبرنگار مركز روابط عمومي و اطلاع رساني معاونت علمي و فناوري رياست‌جمهوري، دكتر نسرين سلطانخواه در نشست خبري برگزاري سومين جشنواره و نمايشگاه ملي علم تا عمل كه امروز صبح در محل معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري برگزار شد،با گراميداشت ياد و خاطره شهداي دولت به ويژه شهبدان رجايي و باهنر برگزاري اين نمايشگاه را از جمله برنامه‌هاي هفته دولت عنوان كرد و گفت: هر ساله و همزمان با هفته دولت جشنواره و نمايشگاه ملي علم تا عمل؛ فناوري و تجاري سازي در عرصه ملي به مدت چهار روز در تهران توسط معاونت علمي و فناوري رياست‌جمهوري، برنامه‌ريزي و اجرا مي‌شود.

در فرآيند اجرايي اين جشنواره و نمايشگاه بر گسترس و تعميق مباني همكاري و تعامل بين مراكز استاني به ويژه دفاتر استاني نخبگان، پارك‌هاي علم و فناوري، كارگروه پژوهش و فناوري استاني شركت‌هاي دانش بنيان تاكيد شده است.

معاون علمي و فناوري رييس‌جمهور تصريح كرد: ارج نهادن به مقام شامخ فناوران و نوآوران برتر از طريق شناسايي و معرفي دستاوردهاي برتر فناورانه و در آستانه‌ي تجاري سازي در زمينه‌هاي مختلف، فراهم كردن زمينه‌هاي مناسب توسعه و تعميق همكاري‌هاي علمي و فناوري بين مراكز علمي، صنعتي و فناوري كشور، ايجاد محيطي به منظور آشنايي و تفاهم ميان عرضه كنندگان فناوري، نهادهاي استفاده كننده از فناوري، سرمايه‌گذاران و ساير ذي‌نفعان عرصه تجاري‌سازي، بررسي راهكارها و روش‌هاي جديد در راستاي تسهيل فرآيند تجاري سازي دستاوردهاي علمي و فناوري كشور و ارائه دستاوردهاي حاصل از فرآيند تجاري سازي فناوري و نوآوري از جمله اهداف برگزاري سومين جشنواره و نمايشگاه ملي علم تا عمل است.

وي با بيان اين كه 3 هزار و 124 طرح دانش بنيان در سامانه‌ي جشنواره و نمايشگاه ملي علم تا عمل ثبت‌نام كرده‌اند، افزود: از اين تعداد 2881 طرح مورد پذيرش اوليه قرار گرفت كه پس از ارزيابي و داوري‌هاي متعدد در نهايت 1420 طرح انتخاب و در 31 غرفه استاني در نمايشگاه عرضه خواهند شد.

دكتر سلطانخواه تصريح كرد: از ميان طرح‌هاي شركت كننده در جشنواره ملي علم تا عمل 35 طرح برگزيده كشوري و 31 طرح برگزيده استاني معرفي و مورد حمايت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري قرار خواهند گرفت.

به گفته‌ي وي در دومين جشنواره و نمايشگاه ملي علم تا عمل 2 هزار و 675 طرح ثبت‌نام كرده بودند كه در نهايت بيش از 70 طرح جهت تجاري سازي موفق به كسب تسهيلات وام معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري شدند.

معاون علمي و فناوري رييس جمهور تصريح كرد: شركت‌هاي دانش بنيان مشمول حمايت‌هاي مادي و معنوي معاونت علمي، پارك‌هاي علم و فناوري و مراكز رشد، دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها، واحدهاي تحقيق و توسعه دولتي و خصوصي، برگزيدگان جشنواره‌هاي معتبر داخلي و بين‌المللي، ستادهاي فناوري‌هاي راهبردي، كانون‌هاي هماهنگي و دانش و صنعت و دفاتر استاني بنياد ملي نخبگان از جمله شركت‌كنندگان در سومين جشنواره و نمايشگاه داخلي علم تا عمل هستند.

دكتر سلطانخواه با بيان اين كه بازار ارائه خدمات ايده تا محصول نيز در اين نمايشگاه برپاست، گفت: 8 كارگاه آموزشي با موضوعاتي همچون برندسازي و نشان تجاري، مالكيت فكري و فرآيند ثبت اختراع، مديريت مالي براي مديران غير مالي، مديريت بازاريابي برگزار مي‌شود.

معاون علمي و فناوري رييس‌جمهور خاطرنشان كرد: برگزاري اين جشنواره و نمايشگاه كمك مي‌كند تا بانك اطلاعاتي غني از دستاوردهاي تجاري‌ سازي شده و يا در آستانه تجاري سازي شدن و شركتهاي دانش بنيان فعال در كشور تهيه شود و پايان اين جشنواره و نمايشگاه آغازي براي معاونت علمي و فناوري رياست‌جمهوري خواهد بود تا كليه‌ي طرح‌هاي شركت كننده را بررسي كرده و زمينه‌ي بازاريابي و حتي صادرات طرح‌هايي با پتانسيل صادرات را فراهم كند و در نهايت شركت‌هاي دانش بنيان بتوانند نقش خود را در اقتصاد و اشتغال كشور ايفا كنند.

معاون علمي رييس‌جمهور در خصوص تفاوت جشنواره و نمايشگاه ملي علم تا عمل و جشنواره و نمايشگاه ملي نوآوري و شكوفايي كه در ايام دهه‌ي فجر برگزار مي‌شود، گفت: جشنواره و نمايشگاه ملي علم تا عمل توسط معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري و با تمركز بر تجاري سازي طرح‌هاي دانش بنيان، ايجاد و توسعه شركتهاي دانش بنيان ، ايجاد بازار براي محصولات و ارائه حمايت‌ها برگزار مي‌شود اما جشنواره و نمايشگاه ملي نوآوري و شكوفايي فجر انقلاب اسلامي توسط بنياد ملي نخبگان و با هدف حمايت از اختراعات و به دنبال برگزاري جشنواره‌هاي منطقه‌اي نوآوري و شكوفايي در سراسر كشور برگزار مي‌شود.

وي همچنين در ابتداي سخنان خود با اشاره به برگزاري نمايشگاه دستاوردهاي فناوري ايران در حاشيه شانزدهمين اجلاس سران كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد گفت: خوشبختانه اين نمايشگاه كه در سالن همايش هاي صداو سيما و سالن اجلاس برگزار شد مورد استقبال هيات هاي خارجي و گروه هاي خبري بين المللي قرار گرفت.

دكتر سلطانخواه با اشاره به تهيه كتاب «فناوري ايراني در خدمت صلح و سعادت بشري» توسط معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري به چهار زبان انگليسي، عربي، فرانسه و فارسي گفت: اين كتاب توسط رييس‌جمهور به رؤساي كشورها هديه داده شد.علاوه بر اين كتاب دستاوردها و محصولات آماده صادرات شركت‌هاي دانش‌بنيان به زبان انگليسي آماده و در اختيار علاقمندان در بازديد از نمايشگاه قرار گرفت.

وي تصريح كرد: برگزاري اين نمايشگاه مي‌تواند در تعاملات و ارتباطات بين كشورها و موضوع تقويت ديپلماسي فناوري و مبادلات علم و فناوري و انتقال دستاوردهاي فناوري توسط كشورهاي عضو به كشورهاي كمتر توسعه يافته موجب رشد آنها شود.

منبع: سايت معونت علم وفناوري رياست جهمهوري

 

به گزارش باشگاه خبري فارس «توانا» طبق اعلام پايگاه اطلاع‌رساني بيمه سامان، معاون طرح و برنامه اين شركت، اظهار داشت : بيمه سامان با هدف تقويت اعتماد عمومي به صنعت بيمه و افزايش آگاهي عمومي از خدمات بيمه‌اي، انطباق كامل شرايط محصولات و خدمات خود با نياز مردم كشور‌ را ارزيابي مجدد مي‌كند.

‌احمدرضا ضرابيه ادامه داد: در اين راستا طرح‌هاي جديد بيمه مسافرتي با نگاهي نو به نياز هموطنان در سفرهاي خارج از كشور توسط شركت بيمه سامان طراحي و عرضه شده است.

وي گفت: پس از انجام تحقيقات ميداني و تحليل نيازهاي واقعي مشتريان، محققان اين شركت مقاصد اصلي مسافران ايراني، متوسط مدت زمان سفرهاي ايشان و خطرات عمده‌اي كه اين مسافران را در خارج از كشور تهديد مي‌كند، شناسايي كرده و بر اساس اين اطلاعات طرح‌هاي جديد بيمه مسافرتي سامان را، آن‌گونه كه مورد نياز مردم است، طراحي كرده‌اند.

معاون طرح و برنامه بيمه سامان با بيان اينكه يكي از نيازهاي اصلي مشتريان‌، دريافت اطلاعات كامل، درست و به‌موقع ارزيابي شده است، گفت: به منظور تسهيل فرآيند بررسي و پرداخت خسارت، در دفترچه شرايط عمومي بيمه مسافرتي سامان، كانال‌هاي اعلام خسارت، شرايط پرداخت خسارت، مدارك و مستندات مورد نياز بيمه براي پرداخت خسارت، به صورت كاملاً گويا ذكر شده است.

ضرابيه تصريح كرد: هر مسافر، با توجه به بودجه سفر خود، ميزان مشخصي ارز به همراه دارد كه در نظر دارد اين ميزان ارز را براي مقاصد مشخص از جمله‌ هزينه اقامت، اياب و ذهاب، خورد و خوراك، خريد و غيره مصرف كند اما در صورتي‌كه اتفاقي براي مسافر بيافتد، اين ارز بايد براي مواردي از جمله هزينه بيمارستان و پزشك و غيره صرف شود.

وي گفت: با برخورداري از بيمه مسافرتي سامان، نه تنها هزينه‌هاي تحميل شده به مسافر به علت بيماري و حوادث تحت پوشش قرار مي‌گيرد، بلكه اين هزينه نيز توسط بيمه سامان به صورت مستقيم و در خارج از كشور به پزشك، بيمارستان و يا مركز خدماتي پرداخت مي‌شود و مسافر نگراني از مصرف ارز همراه خود ندارد. 

معاون طرح و برنامه بيمه سامان ادامه داد: هزينه‌هاي درماني، فوريت‌هاي پزشكي و دندانپزشكي، تاخير در حركت هواپيما و گم شدن چمدان‌ها از جمله مواردي است كه بيمه مسافرتي سامان تحت پوشش قرار مي‌دهد تا مسافران با خيالي آسوده سفر كند.

به گفته وي از جمله مزاياي عمده بيمه مسافرتي سامان مي‌توان به خدمات 24 ساعته، پشتيباني اپراتور فارسي زبان و پرداخت هزينه‌هاي خسارت به صورت مستقيم از طريق مراكز خدماتي و درماني در سراسر جهان اشاره كرد.

منبع: خبرگزاري فارس

رئيس سازمان نهضت سوادآموزي كشور به جزئيات تغييرات در اين سازمان اشاره كرد و گفت: به هر كسي كه بتواند فرد بي سوادي را باسواد كند، دستمزد مي دهيم.

 علي باقرزاده، معاون وزير آموزش و پرورش در گفت‌وگو با فارس به تغييرات سازمان نهضت سوادآموزي اشاره كرد و اظهار داشت: تلاش كرديم به فهرست اسمي از جامعه هدفمان كه افراد بيسواد كشور هستند، دست پيدا كنيم.
 
وي به سرشماري سال‌هاي گذشته اشاره كرد و افزود: سرشماري سال‌هاي گذشته، آماري در اختيار ما قرار مي‌دهد، اما پيدا كردن مصداق‌هاي اين آمارها در جمعيت كشور كار بسيار سختي است.
 
باقرزاده به بانك اطلاعات اسمي اشاره كرد و ادامه داد: بر اساس اين بانك، به فهرستي از افراد بيسواد گروه 10 تا 49 سال دست پيدا كرديم و براساس آن اقدامات خود را آغاز كرديم.
 
* كاهش زمان تحصيل در نهضت سواد آموزي
 
رئيس سازمان نهضت سوادآموزي كشور، به تغيير دوره‌ها و زمان آموزشي در سازمان نهضت سوادآموزي اشاره كرد و اظهار داشت: در گذشته فردي كه مي‌خواست تا كلاس پنجم ابتدايي درس بخواند، بايد در دوره مقدماتي ثبت‌نام مي‌كرد و امتحان مي‌داد و سپس دوره تكميلي و پاياني را مي‌گذراند تا مي‌توانست مدرك تحصيلي بگيرد.
 
وي اضافه كرد: در مجموع يك فرد بزرگسال بيسواد بايد 1520 ساعت كلاس آموزشي مي‌گذراند تا مي‌توانست پايه پنجم تحصيلي را به پايان برساند.
 
باقرزاده با بيان اينكه دوره تحصيل در سوادآموزي كاهش يافت، افزود: يك دوره 400 ساعته معادل سوم ابتدايي و يك دوره 600 ساعته معادل ششم ابتدايي در نظر گرفته شد و افراد با گذراندن 1000 ساعت آموزشي مي‌توانند مدرك ششم ابتدايي را دريافت كنند.
 
* كتب نهضت سواد آموزي اصلاح شد
 
اين مقام مسئول در سازمان نهضت سوادآموزي به اصلاح كتاب‌هاي درسي افراد بزرگسال در نهضت سوادآموزي اشاره كرد و گفت: كتاب‌هاي درسي گذشته نهضت سوادآموزي از كتاب‌هاي آموزش و پرورش الگو گرفته بود و روش‌هاي به كار گرفته در آنها، روش‌هاي آموزشي خردسالان بود.
 
وي ادامه داد: افراد بزرگسال با انگيزه تحصيل در دوره نهضت سوادآموزي وارد مي‌شدند، اما وقتي با تصاوير بچگانه كتاب‌هاي درسي و روش‌هاي آموزشي خردسالان مواجه مي‌شدند، اعتماد به نفسشان دچار خدشه مي‌شد و به همين دليل ريزش در كلاس‌هاي قبلي نهضت سوادآموزي زياد بود.
 
معاون وزير آموزش و پرورش اضافه كرد: بر اين اساس، تصاوير، متن و نوشته‌هاي كتاب‌هاي نهضت سوادآموزي متناسب با افراد بزرگسال و نياز آنها تغيير پيدا كرد، البته هنوز كتاب‌هايمان به طور كامل با آنچه مدنظرمان است تغيير نيافته است و نياز دارد كه وقت بگذاريم و مشكلاتش را كامل كنيم.
 
* آموزش 4 مهارت در نهضت سوادآموزي
 
باقرزاده با بيان اينكه در گذشته برنامه درسي براي آموزش بزرگسالان وجود نداشت، گفت: نداشتن برنامه به اين معني است كه الگويي براي توليد كتاب‌هاي درسي بزرگسالان نداشتيم كه هم اكنون راهنماي توليد كتاب‌هاي درسي بزرگسالان به تصويب شوراي عالي آموزش و پرورش رسيده است.
 
وي به شيوه‌هاي ارزيابي از آموخته‌هاي بزرگسالان اشاره كرد و ادامه داد: در آموزش و پرورش، ارزشيابي دوره ابتدايي توصيفي ـ كيفي است، اما در بزرگسالان نمي‌خواهيم تمام ابعاد تربيتي را مدنظر قرار دهيم، چرا كه افراد مسير شكل‌گيري شخصيت را طي كردند و تنها چهار مهارت خواندن، نوشتن، حساب‌كردن و روخواني قرآن را آموزش مي‌دهيم.
 
رئيس سازمان نهضت سوادآموزي كشور اضافه كرد: چهار مهارت يادشده با ابزارهاي معمولي قابل سنجش است و به راحتي مي‌توانيم افراد بزرگسال را سنجش كنيم.
 
* در مديريت نهضت سوادآموزي، وحدت و يكپارچگي ايجاد شد
 
معاون وزير آموزش و پرورش با بيان اينكه در مديريت نهضت سوادآموزي، وحدت و يكپارچگي ايجاد شده است، اظهار داشت: تمام واحدهاي نهضت سوادآموزي را با آموزش و پرورش ادغام كرديم و اكنون مديركل آموزش و پرورش استان‌ها مسئول نهضت سوادآموزي در استان ها هستند.
 
وي افزود: هم‌اكنون مديركل آموزش و پرورش استان‌ها، مدير آموزش و پرورش شهرستان‌ها و مدير مدارس، مسئول در زمينه سوادآموزي هستند و بايد مراحل چندگانه سوادآموزي از شناسايي، جذب، آموزش، ارزيابي، تحكيم و پشتيباني را دنبال كنند كه وظايف مديران مدارس را وزير آموزش و پرورش ابلاغ كرده است، ضمن اينكه ساختار اداري نيز اصلاح شد.
 
* مشاركت ساير دستگاه ها براي سواد آموزي
 
باقرزاده، به مشاركت نهضت‌سوادآموزي با ساير دستگاه‌ها اشاره كرد و گفت: سوادآموزي مسئله اجتماعي است و صرفاً نهضت سوادآموزي نمي‌تواند مدعي شود كه به تنهايي اين كار را انجام مي‌دهم، بلكه بايد از ظرفيت تمام دستگاه‌ها استفاده كرد.
 
وي ادامه داد: در حال حاضر با نهادها و سازمان‌هايي همچون كميته امداد، بهزيستي، نيروهاي مسلح، سازمان زندان‌ها، وزارت كشور، سازمان تبليغات، شوراها، دهياري‌ها، جهاد كشاورزي و عشاير موافقت‌نامه امضاء كرديم تا از تمام ظرفيت‌ها براي سوادآموزي استفاده كنيم.
 
* هر كسي كه بخواهد فردي را باسواد كند، مي‌تواند اقدام كند
 
رئيس سازمان نهضت سوادآموزي كشور، با بيان اينكه در اين سازمان، زمينه‌ برون‌سپاري سوادآموزي انجام شده است، عنوان كرد: به ندرت كشوري را مي‌توان يافت كه دولت متكفل كامل بحث سوادآموزي باشد بلكه تشكل‌هاي مردم‌نهاد ورود پيدا مي‌كنند.
 
وي با بيان اينكه برون‌سپاري به اين دليل است كه سوادآموزان باقيمانده پراكنده هستند و امكان تشكيل كلاس درس واحد وجود ندارد، گفت: ‌بايد در بحث سوادآموزي انعطاف به خرج مي‌داديم و در زمان و مكان به بحث برون‌سپاري مي‌رفتيم؛ به همين دليل به استان‌ها اعلام كرديم كه كارگروه تشكيل دهند و هزينه باسواد شدن هر نفر را حساب كنند.
 
باقرزاده اضافه كرد: هزينه موردنظر را به هر فرد واجدالشرايطي كه بتواند فردي را باسواد كند، مي‌پردازيم و اين موضوع منحصر به آموزشيار نهضت‌سوادآموزي نيست، بلكه هر كسي كه بخواهد فردي را باسواد كند، مي‌تواند اقدام كند.
منبع: رجانيوز

 

به گزارش خبرگزاري فارس، محمد كشوريان مقدم كارشناس رسمي دادگستري در امور اقتصادي و بازرگاني و فوق ليسانس معارف اسلامي و اقتصاد از دانشگاه امام صادق عليه السلام مقاله‌اي در مورد استفاده از روش‌هاي تشخيص هويت بيومتريك در نظام بانكداري كشور به رشته تحرير درآورده و براي انتشار در اختيار خبرگزاري فارس قرار داده است.

احراز هويت مشتريان در نظام بانكي و مالي كشور، قبل از ارائه هر گونه خدمات الزامي است. با عنايت به اينكه امكان جعل مدارك شناسايي (كارت ملي، شناسنامه، گذرنامه و ...) به گونه‌اي كه كاركنان بانك‌ها قادر به تشخيص جعل مدارك نباشند، براي متخلفان ميسر است، استفاده از روش‌هاي ايمن‌تري براي تعيين هويت متقاضيان خدمات بانكي الزامي به نظر مي‌رسد.

تعيين هويت اشخاص بر مبناي اطلاعات بيومتريك از جمله اثر انگشتان دست، اثر كف دست، اسكن عنبيه چشم و روش هاي مشابه از اطمينان بالايي برخوردار هستند.

هر چند اخباري مبني بر جعل اثر انگشت شنيده شده است، با اين وجود، هنوز روش‏هاي مزبور جزو مطمئن‌ترين روش‌هاي تشخيص هويت شمرده مي‌شوند.

هم اكنون استفاده از روش‏هاي مزبور به ويژه روش اسكن اثر انگشت در دستگاه‌هاي اداري امري مرسوم شده است. دستگاه‏هاي ثبت حضور و غياب كاركنان كه بر مبناي اثر انگشت كار مي‌نمايند، از جمله اين كاربردها است.

حتي لپ تاپ هاي فعلي نيز به سيستم تشخيص هويت اثر انگشت مجهز شده‌اند و اين روش اكنون عموميت و مقبوليت فراواني يافته است.

توصيه مي‌شود شناسايي هويت مشتريان بر مبناي اطلاعات بيومتريك آنان طي مراحل  ذيل صورت گيرد.

1. مناسب است بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران به دليل نقش حاكميتي و نظارتي كه بر بازار پول كشور دارد، متولي ايجاد بانك اطلاعات بيومتريك مشتريان بازار پولي كشور شود و سازوكاري تعيين نمايد كه تمامي بانك ها و موسسات مالي قادر شوند از اطلاعات بانك مزبور استفاده نمايند.

هر چند هر يك از بانك‌هاي فعلي كشور نيز به صورت جداگانه و مستقل مي‌توانند چنين شيوه‌اي را براي شناسايي هويت مشتريان خود به كار گيرند، اما به دلايل حقوقي، اقتصادي و فني ارجح آن است كه توليت اين امر با بانك مركزي باشد.

2. بانك مركزي بايد تجهيزات سخت افزاري و نرم افزاري مربوطه را تهيه و در اختيار شبكه بانكي و مالي كشور قرار دهد. بانك مركزي مي‌تواند هزينه‌هاي مربوطه را بين شبكه بانكي كشور تقسيم نمايد.

3. دستورالعمل نحوه اخذ اطلاعات بيومتريك مشتريان توسط بانك مركزي تهيه و جهت اجرا به شبكه بانكي و مالي كشور ابلاغ شود. توصيه مي‌شود به مشتريان بانكي خاطر نشان شود كه استفاده از خدمات شناسايي مشتريان بر مبناي اطلاعات بيومتريك، اختياري بوده و الزامي به ارائه اين اطلاعات نيست، هر چند درج اطلاعات بيومتريك آنان در بانك اطلاعاتي مربوطه به نفع آنان خواهد بود.

4. لازم است مشتريان بانكي متقاضي اين نوع خدمات براي يك بار با در دست داشتن اصل مدارك هويتي خود به يكي از شعب بانك‏هاي كشور و يا شعب بانك‌هاي مورد تاييد بانك مركزي مراجعه نموده و اطلاعات بيومتريك خود را وارد شبكه مزبور نمايند.

مزاياي استفاده از روش تشخيص هويت اشخاص بر مبناي اطلاعات بيومتريك:

1. كاهش تقلب و تخلفات بانكي كه مبناي آنها اشتباه در تشخيص هويت اشخاص است. يك مزيت فوق العاده اين بانك اطلاعاتي آن است كه خطاي انساني را در تشخيص هويت واقعي متقاضي در موارد جعل مدارك شناسايي به شدت كاهش مي‌دهد. در صورتي كه نرم افزار مربوطه، قادر به ثبت تاريخ‌هايي كه مورد استفاده قرار گرفته است، باشد، آنگاه مي توان از تاريخ هاي مزبور به عنوان مستند قابل قبولي در موارد اختلافي استفاده نمود.

يعني اگر يك مشتري بانكي مدعي شود كه برداشت از حساب بانكي وي در فلان تاريخ توسط وي صورت نگرفته و فرد ديگري با جعل مدارك شناسايي و دفترچه بانكي از حساب او برداشت نموده و كارمند بانك متوجه اين اشتباه نشده است، مي توان به اين نرم افزار مراجعه نمود و تشخيص داد كه آيا در حقيقت همين فرد در تاريخ مزبور به شعبه بانك مراجعه نموده است، يا خير.

2. عدم نياز به همراه داشتن مدارك شناسايي توسط مشتريان بانكي. هم اكنون بانك ها در صورتي كه مشتريان مدارك شناسايي معتبر به همراه نداشته باشند، از ارائه خدمات به آنان خودداري مي نمايند كه اين موضوع بعضاً موجب ناراحتي و رنجش مشتريان مي‌شود. به كارگيري اين روش به مشتري مداري بانك ها نيز كمك مناسبي خواهد نمود.

3. استفاده از شيوه‌هاي بيومتريك جهت شناسايي مشتريان بانكي، ضمن كاهش تخلفات و تقلبات بانكي، اقدامي هم راستا با اهداف مندرج در قانون مبارزه با پولشويي (مصوب 2/11/1386 مجلس شوراي اسلامي) است.

بندهاي «الف» و «د» ماده (7) اين قانون به لزوم احراز هويت ارباب رجوع و نگهداري سوابق مربوط به شناسايي ارباب رجوع اشاره دارد.

4. در قانون برنامه پنجم توسعه و عدالت كشور از جمله مواد 46 و 48 آن، استفاده از روش هاي نوين از جمله روش‌هاي الكترونيكي و بانك هاي اطلاعاتي مورد تاكيد قرار گرفته است. اجرايي نمودن اين روش نيز در جهت تحقق اهداف قانوني مزبور به ويژه بند «د» ماده 46 تلقي مي‏شود.

5.  در ماده 22 سياست هاي پولي، اعتباري و نظارتي نظام بانكي كشور (مصوب 20/10/1390 شوراي پول و اعتبار) نيز تقريباً به اين موضوع اشاره شده است. مفاد اين ماده به اين شرح است:

«بانك مركزي نسبت به استقرار كامل نظام مديريت امنيت داده ها(نماد) بانكي و پايگاه جامع اطلاعات جامع هويتي به منظور ايجاد هويت ديجيتال براي مشتريان، كاركنان و سامانه هاي بانكي تا پايان شهريور ماه سال 1391 اقدام خواهد كرد. تمامي موسسات اعتباري كشور مكلفند برنامه‏هاي اجرايي براي صدور گواهينامه هاي امضاي ديجيتال، تطبيق و ثبت نام سامانه ها و درج اطلاعات مربوط به مشتريان و كاركنان خود را مطابق با زمانبندي بانك مركزي به اجرا درآورند.»

6. با ايجاد بانك اطلاعات بيومتريك مشتريان، طي مدت كوتاهي بانك عظيمي از اطلاعات اشخاص جامعه ايجاد مي‏شود كه مي‌تواند مورد استفاده ساير دستگاه هاي اجرايي كشور نيز قرار گيرد (دستگاه‏هايي كه ارائه خدمات آنان منوط به تشخيص هويت متقاضيان خدمات است).

براي مثال نيروي انتظامي از اين بانك اطلاعاتي مي‌تواند استفاده هاي شاياني ببرد.

اسكن اثر انگشتان هر دو دست اكثريت اعضاي جامعه، منجر به تشكيل بانك اطلاعاتي عظيمي از اطلاعات بيومتريك اشخاص جامعه مي‌شود كه كمك زيادي به نيروي انتظامي كشور در تامين امنيت اجتماعي و اقتصادي جامعه خواهد نمود.

شناسايي سريع مجرمان، مقتولان و گمشدگان مجهول‏الهويه، تعيين هويت رانندگان خاطي  و موارد مشابه از جمله كاربردهاي فرعي چنين بانكي خواهد بود.

بايد اذعان نمود كه منافع و كاربردهاي فرعي اين بانك اطلاعات بيومتريك به هيچ وجه كمتر از منافع اصلي كه به خاطر آن ايجاد مي‌شود، نيست.

7. در صورت بكارگيري اين روش در مقياس كلان (تمام شبكه بانكي و اعتباري كشور)، تحليل هزينه-فايده ايجاد اين سازوكار كاملاً مثبت بوده و طرح داراي توجيه اقتصادي نيز خواهد شد. البته محاسبه دقيق معيارهاي توجيه پذيري منوط به تعيين گستره اجرا، هزينه هاي تهيه سخت‏افزار و نرم افزارها و تعداد موارد استفاده است.

8. با توجه به توان مالي شبكه بانكي و اعتباري كشور، امكان تحقق اين پيشنهاد در بازار پولي بيش از هر دستگاه ديگري متصور است.

9. هر چند در بند «د» ماده 46 قانون برنامه پنچ‌ساله پنجم توسعه  كشور به كارت ملي هوشمند چند منظوره اشاره و تاكيد شده است كه تمامي اشخاص حقيقي و حقوقي در ارائه خدمات خود به مردم مكلف به استفاده از اين كارت هستند، اما مزيت شناسايي بيومتريك در روش توصيف شده اين است كه نياز به هيچ كارتي نيست، حتي كارت ملي هوشمند كه قرار است، جايگزين ساير كارت ها شود.

با استفاده از بانك اطلاعات بيومتريك، پس از شناسايي هويت فرد، مي‌توان به بانك اطلاعاتي كه مشخصات كارت‌هاي هوشمند ملي در آن نگهداري مي‌شود، متصل و تمام اطلاعات شخص را مشاهده نمود (البته با سطح دسترسي مشخص شده براي هر يك از كاربران). در كارت ملي هوشمند بالاخره كارتي وجود دارد و فرد ملزم به همراه داشتن اين كارت در هنگام استفاده از خدمات دستگاه‌هاي اجرايي كشور است، ضمن آنكه اطلاعات بيومتريك فرد بر روي همين كارت قرار گرفته است(مثلاً اسكن اثر يكي از انگشتان دست شخص) اما در بانك اطلاعاتي مورد بحث ديگر نيازي به همراه داشتن هيچ كارتي، حتي كارت ملي هوشمند نيز نيست و اطلاعات اشخاص بر روي شبكه اطلاعاتي قرار دارد كه با تعيين سطح دسترسي اين اطلاعات براي اشخاص ذيصلاح قابل دستيابي است.

10. با عموميت يافتن اين روش، ديگر نيازي به اخذ مدارك متعدد شناسايي براي هر بار ارائه خدمات بانكي (همچون اخذ تسهيلات بانكي، افتتاح حساب بانكي جديد و غيره) از مشتريان نيست.

در صورت ثبت اطلاعات بيومتريك مشتريان در بانك مربوطه، مي‌توان از مدارك شناسايي آنان كه در بانك مزبور موجود است، در صورت نياز چاپ گرفت يا فايل الكترونيكي مدارك را بارگذاري نمود. اين مساله ضمن ارتقاي شعار مشتري مداري بانك‌ها، مي‌تواند به كاهش استفاده از كاغذ جهت تهيه كپي از مدارك و همچنين كاهش فضاي لازم براي نگهداري مدارك مشتريان كمك نمايد.

نقاط ضعف احتمالي استفاده از بانك اطلاعات بيومتريك اشخاص:

1. هنگامي كه حجم اطلاعات بيومتريك افزايش يابد، با توجه به پهناي باند اينترنت كشور كه اكنون در دسترس است، سرعت انتقال داده ها بين شعبات بانك ها و سرور (دستگاه مركزي ذخيره اطلاعات) اصلي كاهش خواهد يافت و اين موضوع، مي‌تواند استفاده سريع و آسان از اين بانك اطلاعاتي را دچار اختلال نمايد. با توجه اينكه اين بانك اطلاعاتي در تمامي شبكه بانكي و مالي كشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت، اطلاعات بيومتريك ده‌ها ميليون نفر بايد وارد آن شود كه با اين حجم داده‌ها، به طور قطع مشكلاتي در استفاده برخط از اطلاعات اين بانك بروز خواهد نمود. براي رفع اين مشكل پيشنهاد مي‌شود علاوه بر آنكه سرورهاي اصلي اطلاعات در بانك مركزي مستقر مي‌شوند، هر بانك و يا هر شعبه بانك و موسسه مالي نيز اطلاعات بانك مزبور را بر روي كامپيوترهاي خود ذخيره نمايد و در انتهاي هر روز يا هر هفته يا هر ماه از سرورهاي بانك مركزي اطلاعات خود را به روز نمايد.

2. حتي با فرض اينكه داده‌هاي بانك اطلاعات بيومتريك اشخاص در هر شعبه اي نگهداري شود، باز هم تطبيق بين اطلاعات ورودي با اطلاعات قبلي زمان بر خواهد بود (تطبيق اثر انگشت يك مشتري با ميليون ها اثر انگشتي كه در بانك مزبور وجود دارد، وقت گير خواهد بود).

براي رفع اين مشكل پيشنهاد مي‌شود مشخصات فرد به صورت خود اظهاري از وي اخذ شود و عمليات تطابق فقط بين اطلاعات بيومتريك فرد متقاضي خدمات بانكي با اطلاعات بيومتريك فردي كه در بانك اطلاعات بيومتريك ذخيره شده است، صورت گيرد.

در واقع يك تطبيق يك به يك صورت گيرد تا هم دقت تطبيق افزايش يابد هم سرعت تطبيق، دقت تطبيق از آن جهت افزايش خواهد يافت كه مي توان تعداد نقاطي كه براي تطبيق دقيق تر ضروري است را افزايش داد.

براي مثال در تطبيق اثر انگشت فرد با اطلاعات ذخيره شده قبلي، هر قدر كه تعداد نقاط تطبيق بيشتر باشد، دقت تطبيق نيز افزايش خواهد يافت.

به هر حال استفاده از روش تشخيص هويت بر مبناي اطلاعات بيومتريك، روش نويني در كشور است كه دركنار مزاياي چشمگير آن، چالش هايي نيز به همراه خواهد داشت، اما مزاياي آن به قدري گسترده است كه استقبال از هر چالشي را توجيه پذير مي‌نمايد. شايد بهتر باشد به منظور به حداقل رساندن چالش هاي احتمالي، اين روش ابتدا به صورت آزمايشي در يكي از بانك هاي دولتي كشور به صورت محدود (در تعدادي از شعبات يكي از شهرها ) عملياتي شود و پس از شناسايي ايرادهاي احتمالي و رفع آنها  در سراسر شبكه بانكي كشور به كار گرفته شود.

منبع: خبرگزاري فارس

در اين بخش و بخش هاي آينده به مباحث اقتصادي  ( توليد، كار و سرمايه ) از منظر قرآن كريم مي پردازم كه اين مطالب توسط خودم به وسيله تحقيق و مطالعه در تفاسير گردآوري شده است .

 

بخشي از تفسير آيات  219 تا 220 سوره بقره   تفسير نمونه جلد 2 صفحات 127 تا 128

ضررهاى اقتصادى قمار:

در طول سال ميليون‏ها بلكه ميلياردها از ثروت مردم جهان در اين راه از بين مى‏رود، گذشته از ساعات زيادى كه از نيروى انسانى در اين راه تلف مى‏شود، و حتى نشاط كار مداوم را در ساعات ديگر سلب مى‏كند، مثلا در گزارشها چنين آمده است: در شهر" مونت كارلو" كه يكى از مراكز معروف قمار در دنيا است، يك نفر در مدت 19 ساعت قمار بازى 4 ميليون تومان ثروت خود را از دست داد، وقتى درهاى قمارخانه بسته شد يك راست به جنگل رفت، و با يك گلوله مغز خويش را متلاشى كرد، و به زندگى خود خاتمه داد، گزارش دهنده اضافه مى‏كند، جنگلهاى" مونت كارلو" بارها شاهد خودكشى اين پاك‏بازها بوده است.

زيانهاى اجتماعى قمار:

بسيارى از قماربازان به علت اينكه گاهى برنده مى‏شوند و در يك ساعت ممكن است هزاران تومان سرمايه ديگران را به جيب خود بريزند، حاضر نمى‏شوند تن به كارهاى توليدى و اقتصادى بدهند، در نتيجه چرخهاى توليد و اقتصاد به همان نسبت لنگ مى‏شود، و درست اگر دقت كنيم مى‏بينيم كه، تمام قماربازان و عائله آنان سربار اجتماع هستند، و بدون اينكه كمترين سودى به اين اجتماع برسانند از دست رنج آنها استفاده مى‏كنند، و گاهى هم كه در بازى قمار باختند، براى جبران آن دست به سرقت مى‏زنند.

خلاصه زيانهاى ناشى از قمار به حدى است كه حتى بسيارى از كشورهاى غير مسلمان آن را قانونا ممنوع اعلام داشته‏اند اگر چه عملا بطور وسيع آن را انجام مى‏دهند.

مثلا انگلستان در سال 1853، امريكا در سال 1855، شوروى در سال 1854 و آلمان در سال 1873 قمار را ممنوع اعلام نمودند.

در پايان اين بحث اشاره به اين موضوع جالب به نظر مى‏رسد، كه طبق آمارى كه بعضى از محققان تهيه كرده‏اند جيب‏برى 90 درصد، فساد اخلاق 10 درصد، ضرب و جرح 40 درصد، جرايم جنسى 15 درصد، طلاق 30 درصد و خودكشى 5 درصد، معلول قمار است.

اگر بخواهيم يك تعريف جامعى براى قمار تهيه كنيم، بايد بگوييم: قمار يعنى قربانى كردن مال و شرف براى بدست آوردن مال غير به خدعه و تزوير و احيانا به عنوان تفريح و نرسيدن به هيچكدام.

 

محمود دودانگه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس اظهار داشت: براساس پيش‌بيني‌هاي انجام شده،تسهيلات ارزي و ريالي از محل صندوق توسعه ملي به بخش صنعت اختصاص خواهد يافت.در اين راستا تفاهمنامه‌هايي بين صندوق و وزارت صنعت و خانه صنعت منعقد و مقدمات اجراي كار نهايي شده است.

وي ادامه داد: از هفته آينده پرداخت تسهيلات بابت سرمايه در گردش واحدهاي صنعتي به ارزش 7 تا 8 هزار ميليارد تومان از محل صندوق توسعه ملي آغاز مي‌شود كه براي پرداخت اين تسهيلات، رشته‌هاي صنعتي اولويت‌بندي شده‌اند.

دودانگه با بيان اينكه اولين گروه از واحدهاي صنعتي هفته آينده از تسهيلات ارزان‌قيمت صندوق توسعه ملي برخوردار خواهند شد، تصريح كرد: از بانك‌هاي عامل تعهد گرفته‌ايم كه به ميزان منابع صندوق و با احتساب سود 10 درصد (پرداختي به صندوق) و همچنين با اضافه كردن بخشي از منابع خود به اين تسهيلات نسبت به پرداخت تسهيلات به واحدهاي صنعتي با حداكثر سود 16 درصد اقدام كنند.

وي با اشاره به اينكه سقفي براي پرداخت تسهيلات به واحدهاي صنعتي در نظر گرفته نشده است، گفت: بنگاه‌هاي صنعتي اگر از ضوابط مورد نياز برخوردار باشند مي‌توانند از اين تسهيلات استفاده كنند.

عضو هيأت مديره صندوق توسعه ملي افزود: سازمان‌هاي صنعت، معدن و تجارت در استان‌ها تقاضاي واحدهاي صنعتي براي دريافت تسهيلات از محل صندوق توسعه ملي را به وزارت صنعت ارائه مي‌كنند كه اين درخواستها در كارگروه اصلي متشكل از نمايندگان صندوق و وزارت صنعت بررسي و نهايي مي‌شود.

وي توضيح داد: تسهيلات صندوق توسعه ملي متناسب با نياز و شرايط بنگاه‌هاي توليدي پرداخت مي‌شود و سقفي براي آن مشخص نشده است.

به گفته دودانگه، محدوديتي براي رشته‌هاي صنعتي دريافت كننده تسهيلات وجود ندارد ولي رشته‌هاي صنعتي اولويت‌بندي شده‌اند و صنايعي كه زنجيره ارزش طولاني دارند در اولويت قرار خواهند داشت.

منبع: خبرگزاري فارس

 مرتضي تمدن در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي فارس، درباره افزايش قيمت لبنيات در استان تهران اظهار داشت: متأسفانه دست‌اندركاران صنايع شير و فرآورده‌هاي لبني در يك اقدام هماهنگ از ابتداي سال و بالاخص در آستانه برگزاري شانزدهمين اجلاس غيرمتعهدها اقدام به افزايش خودسرانه و غيرمنطقي قيمت لبنيات كرده‌اند.

 

وي ادامه داد: اين اقدام آثار منفي بسياري در افكار عمومي داشته است و هم اكنون مسئولان تنظيم بازار استان به اين موضوع ورود پيدا كرده‌اند و تعدادي از دامداري‌ها و كارخانجات متخلف جريمه شده‌اند.

استاندار تهران درباره ميزان جريمه‌هاي دامداري‌ها و كارخانجات متخلف اظهار داشت: جريمه نقدي و پلمب كارخانجات براي متخلفين در نظر گرفته شده است و تاكنون قريب به 10 ميليارد تومان كارخانجاتي كه نسبت به افزايش قيمت لبنيات اقدام كرده بودند جريمه شدند.

منبع: خبرگزاري فارس

غيرمتعهد كشورهاي تايلند، فليپين، الجزاير، كومور و كره شمالي از موزه رضا عباسي و موزه فرش بازديد كردند.

وي تصريح كرد: از 10 هزار اقلام تبليغاتي در نظر گرفته شده حدود 250 بسته گردشگري بين بازديدكنندگان توزيع شده است خوشبختانه مهمانان اجلاس استقبال خوبي از جاذبه هاي توريستي كشور كردند.

* استقبال مهمانان اجلاس سران از غذاهاي سنتي ايران

مديركل ميراث فرهنگي تهران با اشاره به برپايي سياه‌چادر عشايري براي مهمانان اجلاس سران از استقبال مهمانان اين اجلاس از پذيرايي سنتي ايراني خبر داد و گفت: برگزاري موسيقي سنتي ايران را از ديگر برنامه‏هاي حاشيه‏اي اين اجلاس است كه پذيرايي سنتي ايراني در حاشيه نمايشگاه گردشگري ايران كه در برج ميلاد برپاست، صورت مي‏گيرد.

وي درباره محل استقرار مهمانان اجلاس نيز اظهار داشت: 21 هتل 4 و 5 ستاره پايتخت ميزبان مهمانان اجلاس‌اند و تمام آن‌ها تورهاي گردشگري تهران‌گردي را نيز اجرا مي‏كنند.

يادآور مي‏شود شانزدهمين اجلاس سران جنبش عدم تعهد روز گذشته با ورود كارشناسان اين جنبش به ايران آغاز شد و تا 10 شهريورماه نيز ادامه دارد

منبع: باشگاه خبرنگاران

در اين بخش و بخش هاي آينده به مباحث اقتصادي  ( توليد، كار و سرمايه ) از منظر قرآن كريم مي پردازم كه اين مطالب توسط خودم به وسيله تحقيق و مطالعه در تفاسير گردآوري شده است .

 

بخشي از تفسير آيات 11 تا 12 سوره آل عمران    تفسير نمونه جلد 3 صفحات 285 تا 286

ارث يك حق طبيعى است‏

نخست اينكه شايد بسيارى تصور كنند كه بهتر اين است كه به هنگام فوت كسى، اموال او جزء اموال عمومى گردد و در اختيار بيت المال قرار گيرد، ولى با دقت روشن ميشود كه اين كار كاملا دور از عدالت است، زيرا مسئله" وراثت" يك امر كاملا طبيعى و منطقى است، همان طور كه پدر و مادر قسمتى از صفات جسمى و روحى خود را طبق قانون وراثت طبيعى، به نسل‏هاى بعد منتقل مى‏كنند، چرا اموال آنها از اين قانون مستثنى باشد؟ و به نسل آينده منتقل نشود؟

به علاوه اموال مشروع هر كس نتيجه زحمات و كوششها و تلاشهاى اوست، و در حقيقت نيروهاى متراكم شده او را نشان ميدهد، و به همين جهت ما هر كس را مالك طبيعى دسترنج خود مى‏شناسيم، اين يك حكم فطرى است.

بنا بر اين به هنگام مرگ كه دست انسان از اموالش كوتاه ميگردد عادلانه‏ترين راه اين است كه اين اموال به كسانى تعلق گيرد كه نزديكترين افراد به اوست، و در واقع هستى آن اشخاص ادامه هستى آن شخص محسوب ميشود.

روى همين جهت، بسيارى از مردم با اينكه سرمايه كافى براى زندگى خود تا پايان عمر دارند دست از تلاش و كوشش براى كار و توليد بيشتر، بر نمى‏دارند، و هدفشان تامين آينده فرزندانشان است، يعنى قانون ارث مى‏تواند تحرك و جنبش بيشترى به چرخ‏هاى اقتصادى يك كشور بدهد، و اگر اموال هر كس بعد از مرگ او به كلى از او بريده شود و جزء اموال عمومى گردد، ممكن است قسمت مهمى از فعاليت‏هاى اقتصادى خاموش شود.

 شاهد اين سخن جريانى است كه در فرانسه واقع شد: مى‏گويند: چندى قبل نمايندگان پارلمان فرانسه قانون ارث را الغاء كردند، و به جاى آن تصويب نمودند كه آنچه از كسى باقى ميماند به عنوان اموال عمومى ضبط گردد و به مصارف عموم برسد، بطورى كه هيچ يك از بستگان شخص سهمى نداشته باشند، ولى با گذشت مدتى اثرات نامطلوب اقتصادى اين قانون آشكار گرديد، و مشاهده شد كه در وضع صادرات و واردات كشور اثر عميقى گذارده و از تلاش اقتصادى به مقدار زيادى كاسته شده، اين موضوع مقامات اقتصادى را دچار نگرانى كرد و عامل اصلى آن را همان" الغاى قانون ارث" دانستند و ناچار در آن تجديد نظر كردند.

بنا بر اين نميتوان انكار كرد كه قانون ارث علاوه بر اينكه يك امر طبيعى و فطرى است در گسترش تلاش‏هاى اقتصادى نيز اثر عميق دارد.

*** در اين بخش و بخش هاي آينده به مباحث اقتصادي  ( توليد، كار و سرمايه ) از منظر قرآن كريم مي پردازم كه اين مطالب توسط خودم به وسيله تحقيق و مطالعه در تفاسير گردآوري شده است . ***

 

بخشي از تفسير آيات 79 تا 82 سوره قصص      تفسير نمونه جلد 16 صفحات 174 تا 176

موضع اسلام در برابر مساله ثروت‏

نبايد از آنچه گفتيم اين چنين استنباط شود كه اسلام در برابر مال و ثروت موضع منفى دارد و با آن مخالف است، نبايد تصور كرد كه اسلام، فقر را مى‏پسندد و دعوت به فقر مى‏كند و آن را وسيله كمالات معنوى مى‏داند.

بلكه به عكس اسلام به عنوان يك وسيله مؤثر و كارساز روى آن تكيه مى‏كند در آيه 180 سوره بقره از" مال" تعبير به" خير" شده است.

و در حديثى از امام باقر ع مى‏خوانيم: نعم العون الدنيا على طلب الآخرة: " دنيا كمك خوبى است براى رسيدن به آخرت" .

بلكه آيات مورد بحث كه شديدترين مذمت را از قارون ثروتمند مغرور مى‏كند شاهد گويايى بر اين موضوع است، منتها اسلام ثروتى را مى‏پسندد كه بوسيله آن" ابتغاء دار آخرت" و طلب سراى ديگر شود، چنان كه دانشمندان‏ بنى اسرائيل به قارون گفتند: وَ ابْتَغِ فِيما آتاكَ اللَّهُ الدَّارَ الآخرة.

اسلام ثروتى را مى‏پسندد كه در آن" أَحْسِنْ كَما أَحْسَنَ اللَّهُ إِلَيْكَ" و نيكى به همگان باشد.

اسلام ثروتى را مدح مى‏كند كه در آن لا تَنْسَ نَصِيبَكَ مِنَ الدُّنْيا تحقق يابد بالآخره اسلام ثروتى را خواهان است كه مايه فساد در زمين و فراموش كردن ارزشهاى انسانى و گرفتار شدن در مسابقه جنون‏آميز" تكاثر" نگردد، و انسان را به" خود برتربينى" و" تحقير ديگران" و حتى رويارويى با پيامبر خدا نكشاند.

وسيله‏اى باشد براى استفاده همگان، براى پر كردن خلاهاى موجود اقتصادى، براى مرهم نهادن بر زخمهاى جانكاه محرومان، و براى رسيدن به نيازها و مشكلات مستضعفان.

علاقه به چنين ثروتى با چنين هدفهاى مقدسى علاقه به دنيا نيست، علاقه به آخرت است، چنان كه در حديثى مى‏خوانيم يكى از ياران امام صادق ع خدمتش آمد و شكايت كرد كه ما دنبال دنيا هستيم و به آن علاقمنديم (از اين مى‏ترسيم كه دنياپرست باشيم).

امام (كه پاكى و تقواى آن مرد را مى‏دانست) فرمود: با اين ثروت دنيا چه مى‏خواهى انجام دهى؟ در پاسخ عرض كرد: هزينه خود و خانواده‏ام را تهيه كنم، و به خويشاوندانم كمك نمايم، در راه خدا انفاق كنم، و حج و عمره بجا آورم امام فرمود: ليس هذا طلب الدنيا هذا طلب الآخرة:" اين، دنياطلبى نيست اين طلب آخرت است" «1».

و از اينجا فاسد بودن عقيده دو گروه: گروهى از مسلمان نماهاى بيخبر از تعليمات اسلام كه اسلام را حامى مستكبران معرفى مى‏كنند و گروهى از دشمنان مغرض كه مى‏خواهند چهره اسلام را دگرگون نشان داده و آن را ضد ثروت و طرفدار فقر نشان دهند، روشن مى‏شود.

اصولا يك ملت فقير، نمى‏تواند آزاد و سربلند زندگى كند.

فقر وسيله وابستگى است.

فقر مايه روسياهى در دنيا و آخرت است.

و فقر انسان را به گناه و آلودگى دعوت مى‏كند.

همانگونه كه در حديثى از امام صادق ع مى‏خوانيم: غنى يحجزك عن الظلم خير من فقر يحملك على الاثم: " بى‏نيازى كه تو را از تجاوز به حق ديگران باز دارد از فقرى كه تو را وادار به گناه كند بهتر است" .

جوامع اسلامى بايد بكوشند هر چه بيشتر، غنى و بى‏نياز گردند، به مرحله خودكفايى برسند و روى پاى خود بايستند و شرف و عزت و استقلال خود را بر اثر فقر، فداى وابستگى به ديگران نكنند و بدانند خط اصيل اسلام اين است.

خبرگزاري فارس: يك اقتصاددان سرمايه ‌گذاري در ۴ بخش،يافتن جايگزين براي صادرات نفت و شفافيت و مبارزه با فساد اقتصادي را از الزامات اقتصاد مقاومتي دانست و تصريح كرد: كاهش وابستگي به نفت سبب مهار تورم وارداتي و نوسانات نرخ ارز خواهد شد.

 

محمدعلي خطيب در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس اظهارداشت: طرح اقتصاد مقاومتي از سوي مقام معظم رهبري ارائه يك نقشه راه و راهبرد اقتصادي براي توسعه كشور است. اقتصادي كه متكي به عواملي است كه از قابليت كنترل برخوردارند و بر بهره گيري از مزيتها تأكيد دارند.

اين استاد دانشگاه اضافه كرد: اقتصاد مقاومتي جدا از صيانت از سرمايه ملي، نيروي كار و افزايش توليد نيست. اين اقتصاد همچنين به مفهوم ديوار كشيدن به دور كشور نبوده و در عين تأكيد بر عدم وابستگي به بيرون، بر تعامل دو سويه با جهان تأكيد دارد.

* ويروس تحريمها هرگز نمي تواند يك اقتصاد مقاوم را از پا بياندازد

وي افزود: اقتصاد مقاومتي كشور را در برابر بحرانها مقاوم كرده و تحريمها را بي اثر مي كند. ويروس تحريمها هرگز نمي تواند يك اقتصاد مقاوم را از پا بياندازد. تحريم وقتي بر اقتصاد يك كشور اثر مي گذارد كه آن اقتصاد مقاوم نباشد و دچار شكنندگي شود.

اين اقتصاددان با تأكيد بر اينكه ايران بايد از قالب يك اقتصاد تك محصولي خارج شده و جايگزيني به جاي نفت داشته باشد، گفت: 83 درصد از درآمد ارزي ايران از طريق نفت حاصل مي شود، حفظ اين وابستگي به نفت، با ادامه تحريم خريد نفت مي تواند اقتصاد كشور را غيرمقاوم سازد.

* لزوم شناسايي ظرفيتها و استفاده بهينه از آنها

وي افزود: در قالب اقتصاد مقاومتي ضمن شناسايي مزيتها، توانمنديها و پتانسيلها و نيز توانايهاي بالقوه طبيعي، تكنولوژي، منابع مالي، انساني و... بايد به خلق مزيتها و توانمنديهاي جديد اقدام كرد.

خطيب با اشاره به سخنان اخير مقام معظم رهبري در ديدار با هيأت دولت گفت: آنجا كه مقام معظم رهبري بر لزوم استفاده از همه ظرفيت هاي بخش هاي دولتي و غيردولتي تأكيد مي كنند،به مفهوم تأكيد ايشان بر شناسايي و ارزيابي تواناييها، پتانسيلها و ظرفيتها و استفاده بهينه از آنهاست. همچنين اين تأكيد به معناي استفاده از فرصتها و تخصيص سرمايه گذاريها در بخشهاي بهتر است.

وي افزود: در حال حاضر نفت به عنوان يك سرمايه و ثروت ملي يك مزيت اقتصادي براي كشور محسوب مي شود،در عين حال همين وابستگي به نفت و درآمدهاي آن كه در حال حاضر نه قيمت آن در اختيار ماست نه ميزان توليد، اقتصاد كشور را در صورت وابستگي به آن شكننده مي كند.

خطيب گفت: بايد از فروش نفت خام خودداري كرد و به فكر جايگزيني براي آن بود. در حال حاضر كشوري مانند نروژ صادركننده نفت است ولي اين كشور با توجه به برخورداري از كالاهاي قابل جايگزين، در شرايطي كه قيمت نفت كاهش مي يابد، از فروش آن خودداري مي كند. ما نيز بايد با جايگزيني ديگر كالاها به جاي نفت، اين ثروت ملي را به هدر ندهيم.

وي با بيان اينكه بايد سرمايه گذاريها در جهت تأمين نيازهاي جامعه و بيش از همه در مسير حمايت از بخشهاي توليدي به كار گرفته شوند گفت: 4 بخش اساسي در توليد وجود دارند كه بايد مدنظر قرار گيرند: سرمايه گذاري در توليد كالاهاي مصرفي نهايي مورد نياز مردم، سرمايه گذاري روي كالاهاي واسطه اي، سرمايه گذاري در بخش كشاورزي به منظور تأمين مواد غذايي و مواد خام و اوليه صنايع غذايي و سرمايه گذاري در بخش كالاهاي سرمايه اي مورد نياز ساير بخشها.

اين استاد دانشگاه تأكيد كرد: آنچه در دنيا مطرح است تمركز سرمايه گذاري روي اين 4 بخش است كه در آن زير بخشها از مزيت نسبي برخوردارند.

* لزوم مبارزه با مفاسد اقتصادي و شفاف سازي اطلاعات

وي در بحث مبارزه با مفاسد اقتصادي گفت: براي انجام سرمايه گذاري با جهت‌گيري صحيح نياز به شفاف سازي در اطلاعات در خصوص چگونگي سرمايه گذاري در بخشهاي مختلف است. ايجاد زمينه براي مفاسد اقتصادي تمايل به سمت سرمايه گذاري را كم كرده و با ايجاد فرصت رانت خواري براي عده اي، موجبات تمركز درآمد و ثروت را در دست عده اي فراهم مي كند.

خطيب گفت: وجود مفاسد اقتصادي سبب از بين رفتن سرمايه گذاري مي شود و يا انحراف در آن مي شود كه خود به توزيع نامعقول درآمد مي انجامد.

وي تأكيد كرد: با وجود رانت در خدمت عده يا گروه خاصي، قطعا ديگر نمي توان از يك اقتصاد سالم سخن گفت.

* افزايش توليد ملي با استفاده درست از توانمنديها

اين اقتصاددان گفت: منظور از توليد ملي استفاده درست از توانمنديها و سرمايه گذاري در بخشهايي با شرايط بهتر است. با اينگونه اقدامات است كه مي‌توان توليد ملي را افزايش داد.

* مبارزه با اسراف و حركت به سوي مصرف صحيح

خطيب با بيان اينكه مصرف گرايي حاصل توزيع نامعقول درآمدهاست، گفت: مصرف گرايي حاصل كم توسعه يافتگي و نوعي بي انضباطي اقتصادي است. بايد بتوان امكان مصرف درست را فراهم كرد. بايد ديد در ازاي مصرفي كه صورت مي گيرد چه ميزان هزينه مي شود و در ازاي هزينه‌اي كه مي شود چه ميزان درآمد حال مي شود.

وي افزود: يكي از مهمترين بحثها صرف زمان و درآمدي است كه به ازاي آن حاصل مي شود، در اين ميان توجه به فرصتها و استفاده بهينه از آنها اهميت خاصي دارد.

* لزوم كاهش وابستگي به نفت براي جلوگيري از تورم وارداتي

عضو هيأت علمي دانشگاه آزاد اسلامي اظهارداشت: تا زماني كه اقتصاد ما به نفت وابسته باشد، نوسانات قيمت نفت به راحتي مي تواند بر نرخ ارز تأثير گذاشته و نوعي تورم وارداتي را به كشور تحميل كند.

وي افزود: افزايش قيمت كالاهاي خارجي و انعكاس آن در قيمتهاي داخلي و نيز افزايش نرخ ارز ناشي از عدم تناسب عرضه و تقاضا، تورمي را بر اقتصاد كشور تحميل مي كند.

خطيب گفت: ميزان مصرف ارز در ايران نامعقول بوده و تقاضا در آن بيش از عرضه است. با اين اتفاق نرخ ارز افزايش مي يابد و پول ملي كشور ضعيف نشان داده مي شود.

* اجراي واقعي اصل 44 قانون اساسي

اين اقتصاددان گفت: در اصل 44 قانون اساسي تلاش شده آن بخشهايي كه در اختيار دولت است و در تعارض با منافع مردم قرار دارند به بخش خصوصي واگذار شوند، ولي آنچه در عمل رخ داد خصوصي سازي به معناي واقعي نبود بلكه تبديل بخشهاي دولتي از شكلي به شكل ديگر بود، هرگز تكليف بخش غيردولتي مشخص نشد كه منظور از بخش غيردولتي چيست؟ همينطور شبه دولتي، خصوصي و يا غيره.

وي افزود: آنچه در اقتصاد ايران بايد در نظر گرفته شود اين است كه راهبرد اقتصادي، راهبرد غير رقابتي است. در چنين فضايي دخالت دولت در اقتصاد اجتناب ناپذير است.

خطيب گفت: نبايد بخش دولتي و خصوصي را در اين ميان رقيب هم دانست اين دو مكمل يكديگر هستند.

* رشد و توسعه اقتصادي ايران با فرامين اقتصادي مقام معظم رهبري

وي در پايان گفت: اقتصاد مقاومتي يك راهبرد اقتصادي است كه مي تواند ضمن مقاوم كردن اقتصاد كشور، اين اقتصاد را در برابر تحريمها و بحرانهاي احتمالي مقاوم كند. در عين حال اجراي فرامين اقتصادي مقام معظم رهبري در قالب اقتصاد مقاومتي مي تواند ايران را به رشد و توسعه اقتصادي برساند.

منبع: خبرگزاري فارس

خبرگزاري فارس: مقام معظم رهبري در صحبت‌هاي اخير خود اقتصاد مقاومتي را راهبرد كشور در مقابله با تحريم‌ها عنوان كردند. با توجه به تبيين ‌هايي كه ايشان از اين راهبرد ارائه كردند و با توجه به شرايط اقتصادي كشور مي‌‌توان، الزامات اقتصاد مقاومتي را در دو عرصه داخلي و خارجي تبيين كرد.

اقتصادي مقاومتي، ضربه ناپذير در عرصه بين‌الملل و كارا و پيشرفته در داخل. به عبارت ديگر اقتصاد مقاومتي اقتصادي است كه در عرصه بين‌الملل و صحنه جهاني به گونه‌اي سامان يافته باشد كه از كشورهاي ديگر (دشمن) ضربه نپذيرد. همچنين اين اقتصاد در عرصه داخل بايد به گونه‌اي سامان دهي شده باشد كه شاهد اقتصادي پويا و در حال پيشرفت و به دور از فساد باشد.

در اين نوشته برخي الزاماتي كه اقتصاد مقاومتي در حوزه تأمين مالي به ويژه پروژه‌هاي نفتي دارد تبيين مي‌گردد.

با توجه به دو اصل مطرح شده در باب اقتصاد مقاومتي، نظام تامين مالي بايد به گونه‌اي باشد كه اولا تامين مالي صنعت در ابعاد مختلف بصورت كارا انجام شود، ثانيا نظام تأمين مالي به گونه‌اي طراحي شود كه احتياج زيادي به تامين مالي پروژه‌ها از منابع مالي خارجي وجود نداشته باشد تا از اين طريق وابستگي به اقتصاد خارج از آن وجود نداشته باشد.

يكي از حوزه‌هاي مهم در تامين مالي صنعت در كشورهاي حوزه پروژه‌ها بزرگ بخصوص پروژه‌هاي نفتي است كه در آن منابع زيادي براي راه‌اندازي پروژه مورد نياز است اين حوزه با توجه به نقش مهم صنعت نفت و ديگر صنايع سنگين در اقتصاد كشور اهميت دو چندان پيدا مي‌كند.

در سال‌هاي گذشته بخش قابل توجهي از پروژه‌هاي نفتي با سرمايه‌گذاري خارجي به بهره‌برداري مي‌رسيد. همين امر كه به نوعي وابستگي به سرمايه‌هاي خارجي محسوب مي‌شود موجب شد تا پس از اعمال تحريم‌هاي سرمايه گذاري در حوزه‌هاي نفتي، كشور با مشكلاتي مواجه شود با توجه به اين تجربه مي‌توان برخي از توصيه‌هاي سياستي لازم براي اينكه نظام تامين مالي با اصول اقتصاد مقاومتي سازگار باشد را بدين صورت عنوان كرد:

*ورود بيمه‌ها به پوشش ريسك پروژه‌ها

سرمايه‌گذاري در پروژه‌ها نيازمند پوشش ريسك سرمايه‌گذاري است اين امر در پروژه‌هاي كوچك با ارائه وثيقه‌هاي مختلف امكان پذير است، اما در مورد پروژه‌هاي بزرگ عملي نيست، بنابراين يكي از الزامات سرمايه‌گذاري در پروژه‌هاي بزرگ پوشش ريسك پروژه‌ها توسط بيمه‌هاست. بدين صورت كه بيمه‌ها با بررسي تخصصي پروژه و سنجش ريسك، پروژه را بيمه نموده و از اين طريق سرمايه‌ها براي ورود به پروژه با ريسك‌هاي زياد و ناشناخته مواجه نيستند. با توجه به اين مقدمه مي‌توان يكي از الزامات اقتصاد مقاومتي در حوزه نظام تامين مالي را ورود بيمه‌ها به پروژه‌ها و پوشش ريسك آنها دانست.

*افزايش سرمايه بانك‌ها

يكي ديگر از مسائل در تامين مالي پروژه‌هاي بزرگ از جمله پروژه‌هاي نفتي، نياز اين پروژه‌ها به حجم عظيم منابع است كه متاسفانه منابع فعلي بانك‌ها پاسخگويي اين نياز نيست. اين مشكل بايد از طريق افزايش سرمايه بانك‌ها و ايجاد كنسرسيوم از منابع بانكي حل شود، به عبارت ديگر بانك ها با افزايش سرمايه توان وام دهي خود را افزايش داده و با ايجاد كنسرسيوم بين بانك‌ها منابع لازم براي پروژه‌هاي نفتي فراهم مي‌‌شود.

لازم به ذكر است مباحث فوق برخي الزاماتي بود كه براي حل مساله تأمين مالي پروژه در كشور بايد مورد توجه قرار گيرد، اين در حالي است كه نظام تأمين مالي مشكلات ديگري نيز دارد كه اين متن به دنبال بررسي آنها نبود.

منبع: خبرگزاري فارس

خبرگزاري فارس: مشاور مديرعامل انجمن صنايع لبني گفت:‌ امروز در جلسه وزارت صنعت، معدن و تجارت راهكارهاي تثبيت قيمت شير خام بررسي مي‌شود.

 

حسين چمني در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس اظهار داشت: با وجود اينكه علوفه يارانه‌دار بين دامداران توزيع شده اما قيمت شير خام از كيلويي 850 تومان به 1050 تومان افزايش يافته است.

وي با انتقاد از نحوه توزيع علوفه ارزان بين دامداران اظهار داشت: احتمالا در جلسات تعيين راهكارهاي تثبيت نرخ شير خام كه با تاكيد بر نحوه توزيع علوفه برگزار مي‌شود به تحويل علوفه به كارخانه‌ها و توزيع در قبال دريافت شيرخام ارزان از دامداران تاكيد مي‌شود.

مشاور مديرعامل انجمن صنايع لبني افزود: در آخرين تفاهمنامه‌ منعقده تحويل شير خام كيلويي 750 تعيين شد كه در واقع در مقايسه با مفاد تفاهمنامه‌هاي قبلي عملا 850 تومان محسوب مي‌شد.

چمني گفت:‌ قيمت‌هاي قبلي براساس بار ميكروبي 100 هزار تعيين شده بود، اما قيمت 750 تومان براساس بار ميكروبي يك ميليون محاسبه شده و با توجه به جايزه بار ميكروبي كمتر عملا هر كيلوگرم شيرخام 850 تومان منظور شده است.

وي ادامه داد: به رغم اين تفاهمنامه‌ها دامداران پايبند نيستند و روز به روز قيمت‌هاي خود را افزايش مي‌دهند.

مشاور مديرعامل انجمن صنايع لبني تصريح كرد: اين جلسه با حضور نمايندگان وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان حمايت از مصرف‌كنندگان و توليدكنندگان، اتحاديه‌هاي دامداران و كارخانه‌هاي فرآوري برگزار مي‌شود.

منبع: خبرگزاري فارس

خبرگزاري فارس: در دهمين روز متوالي رشد شاخص بورس، اين متغير مهم با 184 واحد پرش بهترين روز خود را در4 ماه اخير به ثبت رساند و از نيمه كانال 24 هزار تايي هم عبور كرد.

 

به گزارش خبرنگار اقتصادي فارس، امروز هم نه تنها روند صعودي روزهاي گذشته متغيرهاي اصلي بازار سهام خصوصا "شاخص بورس تكرار شد، بلكه بهترين روز دماسنج بازار در 4 ماه اخير هم به ثبت رسيد تا اميدها به رونق بازار و آينده هرچند كوتاه مدت بيش از گذشته تقويت شود.

براساس اين گزارش،در جريان معاملات امروز بازار سهام، اقبال به شركت هاي معدني و شركت هاي مالك آنها مانند سرمايه گذاري اميد و توسعه معادن و فلزات كاسته شد،اما در عوض شركت هاي پتروشيمي و پالايشگاهي به همراه شركت هاي حاضر در گروه فلزات اساسي همچنان با رشد قيمت هر سهم و تشكيل گاه صف خريد روبرو بودند.

اين وضعيت كه ناشي از تداوم جو رواني مثبت به علت مسائلي چون در پيش رو بودن برگزاري اجلاس سران غير متعهدها در هفته جاري، ارزنده بودن سهام اكثر شركت ها ، بكارگيري اوراق فروش تبعي و غيره است، موجب شد تا شركت هاي بزرگ و موثري چون فولاد مباركه و ملي مس با صف خريد بيش از 15 و 7 ميليون سهمي و معامله تنها 131 و 157 هزار سهم مورد توجه وِيژه فعالان بازار قرار گيرند.

از سوي ديگر درحالي رشد قيمت 4 درصدي هر سهم فولاد خوزستان موجب اثر 84 واحدي اين شركت بر شاخص شد كه بازگشايي بدون محدوديت نوسان پالايشگاه هاي تبريز و بندرعباس و رشد 28.5 و 15.6 بهاي هر سهم اين دوشركت بزرگ، زمينه جهش بيشتر شاخص بورس را فراهم كرد.علاوه بر اينها هر چند افت هر سهم شركت هاي پتروشيمي خارك، نفت بهران و بانك سينا به ترتيب 22، 10 و 7.5 واحد بر روي شاخص اثر منفي گذاشت اما علاوه بر سه شركت فولاد خوزستان و پالايشگاه هاي تبريز و بندرعباس، اثر 11 تا 5 واحدي شركت هاي نفت و گاز پارسيان، سرمايه گذاري غدير، پتروشيمي هاي پرديس و شازند هم در نهايت به پرش 184 واحدي شاخص بورس و گذشتن دماسنج بازار از نيمه كانال 24 هزار تايي يعني 24 هزار و 523 واحد ختم شد.

با اين پرش كه در دهمين روز كاري رشد متوالي شاخص رخ داد، اين متغير مهم بازار سهام موفق به ثبت بهترين روز خود در 4 ماه اخير شد . چرا كه از 27 فروردين (كه با 384 واحد رشد به ثبت رسيده بود) تا به امروز چنين افزايشي براي شاخص به ثبت نرسيده بود.

همچنين رشد قيمت سهام اغلب شركت هاي بزرگ موجب شد تا متغير ارزش روز بازار سهام از 108 هزار ميليارد تومان دو هفته گذشته به 111 هزار ميليارد تومان برسد.

اما آمار پاياني معاملات همچنان به مانند روزهاي قبل پايين بوده و نشان از عدم تمايل به ورود سرمايه گذاران حقيقي به عرصه معاملات دارد.به همين علت امروز بيش از 274 ميليون سهم به ارزش 50.2 ميليارد تومان داد وستد شد،اما 17.6 ميليارد تومان از آن مربوط به معامله 165 ميليون سهم سايپا بود.دو شركت نفت و گاز پارسيان و فولاد خوزستان هم با معامله 2.9 و 1.6 ميليارد توماني بيش از 4.2 و 7.5 ميليون سهم داراي بيشترين حجم معاملات عادي سهام بودند.

منبع: خبرگزاري فارس

خبرگزاري فارس: رئيس مركز تجارت جهاني ايران از نبود حمايت‌هاي كافي و عدم پيگيري مشكلات بخش خصوصي و همچنين به بازي نگرفتن فعالان اقتصادي در تصميم گيريهاي مهم انتقاد كرد.

 

به گزارش خبرگزاري فارس، محمدرضا سبزعليپور در دومين نشست جهاني شدن و موانع پيش رو در جمع تعدادي از مديران بخش خصوصي گفت: واقعيت انكار ناپذيري كه در جهان امروز پيش روي ما ميباشد اين است كه بخش اعظم و مهمي از فعاليتهاي هر كشوري بر دوش بخش خصوصي آن كشور ميباشد و غالباً بدون وجود اين بخش، مطمئناً چرخ كشورها پنچر و لنگ ميزند، زيرا سياستمداران براي كشور داري خود به پولهاي كلان نياز دارند و با خزانه خالي از پول هيچ كاري را نميتوانند به پيش ببرند.

وي افزود: اكثر بخشهاي دخيل در اداره امور هر كشوري مصرف كننده پول هستند اما تنها بخشي كه مولد پول ميباشد بخش خصوصي و فعالان اقتصادي آن كشور است، پس بخش خصوصي يعني پول و ثروت كه ميبايست آنرا در پنبه نگهداري كرد تا خدشه اي بر آن وارد نشده و منبع درآمد آن كشور لطمه نبيند. اما در كشورهايي كه داراي ذخاير نفتي و زير زميني بوده و درآمد دولت وابسته به فروش نفت و خام فروشي ميباشد ارزش زيادي براي بخش خصوصي و فعالان اقتصادي قائل نيستند البته در اين كشورها نيز توجه دولتمردان به اين بخش شدت و ضعف دارد كه در ايران كم توجهي به بخش خصوصي شدت دارد و خود به معضل بزرگي مبدل شده است.

عليپور در ادامه اظهار داشت: متاسفانه مشكل اساسي ما اين است كه هنوز تعريف درستي از بخش خصوصي در كشور وجود ندارد و به همين دليل، قبل از انجام هر بحث و اقدامي بايد بخش خصوصي را بدرستي تعريف و تفسير كنيم تا از سوي همه سطوح مورد پذيرش باشد. البته طي بيش از سي سالي كه از پيروزي انقلاب ميگذرد تعاريف متعددي از اين بخش توسط دولت و دستگاههاي ديگر منتشر شده است كه غالباً تفاوت فاحشي با هم دارند.

وي افزود: در تعريفي جديدي از بخش خصوصي، چند روز قبل آقاي فرزين اظهار داشت، جهت حفظ ثروت نفت براي نسلهاي آينده وظيفه داريم تا در تمام پروژه هاي سودآور اقتصادي داخلي با بخش خصوصي همكاري كرده و تأمين مالي اين پروژه ها را برعهده بگيريم، وي افزود كه در تعاريف عمومي، به شركتي بخش دولتي گفته ميشود كه 50 درصد سهام آن متعلق به دولت باشد اما جديداً در صندوق اين رقم به20 درصد كاهش يافته، چنانچه در پروژه‌اي مديريت دولت بيش از 20 درصد باشد صندوق توسعه ملي، تأمين مالي آن را برعهده نمي‌گيرد. پس بايد حداكثر 20 درصد اعضاء هيأت مديره اين شركتها دولتي باشند تا بتوانند از منابع مالي بهره مند شوند.

وي تصريح نمود: بدون در نظر گرفتن تعاريف ارائه شده در گذشته و حال، بايد اعلام كنم كه بخش خصوصي نيازمند رهبري توانمند براي خود ميباشد تا ضمن رفع مشكلات و موانع پيش رو، راهگشا و هموار كننده فعاليتهاي آن بخش نيز باشد. در همين راستا دولت ثابت كرده است كه رهبر خوبي براي بخش خصوصي نميباشد چون در فعاليتهاي اقتصادي، خود رقيب بزرگي براي بخش خصوصي ميباشد پس هيچ رقيبي نميتواند رهبر و راهگشاي رقيب باشد پس دور دولت را در اين زمينه بايد خط كشيد.

عليپور افزود: غالب نهادها و تشكلها غير دولتي نيز اين مأموريت را بخوبي انجام نداده و عملكردشان موجب سلب اعتماد بخش خصوصي از آنان شده است كه خود جاي تأمل و بازنگري مجدد دارد. همه ادعا دارند كه كارهاي فراواني در جهت رفع مشكلات فعالان اقتصادي انجام داده اند اما در عمل چيزي بچشم نميخورد. شكي نيست كه ايجاد يك بخش خصوصي قوي ميتواند به بهبود وضعيت رقابت در بازار كمك كند، بعلاوه ورود سرمايه هاي بخش خصوصي اثر بسيار مهمي بر شكوفايي اقتصاد خواهد گذاشت. اما متأسفانه با انفعال نسبي اين بخش روبرو هستيم. قطعاً نقش ضعيف اين بخش در اقتصاد و فقدان نهادهاي مدني و صنفي مؤثر و قدرتمند جهت تأمين منافع بخش خصوصي و رفع موانع كسب و كار در بروز اين انفعال بي تاثير نيست.

به گفته وي، همين روند موجب شده است تا بخش خصوصي به شير بي يال و دمي مبدل شود كه فقط نام شير را يدك ميكشد اما دريغ از اينكه شيري پلاستيكي است كه داخل آنرا با باد پر كرده اند و با فرو رفتن سوزني بر بدنش، باد آن خالي ميشود. مع الوصف خصوصي سازي در معناي محدود خود عبارت است از واگذاري شركتهاي دولتي و عمومي به بخش خصوصي و يا شريك كردن آنها در اين دارايي ها. درصورتيكه اين اقدام بايد زمينه ساز ثروتمند شدن شهروندان ايراني وفراهم كننده شرايطي براي بخش خصوصي واقعي در فضايي سالم، رقابتي و پرسود در عرصه اقتصاد جهاني باشد.آيا چنين اراده اي در دولت وجود دارد كه باوجود تلاش براي كوچك كردن تصديگري خود در اقتصاد، بخش خصوصي را كه خود مانع رشد آن شده است را بعنوان جايگزين و بازيگر اول در عرصه اقتصادي، حمايت و تقويت كند؟

رئيس مركز تجارت جهاني ايران در خاتمه با تأكيد بر فرمايشات اخير رهبر معظم انقلاب و10 توصيه مهم اقتصادي به دولت در جهت حركت بسمت اقتصاد مقاومتي گفت: اجراي موارد تذكر داده شده معظم اله به دولت محترم از جمله:(1- حل مشكلات معيشتي مردم با تلاش جدي براي كاهش تورم و كنترل نقدينگي و هدايت آن به سمت توليد2- توانمندسازي بخش خصوصي3- دنبال كردن اجراي اصل 44 با دقت و وسواس هرچه تمام تر4- حفظ روحيه تلاش و پركاري در دولتمردان5- استفاده از همه ظرفيت‌هاي بخش دولتي و غير دولتي6- مبارزه با مفاسد اقتصادي براي افزايش سرمايه گذاري7- حمايت از توليد ملي با تاكيد ويژه بر رسيدگي به مشكلات كارخانه‌ها و ‌فعال سازي واحدهاي متوسط و كوچك با مديريت منابع ارزي8- مبارزه با اسراف و حفظ روحيه صرفه جويي با تاكيد بر ممنوعيت مصرف كالاهاي خارجي در دستگاه‌هاي دولتي9- اهتمام ويژه دولت براي تحقق وعده‌هاي داده شده10- و در نهايت توجه به شركتهاي متكي به اقتصاد دانش بنيان و حل مشكلات آنها) در جهت بازگشت اعتماد بخش خصوصي بسيار مهم بوده و ميتواند زمينه ساز حضور فعالان اقتصادي ايران در عرصه جهاني آنهم در اوج تحريمها شود.

وي گفت: البته يكي از موانعي كه دست فعالان اقتصادي را جهت حضور در بازارهاي جهاني بسته است ممنوع الخروج بودن جمع كثيري از اين عزيزان ميباشد كه غالباً بدليل بدهيهاي مالي حق خروج از كشور را ندارند كه تجربه ثابت كرده است ابزار ممنوع الخروج كردن و بستن دست و پاي فعالان خصوصي هيچگاه مشكل گشا نبوده و نخواهد بود، از همين رو از دولت محترم تقاضا دارم دستور فرمايند تا تدبيري در جهت رفع اين مشكل نيز انديشده شود.

منبع: خبرگزاري فارس